Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Pokusaj da u nekoj app(koju koristis za gps) vidis kako se ponasa gps kada hvata satelite, tj. da li ih uopste hvata.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
- :: Lumia 730
rock9855, da ne veruješ šta sam sve radio, ali ništa pomoglo nije...
vojkan85 skinuo aplikaciju za pregled signala, ali ne lezi vraže, od onda nijednom da zabaguje tj. radi skoro savršeno (do 10 sekundi za tačnu lokaciju)...
Još malo utisaka - telefon me oduševljava iz dana u dan. Od navodno 8 GB ROM-a, na telefonu ostalo 2.2 GB a i dalje radi bez greške, "resume" i "loading"-a... Pravo osveženje u odnosu na 620!
Ekran fenomenalan, sve bitne aplikacije rade besprekorno, kamera perverzija ( bolje slike pravi od firminog aparata, inače je kvalitet slike bitna stvar u mom poslu),...
vojkan85 skinuo aplikaciju za pregled signala, ali ne lezi vraže, od onda nijednom da zabaguje tj. radi skoro savršeno (do 10 sekundi za tačnu lokaciju)...

Još malo utisaka - telefon me oduševljava iz dana u dan. Od navodno 8 GB ROM-a, na telefonu ostalo 2.2 GB a i dalje radi bez greške, "resume" i "loading"-a... Pravo osveženje u odnosu na 620!

- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Blago tebi kad nikad do sad nisi naišao na "resume" ili "loading" ili izbacivanje iz aplikacija 

Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
I meni na 630 ne izbacuje iz aplikacija, ali su Loading... i Resuming... normalna stvar na mom uredjaju jer ipak ima 512MB RAM. Vrv je ipak sa 1GB to dosta bolje, a i ako su app na SD kartici i kvalitet kartice dosta utice na to, tacnije brzina iste. Kod mene je class4.
Kod mene je isto class 4, i kako sam se samo zeznuo sto ne uzeh vecu klasu. Ja karticu koristim za slike i video pa dok on to otvori, pa video sjecka, elem sljedeci put nista ispod 10:)
- filip11314
- Mobil manijak
Meni i kad su aplikacije bile na memoriji telefona isto je bilo loading i crash-ovale su se. Skoro stavio karticu 8gb class 10 i opet ista priča. Nije sistem dovoljno ispeglan, nema tu šta više da se priča. Izludi me tako kad izađem iz aplikacije pa hoću ponovo da uđem i ono stoji loading i posle par sekundi izbaci skroz, pa čekam 15ak sekundi da bih opet ušao u aplikaciju.
Nije u pitanju ovaj model, meni su sve aplikacije u memoriji telefona i cesto mi se u povratak u neku od njih (viber, mail...) izlazi resuming i bas pocinje da me nervira.
- filip11314
- Mobil manijak
Ma šta nervira, izluđuje čoveče. Još mi ne rade nofitikacije sa whatsapp i viber, a uključene su. Ja sve očekivao da nema tog laga ili čega god kod windowsa, kad ono ispade da gore nego na Androidu i mom bivšem Htc One X koji je imao 4.1.2.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
- :: Lumia 730
Ljudi zašto bi stavljali aplikacije do 100mb na karticu?!
Kod mene je Verbatim 16gb class 10 i služi mi isključivo za slike, video zapis i igrice, sve bitne aplikacije, melodije i mape su mi na memoriji telefona i nikakvog problema nema!
WA ne koristim, ali zato Viber i Skype cepam, a notifikacije "kasne" 2-4 sekunde od momenta slanja. 

Mene (istina ponekad samo) zezaju notifikacije, u notification baru ih ima, u Viberu ne
.
I standardno, ako pročitam poruke na Viberu, notifikacija (opet samo ponekad) stoji i dalje
.
Da li je OS ili Viber problem, ne znam, i realno ne treba da me zanima, ali zbog ovakvih sitnica WP zauzima <3% tržišta.
Ako se ne popravi ovo u novom apdejtu, dobrano ću razmisliti da pređem skroz na Android.

I standardno, ako pročitam poruke na Viberu, notifikacija (opet samo ponekad) stoji i dalje

Da li je OS ili Viber problem, ne znam, i realno ne treba da me zanima, ali zbog ovakvih sitnica WP zauzima <3% tržišta.
Ako se ne popravi ovo u novom apdejtu, dobrano ću razmisliti da pređem skroz na Android.
Stvarno im ne treba puno da se dovedu u red i da naprave super sistem. Kod androida mi se ne zeza sa rutovanjem, ubacivanjem custom romova pa onda ne valja jer negde curi baterija pa onda problem sa kocenjem telefona, resetovanjem, vadjenjem baterije...
Ja čekam 10ku da vidim ostajem li na WPu ili prelazim/vraćam se na Android.
I ja da potvrdim da kad ostanem recimo u tapatalk ili viber nekad dugo cekam taj resuming, a nekad moram ugasiti pa ponovo upaliti. Gigu rama imam.
Sistemske aplikacije rade brzo, al danasnja upotreba mobilnih telefona ipak ide malo preko osnovnih aplikacija.
Viber na ios ulazi momentalno, ja ga cekam skoro k'o na iP4.
Umjesto da svi budemo slozni da nesto ne valja pa da se ispravi mi (pojedini) slijepo brane nesto sto ocito ne radi kako bi trebalo
Sistemske aplikacije rade brzo, al danasnja upotreba mobilnih telefona ipak ide malo preko osnovnih aplikacija.
Viber na ios ulazi momentalno, ja ga cekam skoro k'o na iP4.
Umjesto da svi budemo slozni da nesto ne valja pa da se ispravi mi (pojedini) slijepo brane nesto sto ocito ne radi kako bi trebalo
Vajber, dok sam koristio android, nije ni tamo nesto posebno bolje radio jer je kao sama aplikacija "teska", za skuplje i jace uredjaje ne znam kako radi, pretpostavljam mnogo bolje i brze.
- demius
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
- :: Samsung Galaxy A8
Viber najbole radi na IOS-u, ali ih oni debelo novčano stimulišu, a što Microsoft očigledno dovoljno ne radi. 

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
demius, kod mene je obrnuta situacija, svi koriste Viber. Ima update-ova, ali da li ima poboljsanja? Imam osecaj da ce izlaskom 10-ke, sve doci na svoje mesto. Pozz. 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Jednostavno ne znam sta je fora, ili da nesto nije updateovano, ili sta ja znam, ali meni je sve sredjeno i radi pa razbija. Preko Vibera preko mobilne mreze su pozivi cisti i jasni (nemam 4g), i notifikacije kasne mozda do 10 sec u proseku nakon slanja. Da ponekad dodje u notifikacije, a da poruka nije ucitana je relativno ucestao problem, to se slazem, ali se resava time sto se prvo udje u app, ne iz NC, i saceka 10-15 sec da se ucita.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, to niko nije napisao. Nigde ne radi sve savrseno. Nema potrebe za raspravom.
- filip11314
- Mobil manijak
Ovde izgleda ko god ima wp kune se u njega. Sistem prost? Daleko od toga da je prost. Ali hajde da pričamo o brdu nebuloznih stvari sa kojima sam se sreo (a verujem i vi):
- Updatujem sve aplikacije čim izađe update, sistem isto, notifikacije za whatsapp i viber ili kasne ili ih nema.
- Skype jede bateriju ko lud a i događa se da puca tako veza iako je internet odličan.
- Na twitter-u kad udariš enter dok kucaš tvit ne dešava se ništa, kao da je udaren spejs.
- Instagram u beta fazi čitavu večnost, ima 6tag pa je okej.
- Accu na 8.1 ne radi već oko godinu dana.
- Da bi isključio wifi klikneš na zavesu pa kad uđe u podešavanja možeš da ga isključiš. Logika? Nema je.
- Punjač od 750 mAh koji je prevaziđen izlaskom Simensa A55 još?
- U kutiji nema ni slušalica ni usb kabla. Pa ja sam usb dobio kad sam kupio Samsung e700 još.
- Podešavanja razbacana kako ovima iz M$ odgovaralo
- Ie puca često, ili ne učita iz prve stranicu, ne dao Bog da trebaš nešto da skidaš, pola toga neće da skine
- Šta je sa zavesicom i notifikacijama? Ne mogu notifikacije pojedinačno da se brišu. Ili još bolje kad staviš obaveštenja na lockscreen-u i stigne ti nešto, ne briše se obaveštenje sve dok ne uđeš u aplikaciju.
- Music player koji je toliko po meni bedno urađen da to nije realno.
- Kvalitet izrade zadnje maske 6/10. Pukla kod dugmeta za zvuk posle 2 skidanja.
- Manuelno osvetljenje ekrana - 3 izbora: nisko, srednje, visoko. Neki klizač, ništa?
- Procenat baterije tek kad spustiš zavesu, ali ima live tile.
Evo to su neke od lošijih stvari ovog telefona, a i wp uopšte.
A sad možemo i o dobrim stvarima:
- Besplatna Here aplikacija koja je bila ekskluziva za wp, ali je ima na androidu pa nikom ništa sad.
- 30gb prostora na OneDrive-u
- Lumia Camera aplikacija
- Kvalitet zvuka u toku poziva, dobar mikrofon.
- Office
- Dobra baterija
Da sam znao da je ovakav wp nikada ne bih ni kupio L735. Ovo je jedan običan poluproizvod i ništa više. Nemam nameru da čekam win10 da bi oni ispravili par ovih sistemskih nebuloza. Za mene je ova priča sa wp završena. Toliko od mene i molim bez hejta od strane wp fanatika.
- Updatujem sve aplikacije čim izađe update, sistem isto, notifikacije za whatsapp i viber ili kasne ili ih nema.
- Skype jede bateriju ko lud a i događa se da puca tako veza iako je internet odličan.
- Na twitter-u kad udariš enter dok kucaš tvit ne dešava se ništa, kao da je udaren spejs.
- Instagram u beta fazi čitavu večnost, ima 6tag pa je okej.
- Accu na 8.1 ne radi već oko godinu dana.
- Da bi isključio wifi klikneš na zavesu pa kad uđe u podešavanja možeš da ga isključiš. Logika? Nema je.
- Punjač od 750 mAh koji je prevaziđen izlaskom Simensa A55 još?
- U kutiji nema ni slušalica ni usb kabla. Pa ja sam usb dobio kad sam kupio Samsung e700 još.
- Podešavanja razbacana kako ovima iz M$ odgovaralo
- Ie puca često, ili ne učita iz prve stranicu, ne dao Bog da trebaš nešto da skidaš, pola toga neće da skine
- Šta je sa zavesicom i notifikacijama? Ne mogu notifikacije pojedinačno da se brišu. Ili još bolje kad staviš obaveštenja na lockscreen-u i stigne ti nešto, ne briše se obaveštenje sve dok ne uđeš u aplikaciju.
- Music player koji je toliko po meni bedno urađen da to nije realno.
- Kvalitet izrade zadnje maske 6/10. Pukla kod dugmeta za zvuk posle 2 skidanja.
- Manuelno osvetljenje ekrana - 3 izbora: nisko, srednje, visoko. Neki klizač, ništa?
- Procenat baterije tek kad spustiš zavesu, ali ima live tile.
Evo to su neke od lošijih stvari ovog telefona, a i wp uopšte.
A sad možemo i o dobrim stvarima:
- Besplatna Here aplikacija koja je bila ekskluziva za wp, ali je ima na androidu pa nikom ništa sad.
- 30gb prostora na OneDrive-u
- Lumia Camera aplikacija
- Kvalitet zvuka u toku poziva, dobar mikrofon.
- Office
- Dobra baterija
Da sam znao da je ovakav wp nikada ne bih ni kupio L735. Ovo je jedan običan poluproizvod i ništa više. Nemam nameru da čekam win10 da bi oni ispravili par ovih sistemskih nebuloza. Za mene je ova priča sa wp završena. Toliko od mene i molim bez hejta od strane wp fanatika.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Voleo bih da bude tako, ali se to isto pisalo i dok se čekao WP 8.1. Da li je moguće da ovu aplikaciju (koja radi odlično na Androidu i iOS-u) developeri već više od dve godine ne mogu da srede za WP, ili ipak postoje neka ograničenja u samom sistemu zbog kojih to nije moguće bolje. Meni liči da je ovo drugo. Ukoliko W10 ispravi te nedostatke u radu Vibera, onda će biti jasno gde je bio problem (u aplikaciji ili u sistemu).fannY napisao:.....svi koriste Viber. Ima update-ova, ali da li ima poboljsanja? Imam osecaj da ce izlaskom 10-ke, sve doci na svoje mesto. Pozz.