Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
MOOOOOOOOOOOOOOLIM!!! ekrani su VECJINOM mali! look around girl... ma de su ekrani mali, pa nokia je u seriji 60 razbila sa ekranima... super su joj ekrani, a i velichina!!!!
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't... -- iPhone 6 space gray, 64 GB --
ja sam prichao samo o velichini ekrana jer je dotichna mica, rekla da su ekrani vecjinom mali , sa chim se ja ne slazhem... samo to ali nokia pravi kvalitetne telefone... mada ima mnogo ljudi koji vole, na primer , SE vishe... stvar mishljenja...
ali ne , nema svako pravo na svoje mishljenje (kako volim to da kazhem )
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't... -- iPhone 6 space gray, 64 GB --
Ljudi, u pravu ste, mada su prvi modeli serije 60 imali zaista manje ekrane nego konkurencija (6020, 6021, 6230, itd), ali su kasnije sa novijim modelima ispravili tu gresku. Sta reci, Nokia jeste najvece ime sto se tice mobilnih telefona, oni hvataju na to i uspeva im, njihovi telefoni su najrasprostranjeniji, a i najmanje se kvare. Doduse, u ekonomskoj klasi ih konkurencija sustize (telefoni ekonomske klase su najprodavaniji, pogotovo kod nas), ali Nokia ipak ima dobre adute u rukavu-imao sam par Nokia, jako su pouzdane i mnogo su brze za pisanje poruka nego SE (trenutno imam SE T630). Sto se tice cena, Samsung ih sije u tome, a telefoni su totalno nefunkcionalni (koleginici je na X460 riknulo kolo za punjenje baterije, nosili smo ga u servis i tamo su nam rekli da tog kola nigde nema, sa Nokiama takvih problema uglavnom nema).
nevidljivi napisao:Ljudi, u pravu ste, mada su prvi modeli serije 60 imali zaista manje ekrane nego konkurencija (6020, 6021, 6230, itd), ali su kasnije sa novijim modelima ispravili tu gresku.
Mala ispravka: 6020, 6021, 6230 i slični su "series 40" a ne "series 60" telefoni... Ovi drugi, kada su se pojavili, imali su ekrane među najvećim u klasi...
e ovako nokia 6280.....mana....non stop se resetuje...pri promeni profila,pri pustanju muzike,slanju sms poruka.... nama opciju premotavanja napred/nazad kod gledanja videa.....iako ta opcija postoji kod slusanja muzike na problema sa resetovanjem su se najvise zalili ljudi iz australije i britanije....i njihove verzije softvera su 3.36,3.40,3.41...bilo bi super kad bi se ludi koji su kupili ovaj fon u austriji javili i rekli dal oni imaju ovih problema i koju verziju softvera imaju :wink[/img]
Istraživanje konsultantske kuće Gartner je pokazalo da Nokia ima tržišno učešće od 35%, dok je na dalekom drugom mjestu Motorola sa 17.8%. Samsung se nalazi na trećem mjestu sa 12.1% od prodatih telefona na svjetskom tržištu. LG učestvuje sa 7.2%, Sony Ericsson sa 6.9%, dok je najveći pad zabilježio BenQMobile (kupac Siemensove podružnice za proizvodnju mobilnih telefona), pa je njegovo tržišno učešće 4.7%.
Nokia telefoni su odlicni i s40,s60,s80 i drugi koji nisu pravljeni na ovim platformama.Svaki telefon treba znati iskoristiti do maksimuma.Vecina nas ne koristi ni 10% mogucnosti,narocito symbian telefona.Zato pre nego sto kupite mobilni zapitajte se zasto vam takav telefon uopste treba.Mada i ja kao i svi volim da imam sto bolji telefon(a trenutno imama se p800 i n6630).Za te pare sam mogao da kupim mp3 player i jedan obican fon i da imam veeeeliki kusur.Al sta da radim>zaraza ko pticiji grip.
Imao sam priliku da uporedim dve Nokie 6630, kupljene u istoj prodavnici, potpuno istog izgleda, ista verzija softvera i skinute sa iste mreže (Tim)
Kod jedne je zvuk bio jači, što se lepo moglo primetiti puštanjem iste mp3 pesme na oba telefona, razlika je bila otprilike za jednu crtu. Ali zato ta koja se slabije čula je imala bolji ekran (bar na oko) jer joj je nivo belog u slici bio izražajniji pa su slike bile prirodnije, a filmovi lepši za gledanje.
Nikakvim podešavanjima osvetljaja nisam mogao da ih nateram da jedna slika isto izgleda na oba telefona. Jednostavno na jednoj je nivo belog uvek bio slabiji, kako u onoj reklami za izbeljivač veša (ali moje belo nije čisto belo )
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.