Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Kritičar
Banned
Pridružio se: Ned, 15. Feb 2009. 23:35

Post od Kritičar »

Ja sam danas dobio neku "od usta do usta" informaciju da će moći od 1. marta da se uzme 5800 uz pakete MTS-a, zna li neko nešto o tome? Taman mi 28. feGruara ističe ugovor, pa bi mi uletelo sjajno...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Andrijana89, rekao mo prodavac u mobisu to za cenu,tako da sam sklon da verujem :wink:

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2009. 14:48

Post od Dragan-che »

Kritičar napisao:da će moći od 1. marta da se uzme 5800 uz pakete MTS-a
Ova informacija je vrlo interesantna. Ja sam se mnogo dvoumio izmedju e71 i 5800 (znam da su dosta razliciti po nameni - biznis i music) i odlucio da uzmem e71 posto ide u MTS paketu za 15500din a taj paket vec ionako koristim pa mi to ispada povoljno. Sada si me ponovo vratio na istu dilemu i ne znam sta da radim? Inace vec 4 godine koristim touch screen uredjaje i zato sam zainteresovan za 5800 mada je e71 zaista fenomenalan telefon samo sto kad god sam ga isprobavao non stop sam udarao prstima po ekranu (navika, sta ces) pa sam se osecao kao kreten. 5800 mi je interesantan jer ima veci ekran i sta god da editujes (word ili excell dokument, stranicu nekog sajta i sl) mozes imati bolji uvid nego na manjem ekranu e71-ce. Inace dosta koristim podsetnik, sastanke, notes a mislim da je na oba telefona to sasvim zadovoljavajuce. Moze li neko da pomogne nekim komentarom??? Voleo bi da cujem i misljenje ARAPHEL-A!!

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Dragan-che, ja ti garantujem da će tii pisanje i pregledanje dokumenata, kao i pretrazivanje na webu biti zadovoljstvo (ovo pisem sa 5800), zbog ogromnog ekrana i qwerty tastature preko celog ekrana koje je veoma udobna i velika (ali se mora koristiti sa 2 prsta)

U tvom slucaju bih se ja odlučio za 5800.Jeste E71 i qwerty zakon, ali ni full qwerty na 5800 nije nista losija, i pregledanje office dokumenata ce ti biti mnogo lakse nego na skucenom ekranu E71.
Takodje, posto koristis TS dosta vremena, perioda navikavanja nece biti.
Moja preporuka 5800, a moj mini-review 5800 mozes procitati na 28. strani ove teme :wink:

EDIT:žutaći :lol:

Slika
Slika
Nokia C6

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Dragan-che, kao neko ko ima potrebe da kucka Word poprilično,ja bih iskreno pre odabrao E71.Ako je njegov prethodnik E61 ikakav parametar,onda mogu reći da i za multimediu sasvim dobro završava posao.

S druge strane,lepo sam se poigrao sa 5800 i stvano mi se sviđa,ali nisam probao fulscreen qwerty u kreiranju dokumenata.S obzirom da tastatura u tom slučaju zauzme jako veliki deo ekrana,mislim da bi preglednost bila poprilično loša.A lično ne volim kucanje dokumenata olovkicom po ekranu,suviše mi je to sporo.

Koristio sam više različitih touchscreen telefona,ali uvek sa qwerty tastaturom u kombinaciji (koliko se sećam) i mislim da je to ipak dobitna kombinacija.

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2009. 14:48

Post od Dragan-che »

[quote="araphel"][/quote]

Kao prvo hvala na odgovorima i vrlo korisnim savetima. Araphel-e slazem se sa tobom ali nisam ljubitelj kreiranja office dokumenata na telefonu (to mi je draze da radim na kompu zbog mnooogo lakseg rada i uvida u to sto radis-nije da ih ne kreiram vec izbegavam) vec mi vise treba da mogu pregledati dokumenta koja stizu u atachmentima. E71 mi se vise dopada i zbog metalnog kucista (generalno kvalitetnije izrade) mada sam video i testove i misljenja da je 5800, iako je od plastike, vrlo solidan i izdrzljiv uredjaj. Ni privikavanje na touch screen mi ne bi bilo problem na 5800 (mozda malo zbog prelaska sa windows-a na symbian ali nista strasno) ali u takvoj sam dilemi vec 2 meseca da mi dodje da kupim oba 8) mada mi uopste nisu potrebna 2 telefona. Takodje bi i baterija na E71 trajala barem dan duze jer na 58-ici ekran najvise trosi struju (sto mi je takodje vrlo vazno) ali s'druge strane bas taj ekran i njegova rezolucija su vrlo privlacna stvar. AAAAAAAAAAAHHHHHHHH ta prokleta mogucnost izbora :D

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka a naročito onih iznad tvoje! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Dragan-che, ako ne kreiraš,već pregledaš,a recimo voliš da slušaš muziku na fonu onako usput (da ne tegliš i plejer) onda svakako idi na 5800.

Ne volim ni ja baš mnogo da kreiram dokumente na telefonu,ali pošto dosta piskaram,često mi baš zatreba da neku misao ili par fraza zapišem dok sam u pokretu,čim se jave,dok su onako sveže :wink: a onda kod kuće to sređujem.

Kao što sam već pomenuo negde,meni se 5800 jako sviđa,i jedini razlog što imam N78 a ne njega, je taj što me je mrzelo da čekam da se fon pojavi. Međutim,nikada ne bih sad svoj N78 menjao za 5800,pošto me jako dobro služi,i ima ga drastično manje ljudi,a ja volim originalnost :roll:

Bojim se da se može desiti posle WM da ti Symbian bude malo suvoparan,tako je barem meni...Smara hackovanje i sertifikati,a i meni se lično čini da za WM ima više programa koji su zaista korisni i služe nečemu.

Da te ne zbunjujem dalje.Kao što sam rekao,ako ti neki ozbiljniji rad sa dokumentima nije prioritet,onda isprobaj 5800,mislim da se nećeš pokajati....A ako si za kvalitet i ozbiljnost,onda E71.Nije on džabe naj telefon 2008!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Cime se ti covece bavis kad pises misli :) ti si mislilac :D salim se, bez uvrede :)
ne znam, meni se i jedan i drugi svidjaju, i dilema je golema....
Nokia E71... Elegant, but deadly

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kapoerista90, bavim se svacime,a u slobodno vreme pisem sve i svasta,pa kad natrci dobra ideja za pricu,ja je zapisem,da je ne zaboravim.A ideje mi najcesce dolaze dok sam negde u pokretu :wink:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

u nisu nigde ne mogu da nadjem lg ks20 :( i sad m vise lici da cu uzeti nokiu 5800 vido sam je u jednoj radnji i kosta oko 315 evra(nije mi jasno zasto je andrijana89 napisala 350 evra) LG je neuporedivo lepsi i ima WM ali mi je zelja toliko velika da imam neki mob sa touchscreenom da ne mogu da odolim ni ovoj nokii (pored LG-a sam trebao da uzmem HTC 3300 ali ovi u telenoru ga nemaju vise u ponudi :( ) Citao sam komentare i cini mi se kao ok telefon mada mora da idim uzivo jer je dizajn kod mene veoma vazna opcija a ova nokia mi nekako ne izgleda bas kao da je uopste i dizajnirana a i ova plastika morate da priznate izgleda jeftino isuvise(imam n76 i sad svaki put kad trebam da kupim neku nokiu mene prolazi jeza jer je hvalitet plastike na skali od 1-5 mozda 2.5 ne vise) Sta mi vi preporucujete u vezi ove nokie?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Andrijana89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Feb 2009. 04:57

Post od Andrijana89 »

Ja sam rekla da toliko koshta originalan telefon u Evropi... A to shto si ti nashao za 315 evra je sigurno na crno, a oni prodaju kako stignu.. Ja sam ovde u Kragujevcu na crno nashla za 320 a u Bg-u za 285 e, pa ti vidi... Ali ja ne kupujem takve telefone a s' obzirom da samo u Telenoru ima oridjinale trenutno...jbg. Meni se lichno svidja kako telefon izgleda i uopshte ne izgleda jeftino al doobro..

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Andrijana89, napolju kosta 325 evra sa porezom cisto da znac cenu napolju ne znam gde si nasla za 350 evra ali ok nije na svakom trzistu isto samo se raspitaj ako imas nekog u vise zemalja i shvatieces da ima cak i sa nizim cenama NA BELO!

milos 92
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 02. Feb 2009. 00:38

Post od milos 92 »

Igor 88bg Andrijana89 je upravu vratio sam se pre dana 5 dana iz nemacke i tamo je ovaj telefon 349 evra original sa garancijom i sime ostalim !!!!

Kritičar
Banned
Pridružio se: Ned, 15. Feb 2009. 23:35

Post od Kritičar »

tehno maniac i svi ostali vlasnici 5800, zanima me kakva je slika na dolazeci poziv? Da li je velika i lepa po default-u ili mora da se instalira onaj FullScreenCallerID ili neki sličan programčić...? Poz

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Kritičar, velika, kao na FP2 :wink:
Nokia C6

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Steta sto ne postoji 5800 sa Windows mobile 6 operativnim sistemom umesto symbiana... :smutny: da postoji 100% bih je kupio... :)
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

ilkebgd, pa ti kupi onda omniu. U tome je i čar nokije sto zadrzava symbian i unapredjuje ga stalno. 8) 8)

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Ma kakva car, ne vidim u tome nikakvu car, Windows mobile je mnogo bolja platforma od Symbiana i Extra mi je krivo sto Nokia nije napravila npr. ovaj 5800 sa Win mobile 6. u stvari mogli su da naprave verziju sa symbianom i verziju sa winom.

A omnia je dosta skuplja tako da i nije bas za poredjenje sa 5800...

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ilkebgd, po meni je symbian bi mama do wm 6 e wm 6 je druga stvar alo wm 5 je bio djubre nevidjeno pa ostali ispod znaci symbian je odlican i stabilan os ne kazem da je Wm los ali ja sam symbianom prezadovljan!

meex
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 06. Feb 2007. 16:30

Post od meex »

E da stvarno, zna li neko pouzdano hoce li biti ovaj telefon u postpaid ponudi kod MTS-a??
Skoro mi je istekao ugovor, pa bih bas malo da se refresh-ujem sa novi telefonom, bar nesto povoljnije, kad vec placam racun..:)

Odgovori