Nokia 701

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Vidim da je izašao u prodaju, ali ga još nema kod zvaničnih distributera! :D Mene jako zanima Nokia 600, pa će da vidimo! :P 8)
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja sam drzao u ruci modele i 600 i 700... 700 je odradjen vrlo elegantno, tanak, mali, ekran 3.2inca vrhunski, 5mpx ali je poklopac baterije skroz od jeftine plastike koje se brzo rasklima i bas je jeftina na dodir... 600 je isto to ali preslikan C6-01... svi su sa 1ghz procesorom, novi clear black screen itd... inace, ja sam 701 platio 300eur :wink: :wink: :wink:

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

luca, pa izgleda da je odlican telefon, u odnosu koliko smo se zalili kako izgleda :) Doduse, Belle, 1GHz i ostale stvari uopste ne zvuci naivno, pa jedva cekam da vidim telefon kad dodje u BL :D Inace, jos uvijek treba da kupim N8, pa sam "na iglama" :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

nema potrebe da kupujes N8 ako cene budu iste kao sto su ovde... jedino ako ne patis zbog xenon blica mada ni ovaj nije uopste los po pitanju kamere... :wink: :wink: :wink:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

luca, ne bih da idem u off sa temom, ali N8 vec duze kontam da kupim ;) Nisam opsjednut nicim, ali N8 mi se cini kao jako dobar telefon :) Ipak, AF, Xenon blic, 12 Mpx... mislim da je razlika ogromna a sad imas u TopSport prodavnici za 320 Eur N8, pa sad vidi sta se isplati uzeti ;)

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Ljudi, jel' kupio neko ovaj telefon?! Ima li kakavih utisaka, nemoguce da ga niko jos nije ni pazario, ni bar caprkao! :oops:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ensiferum, ja nisam, ali volio bih da vidim taj novi OS :D Kod nas u Republici Srpskoj po mobilshopovima i nisam vidjao ovaj telefon...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ovaj telefon mi se mnogo svidja,pravi je naslednik mog C7.Mozda cu ga nekad i nabaviti ako nokia ne izbaci nesto novo sa xenon blicem :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

hm... telefon ''isti'' kao C7 samo mnogo lepsi na oko... metalan je skoro ceo, maaaalo tezi, lepo lezi u ruci.
kada se upali prvi utisak je - vau! ekran je kristalno jasan, boje ostre i zive...
sto se tice symbian belle, uradjen je isto kao i android sa sve onim prevlacenjem odozgo, gde se mogu videti informacije o porukama, pozivima, mejlovima, na kojoj ste mrezi itd...

sat, ikonice, mali i veliki widgeti, precice, sve je isto kao na androidu (sto je meni licno sasvim ok)... mogu se dodavati novi screen-ovi i na njima zasebni wallpaperi sto recimo android nema :P

telefon veoma brzo radi, iz screen-a u screen bas leti, ubacio sam opera mini mobile i na netu preko wi-fi ili gprs-a leti kao lud... mislim da je procesor od 1ghz konacno prava stvar kao i RAM...

kamera i video su odlicni, iako nema autofokusa slike su jasne i ciste, nema suma, kockica, seckanja itd...

ako nekog nesto zanima...

:wink: :wink: :wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Procitao sam da mu je jacina zvuka na zvucnicima ispod proseka,sto znaci mozda moze desiti da propustite poziv u nekom bucnijem okruzenju.
Inace tel je vrh,symbian belle je ekstra uradjen,a sam telefon od aluminijuma.Kamera mu je ista kao na c7mada na review gsmarena kazu da je malo bolja u nekim segmentima.E da,baterija je 1300 umesto 1200 mah na c7 i izgleda da na samom Bellu baterija duze drzi. ;)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

da, baterija - sa non stop ukljucenim refresh-om mejlova, doduse na gsm only, ne ustrucavanja da pozovem nekog, bezbroj poruka, internet non stop, muzika ponekad samo, radio ponekad, baterija traje oko 3 dana...
zvuk je sasvim ok, meni stoji na 7. podeoku od 10 sa fabrickom melodijom i veoma se jako cuje... :wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Pa da,trajanje baterije na 701 su posebno naglasili u nokiji,neverovatno dugo drzi iako nije vise od 1300 mah.Mozda tehnologija ekrana manje trosi uz optimizovanost UI-a.
P.S. dobro je da je zvuk jak,mada test kaze da je zvucnik ispod proseka. :wink:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

luca, jel imaš widget za vremensku prognozu i RSS (mislim na njegove fabirčke)? Ako ima, bi mogao da opališ koji screenshot da vidimo kako izgledaju? 8)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

postoji i skinuo sam sa ovi-ja weather application, stoji kao widget ispod sata na pocetnom tj glavnom screen-u... lepo izgeda, sam se refresh-uje itd... nema one animacije kao kod htc-a kad se pali i gasi itd... nije lose... cak sam stavio wallpaper od sensation-a pa igleda skoro kao android :D :D :D

ne znam kako se postavljaju ti screenshot-ovi ovde, ako hoces like na mejl daj mi na PP :oops:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Sale_M, mnogo ti je dobra slika...:)
Samo jos nesto da te pitam ?! Vidio sam da baterija istog kapaciteta kao i neke druge kud i kamo manje "drze", a ne mogu da vjerujem da sve moze da bude do ekrana, jer na gsmareni i pise koliko moze na njemu da se slusa muzika... malo mi nerealno!!! :ohmy:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

luca,jel mozes da napises koliko MB RAM-a imas slobodno u proseku? :|
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

fox, gde to da vidim? nemam nikakav program koji to pokazuje kao sto sam imao na recimo htc gratia :oops: :oops: :oops:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

nasao sam neki swiss manager i pokazuje da imam 280MB slobodno ili 55%... ;) sa upaljenih par aplikacija za svakodnevnu upotrebu pokazuje 270,4MB ili 53%...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

U svakom slucaju bolje sto ima vise ali iskoristenost samog sistema je opet polovina skoro RAM memorije dostupne u telefonu jer i ja leaked verziju Belle kad sam imao u svakom trenutku sam imao oko 120-125MB RAM slobodno i uz to jos upaljen mail program i whatsapp (koji sam trosi oko 5MB RAM). U svakom slucaju od viska ne boli glava. :)

Odgovori