Nokia 5530 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
sashajov
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 07. Dec 2009. 17:46

Post od sashajov »

evo ja sam puko za ovaj mob 25000.... i to je stvarno nebitno.....prvo sto me nervira kod ovog tel je pomeranje zadnje maske.....odvratan osecaj pogotovo kada je tel star 2 dana. drugo mislim da je nokia naduvana prica . Trece, baterija traje 1 dan....i to je manje bitno, ako se napuni za sat, dva koliko vec. Dobrih strana sto se tice....kucanje poruka je jako lako, surfovanje netom, tac skrin je odlican, telefon ima extra zvuk i extra izgleda. :uhuh:

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

sashajov, cuj nokia naduvana prica.... Pa sta ocekujes za te pare ? imas ts i wifi , ne moze sve :P

sashajov
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 07. Dec 2009. 17:46

Post od sashajov »

ok to---istina---ali imaju propuste koje samsung nije pravio na starim modelima samsung d520 i sl. 8)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

sve ima svoje ... u nokie postoje E i N serije... E seriju odlikuje kvalitet izrade, wi-fi i slicno ... Poslovna. N serija je kao multimedijalna itd itd.
Samo pare ! :D

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

montenegrino_Bar, ione, izvinjavam se sto ranije nisam mogao da odgovorim jer nisam imao net. Upravljacu se pitanjima koje je postavio ione :

Ok je u principu, sve radi kako treba, ponekad zabaguje, ali Symbian je to pa je ovo sasvim normalna pojava.
Odziv je ok, medjutim za nijansu slabiji od N97 Mini sto je sasvim ok, ali upravljam prstima tako da olovcicu koristim kada nesto sitno trebam da selektujem, mada i to moze prstom.
Otprilike tako ako ne koristite Wi-Fi sto ukljucuje i to makar da samo trazite mrezu, u suprotnom moze jedan dan da zigura, a kapacitet je 1000mAh
Wi-Fi funkcionise kao i na svakom drugom fonu sto znaci da morate da budete blizu hot spota, ali sve zavisi od signala koji pruza sam spot, a HGS20 u vecini slucajeva daje najbolji signal i na malo vecoj udaljenosti. Do sada sam mogao da skidam preko torrenta do 50kbps sto je sasvim pristojno.
Moze, povecajte slova i ikonice u glavnom meniju i dalje nista ne bi trebalo da pude problem.
U pocetku ce vas zezati akcelometar, ali to je samo dok ga orjentisete da dobro radi, za pocetak igrajte neke igre koje traze akcelometar odn. senzor pokreta.
Poklopac baterije je trebao da bude od metala i sto se lako grebe i klima, ali na to kasnije necete obracati paznju.
Nokia Lumia 630

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Planiram da kupim ovaj tel, ali jos mi nije hitno. :wink: Posto sad kosta 260 evra, mislim da je to puno, kad je 5800 malo skuplji. Zanima me da li ce u skorije vreme osetnije pojeftiniti, za mesec, dva? Znam da niko nije vidovit, :D ali oni koji dobro prate desavanja u ovoj bransi mozda znaju, tj. imaju predstavu o tome kad i otprilike koliko ce da pojeftini. Inace to da li je kupljen kod ovlascenog uvoznika ili ne mi nije bitno ako su telefoni i oprema isti...
poz 8)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

markog, ako ti nije bitno da li je telefon kupljen kod "ovl. uvoznika" ili ne,onda bi trebao znati da se ovaj telefon moze naci na crno za nekih 200-210 evra. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

markog
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od markog »

Fox, nije mi bitno pod uslovom da dobijam originalan tel. i opremu, tj. da mi ne uvale tel. sa kineskom maskom, kineskim slusalicama i sl. :D
A sad sam malo pregledavao TS telefone, mozda se ipak odlucim za 5320 kad stigne kod nas (ako vec nije), uglavnom jedan od ova dva ce biti moj u skorije vreme, eventualno 5800, ali polovna... 8)

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

markog, ja sam svoj platio 185 eura krajem oktobra ( sa svom originalnom opremom - kutija, susalice ( bubice ) i punjac, a od papira uputstvo i mini dvd ). Tu sam imao velike srece posto je to bio jedini primerak koji je bio u full pakovanju, a inace ga prodaju samo sa punjacem u toj radnji. Jedino ti preostaje da se raspitas pa ti se mozda i posreci...
Nokia Lumia 630

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

djolex, јака ми радња. :blinky: :o
Страшно,а теби свака част што си убо са фулл опремом царе!
позз
Nokia 6220 Classic

markog
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od markog »

Znaci svega ima... :o Onda cu da "cesljam" sitne prodavnice, pa valjda mi se posreci. :D

A kakve su originalne slusalice bubice? Licno ne volim bas takav tip slusalica...

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

Pa mogu bilo koje ako ti se ne dopadnu ove ( inace su in ear, a oznaka im je WH-205 pa vidi na netu kakve su ) uostalom, ima 3.5 mm prikljucak, pa slobodno natakni koje god hoces jer ove nisu nesto narocito, jedino sto imaju plasticne kapice a ne gumene pa je to mozda malo nesvakidasnje ( Sony Ericsson HPM-70 su zlato u odnosu na ove na primer )
Godzilla, jeste strasno kada ne postoji normalna radnja u Leskovcu, ali ja se ne zalim jer do Nisa ne idem cesto, a i nemam vremena da se mlatim zbog jednog telefona. U svakom slucaju, sta sam trazio, to sam i dobio tako da se ne zalim. Full oprema nije bila presudna, ali kada vidim da je onaj znak na kome pise sealed zapecacen, sasvim sam siguran da pre toga niko nije mogao da koristi telefon pre mene kao sto neki prodavci ponekad rade.
Nokia Lumia 630

iphupho
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 29. Dec 2009. 21:46

Post od iphupho »

Planiram da kupim ovaj telefon pa me zanima koliko je pouzdan njegov touchscreen. Da li se kvari brzo(da li postaje preosetljiv itd...) i koliko kosta popravka ako dodje do kvara?

sany
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Jan 2010. 19:58

Post od sany »

Imam jedno pitanje, kada zovem nekog sa ovog telephona,a on je vec na vezi kako mogu da vidim to? pre ovog sam imao samsung , i na njemu pise da je moj poziv na cekanju ako taj broj sa nekim razgovara, a na ovom jel moze da se vidi to ili ne?

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

ja mislim da kada podje da zvoni neki drugi zvuk "cikne" ... Ne znam kako drugacije da kazem ....
A i mislim da pise na displeju u toku poziva...

sany
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Jan 2010. 19:58

Post od sany »

Ne pise nista na displeju, a obraticu paznju na zvuk bas da vidim, jer mi je bas cudno da to nema...

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

ja kazem kako je u mene bilo na starom ( 6120 ) . BUde zvuk , al se jedva cuje, i za kratko pise da displeju ...

Meena
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Jan 2010. 00:07

Post od Meena »

jel ima ova nokia opciju za brojanje poslatih i primljenih poruka, pri tom ne mislim na ono sent msgs sto se nalazi u folderu messages.. nikako ne mogu da nadjem!! :smutny: to bi trebalo da bude u message log-u kod starijih nokia, a ovde nikako da nadjem.. nije valjda da ova nokia to nema, to mi je jako bitno zbog kontrole poslatih tj. potosenih sms jer sam na postpaid-u.. :(

zaludjenica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 31. Jan 2010. 18:39

Post od zaludjenica »

Ovakooo... Par pitanja imam... :)

1. Sta je sw?
2. Sta je kineticki skrol?
3. Da li skidanjem firmware-a mozemo da skinemo i nesto lose tj. da nesto prekine da radi ili... Razumete me? xD
4. Koliko je klimav taj poklopac za masku? :dry:

:unsure: Svi pricaju o ovome, a ja nzm sta je... :oops:

I na kraju: 5. Da li ovaj telefon valja ili ne?

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

1. SW je skracenica za software
2. Kad povuces prstom na gore a on lista dole ili dole a on lista gore u imeniku, muzickom plejeru, file manageru odn. svuda gde imas nekakvu listu
3. Update-om softvera na novi dobijas poboljsanja tj. neki bagovi su otklonjeni itd. ovaj najnoviji mora preko USB-a, a ja sam malo skeptican posto nisam radio update Symbian Nokija
4. Zavisi kakav primerak kome zapadne, meni u pocetku cim padne sve se rasparca, e posto cesto menjam kartice onda sam verovatno pritiscuci masku uspeo da redukujem klimanje ( ? nemam pojma kako, ali bitno da kad padne sa manje visine makar na parket, ostane citav )
5. Mnogo ga kratko koristim ( 3 meseca ) i smatram da je prerano da donosim ikakav zakljucak.
Nokia Lumia 630

Odgovori