Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od filip11314 »

22.1 mpx kamera po nekim navodima. Android N uz Z Launcher. Čak postoje navodi i da će biti oled ekran...
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Nije mi jasno zašto neki još uvek dovode u pitanje kvalitet izrade tih budućih Nokija kad još nije počela proizvodnja? I Apple prave kinezi pa svi redovno ejakuliraju na njihov kvalitet. :roll:
Nije to više ona zaostala Mao Ce Tung Kina, pogotovo ne kad rade za strane kompanije.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

I ne rade više za dve šake pirinča, povećali su na tri. Najjeftinija radna snaga na svetu je u Kini, to odavno nema veze sa kvalitetom.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ne znam baš da li si oko jeftine radne snage u pravu.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Naravno da nije u pravu ali to nema veze sa kvalitetom robe koja dolazi iz Kine. Danas se 99,9% stvari pravi tamo, zato su tu gde jesu, najmocnija ekonomija sveta ali opet postoje skeptici zvani "Made in China" ne samo u nasem narodu vec generalno.
Elem, da se ne ide vise u off, dosta je bilo.
Licno mislim da ce Nokia pokidati i napraviti pravi bum ukoliko izbaci telefon istih ili slicnih specifikacija kao ove sto kruze netom. Mada ubedjen sam da ce veliku vecinu ljudi privuci na staru slavu i ime, tu dileme nema.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ako ponude telefon sa ok specifikacijama i još boljom cenom, ja bih prvi investirao. Nisam bio neki super mega giga hiper fan Nokije, ali bih rado opet posedovao, makar se proizvodila u Afganistanu.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Izbaciti jedan flagship koji bi bio dobra konkurencija hardverom za nešto manje pare i jedan dobar midrejndžer koji bi bio konkurentan cenom da privuče ljude. To bi meni nekako bio najlogičniji korak. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 27. Jul 2016. 22:46
:: //
:: //

Post od Joker123 »

ja sam bio veliki fan i nokie i symbiana a pogotovo E serije,eh kakvi su to telefoni bili neunistivi :) nokia e71 jos je imam u kuci 7 godina stara i dalje ko nova :D kad bi takvo nesto proizvodili na androidu naravno ali sa onim kvalitetom ja bih odma kupio

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Green napisao: I Apple prave kinezi pa svi redovno ejakuliraju na njihov kvalitet. :roll:
Tačno, a dokaz za to je onaj video u Malo šale koji se tebi i Ivanu I. nije svideo. :lol: :lol: :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Evindzer, nije do nas :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Znam, znam, to je do vaše Šaume. :D
I ne vređajte mi IP7, ako u budućnosti ne bude mogao da se kupi neki dobar WP, moraću da uzmem Ajfon da ne vučem dva Androida - prema tome, osetljiv sam po tom pitanju. :wink: :wink:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ne vređa niko iP7, samo kad druge ozbiljne firme prave nešto u Kini, onda je to plastikaner, jeftino đubre i slični epiteti bez imalo smisla.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Ovu tezu da buduća Nokia neće biti ništa posebno plasiraju pre svega razočarani obožavaoci M$-a. Deluju mi kao ljubomorni muževi kad ih napusti lepa i zgodna žena. :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

^ Pa vudiš reakcije kad mi bivši ili trenutni nezadovoljni korisnici napišemo realno stanje sa Win-om. Nije ni čudo što tek na Noklicu bacaju hejt. [emoji38]

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Pa hardveru ne vidim kako bi u tuđoj fabrici koju i drugi koristi napravili kvalitetniji telefon nego što drugi prave i istim takvim fabrikama. Može biti da kvalitet bude kao i kod ostalih, ali ne i da odudara.

A i za softver ista priča. :) Već ima gomila Androida na tržištu, ako im Android i bude dobar - neće biti bolji od Nexusa pretpostavljam.

I što se tiče ljudi koji gotive Nokiju, mislim da smo to samo mi malo matoriji, onima što su do 20ak godina Nokia uopšte nije zanimljiva. :)

I više ne stavljaju u svoje telefone OS koji samo oni stavljaju, i na koji je pola sveta naviklo.

Ali neka probaju, videćemo uskoro izgleda šta su u stanju da urade. Jedino ako donesu neke zanimljive stvari na Android što se softvera tiče... Ali i njihov Symbian je umeo da se zaglupi.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Samo neka oni lepo srede svoj Android, a ne neki šugavi skin samo da mu lupe... Ja baš i ne volim onaj „golišavi“ Android, dok su mi npr. EMUI i MIUI vrhunski. :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Neće tu baš biti puno mesta za neke neviđene androiđanske egzibicije. Pored toliko skinova, launchera i ostalih "OS-ova" na bazi Androida, bilo bi pravo čudo da Nokia ponudi nešto što niko nije do sad.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ne treba nešto novo, već jednostavno da u stock varijanti izgleda lepo i bude funkcionalno jer kada pogledaš ukupan broj Android korisnika, procenat onih koji koriste neki dodatni lančer je mali. :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

1808, Rekao bih da ti vise pominjes WP nego iko drugi :)

Green, Android se toliko usarenio da bi morao neki revolucionarni, nekonvencionalni launcher danas izbaciti da bi se razlikovao od vecine. Jedino sto vidim sad jeste da Android telefoni sve vise furaju hardver (ko ce prvi ugraditi 4gb rama, ko ce 6gb rama, ko najnoviji chipset, itd) sto prosecnom korisniku ne igra znacajnu ulogu.
Festina lente.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Aplolo, molim te objasni kako je Android šaren, a Windows mobile ne. Mislim da je baš naprotiv, sa Androidom možeš da prilagodiš interfejs sopstvenim preferencijama dok je mogućnost personalizacije na Windows mobile dosta manja.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori