Nokia 808 PureView

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ja cu sigurno kupiti ovaj telefon. Malo je verovatno ove godine, ali sledece 100%. Ove je u planu neki bolji aparat, pa ce mi taman trebati i jedan kompakt digitalac kao sto je ovo cudo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

^ +1 :D

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Evo konacno i podataka koji su materjali korisceni u izradi:

Q. Is the phone made out of polycarbonate?

A. Yes, but with a ceramic-like finish. Other materials used include stainless steel for the buttons and switches and camera bezel and Gorilla glass for lens protection and for the display.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

To je Nokia danima pustala zumirane delove te slike a evo i sta je na slici:
https://twitpic.com/8x04ht

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 21:52

Post od gangsta »

ovo je samo jos jedna velika glupost od Nokie, ali sta je tu je, marketing je cudo i dobra reklama prodaje vise nego kvalitet, jer sigurno 50% ljudi koji kupuju sebi neke nove stvarcice ne razumeju se bas najbolje, pa daj ono sto je navikano. kao sto su mnogi vec rekli, ko se razume u fotografiju i zna kako se uopste stvara slika jasno mu je da ovih XX Mpx ne pretstavlja nista vredno pomena :D

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

gangsta, sto bi rekao petao sofronije "gresis, ovaj, gresis decko" :). Bas zato sto znam kako se stvara slika ova tehnologija je izuzetno zanimljiva zato sto uvodi neke neverovatne inovacije(imas u mom postu sa kosim slovima sve objasnjeno).
Velicina senzora svetlosti je u rangu jeftinijih SLR-ova, sto znaci da bi u teoriji trebao da ima bolje nocne slike od idiota i dobrog dela superzoomer-a, ovo u slucaju da se odmah izbaci i neki okvir za telefon koji moze da se nakaci na stalak. Otvor blende isti na svim nivoima zuma, znaci nema vise zamucene pozadine kad slikas zumirano lice kao do sada, otvor blende ce nadam se ostaviti na rucno podesavanje.
HDR slikanje, nikad lakse, posto se prema teoriji 7 piksela daju 1 referentnoj tacki na slici i onda odabira jedna najboljeg kvaliteta, u HDR modu to je isto kao da imas HDR sliku napravljeno od 7 razlicitih ekspozicija i to (po svoj prilici) samo jednim pritiskom na okidac i bez stalka.
Sve u svemu na papiru tehnologija je fantasticna, a kakav ce da bude finalni proizvod i koliko ce da kosta to cemo da vidimo.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: Nokia 808 PureView

Post od iLuka »

prva najavljena cena je oko 450EUR... samo sto se jos uvek ne prodaje nigde... :o :o :o

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

luca, mislim da prva cena kod nas nec ici ispod 650-700e,ali da ce se posle mesec-dva ustaliti na 550....ipak ova najavljena cena od 450e je bez taksi
D500&E71

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

http://blog.gsmarena.com/nokia-talks-ab ... ely-on-it/

Nisu sasavi ovi iz Nokie uopste. Svidja mi se sto ne prate ,,mainstream'' i sto su izbacili nesto potpuno drugacije.
Imaju ispod clanka i primeri sa flickr-a.... :)
Nokia Lumia 1520

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

Nokia 808 PureView: 5 years in the making
http://www.youtube.com/watch?v=8g7wct1hTRo

samo da se ne obrukaju sa prezentacijom kao za lumiu :uhuh:

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

konocno je pusten u prodaju!! Zna li mu se okvirno cijena i da li ce postojati updatea za njega osim belle fp2? Jer ako to bude zadnji update niko im ovo cudo nece kupiti :)

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

GSMArena je uradila slepi test ciji je cilj da se odabere najbolja kamera na mobilnom telefonu, odnosno da se utvrdi koliko je Nokia 808 PureView kamera bolja od ostalih.

http://www.gsmarena.com/pureview_blind_ ... ew-773.php

Posetioci mogu da glasaju u komentarima. Glasanje traje jos nekoliko dana, a zatim ce redakcija sajta da objavi rezultate ankete.

Po meni je najbolja kamera pod F ( Nokia 808 PureView), a slede:
B-(Olimpus)
E-(n8)
A-(sgs3)
D-(iP 4s)
C-(One X)

Naravno, za sada nije poznato koja slika pripada kom telefonu, a u zagradi su moje pretpostavke.

Ako administratori sajta misle da je ovaj post za pf "poredjenje telefona" neka ga odavde izbrisu ili neka ga pomere u pomenuti pf.

rudulan, mislim da vecinu kupaca ovog telefona nece brinuti da li ce dobiti update.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

gaston
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2010. 10:39

Post od gaston »

We are now officially closing the voting and revealing the real identities of the contenders.
A. Nokia
B. Samsung I9300 Galaxy S III
C. HTC One X
D. Apple iPhone 4S
E. Nokia 808 PureView
F. Olympus PEN E-PL2

2 od 6 pogodaka... :D Mada, i ja nisam bolji.. :D Jedino sam pretpostavljao da su E i F Nokia 808 i Olimpus jer su slike najlepse.. Ovaj telefon ce opravdati ocekivanja 8)

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

gaston, Pogodio sam samo za iPhone 4s jer nema wide angle i za One X, jer je ubedljivo najlosiji.

Prevario sam se jer mi se cini da slika B (s3) ima vise detalja od A(n8).

Ne svidja mi se sto su boje kod n8 i 808 potpuno prirodne. Kada su vise zasicene boje slike izgledaju lepse na prvi pogled (tu foru koristi Samsung kod SAmoled displeja).

Kod ovog testa mi se ne svidja jer je ovo previse lak zadatak i sve slike (osim pod C) izgledaju odlicno.

Bolje da su slikali ove kadrove u sumrak i na primer neki objekat u potpunom mraku na daljini od 2-3 metra sa blicem. Mislim da bi u tom slucaju bilo
Olimpus > 808 >> n8 >>> 4s, s3, 1x.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ja sam pogodio sve sem koji je Olimpus a koji 808. :)
Glasao sam da je E najbolje i mislio sam da je to Optimus a sledeci je F, mislio sam da je to 808. Kad ono medjutim. :)
A sad za neverne Tome, jel i dalje mislite da 808 ne moze da se takmici sa digitalnim foto aparatom?! :P :P :P
Nokia Lumia 1520

gaston
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2010. 10:39

Post od gaston »

http://blog.gsmarena.com/nokia-808-pure ... -shootout/

Jos bolji test :D

I ja cekam da naprave neki test sa slikama u mraku.. S tim sto ne bi voleo da ga porede sa nekim mobom koji ima LED, vec, sa digitalcima. Pa da vidim kakav mu je xsenon. Neki telefoni sa xsenonskim blicem se nisu bas pokazali sto se jacine istog tice.. Tj. imali su slab blic.

Mada, ne sumnjam da je blic na 808 sasvim dobar. :D

Odgovori