Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Razlika izmedju telefona koji su skidani sa neke mreze i ovih "obicnih" je to sto su ti telefoni bili zakljucani za odredjenu mrezu, imali su prilagodjen sw sa logoima doticne kompanije i neke nalepnice po sebi (najcesce imaju neku oznaku na masci da se zna sa koje je mreze). Posle otkljucavanja telefona, da moze raditi na svim mrezama, stavlja se nova verzija sw-a i tako dobijes "cist" sw koji je sada bez nekih softverskih oznaka, flash tema... doticne mreze sa koje je skinut. Mogu ostati neke nalepnice po masci i tako mozes zakljuciti da li je skidan tel. ali i to se moze ukloniti.
Ako ne menjas telefone cesto najbolje ti je da odes u neku proverenu radnju koja saradjuje sa Alpha Copy-jem i neces onda imati nikakvih dilema odakle je tel. i sta su radili sa njim pre sredjivanja za dalju prodaju.

nikao
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 18. Maj 2006. 19:03
Kontakt:

Post od nikao »

jel moguce da mi baterije traje samo dan ipo...a cak sam ga na pocetku tri put pravilno punio...mislim dosta je i da dan vremena moze al pisete ovdje da moze puno vise pa me zanima do cega moze biti?

Marfi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Jun 2009. 04:41

Post od Marfi »

Ludi pomagajte, pre mesec dana sam je kupio u Nokia radnji u tržnom centru Ušće .
Zadnjih par dana mi telefon blokira kada primim poziv i dok ga ne isključim ne mogu ga odblokirati .
Šta je po sredi (viru ili dunuo softver ) ?

dali se neko sretao sa ovim problemom ?

Telefon nije ispadao ili oštećen i to se ne dešava uvek ,već kada ga upalim ponovo mogu primiti poziv normalno .

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

moguce da je do softwera.ili ako si neku ne proverenu aplikaciju instalirao,hoce da baguje.meni se desavalo sa n95 8gb.
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

Marfi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Jun 2009. 04:41

Post od Marfi »

A šta raditi ako baguje ?
Kako da saznam koji je program u pitanju ?
Poslednja izmena od Marfi u Uto, 11. Avg 2009. 04:54, izmenjeno 1 put ukupno.

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

pa verovatno formatiranje memoriske ili fona.ja sam bas pisao negde u nekoj temi.i to mise dva puta desavalo.cini mi se da je do tema bilo.sad imam belu e66 instalirao sam svega i svasta i zasad mi sljaka odlicno. :)
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Marfi, trebas odraditi format telefona i memorijske kartice.
1.) Format telefona se radi tako sto ukucavas *#7370#, Lock Code je 12345 (ako ga nisi menjao).
2.) Drugi nacin je hard format koji se radi na sledeci nacin drzis istovremeno: Zelenu slusalicu + * (zvezdica) + broj 3 i zatim taster za on/off, drzis tako sva cetiri tastera dok se telefon ne ukljuci i dok se na ekranu ne pojavi odabir lokacije.
Posle bilo kog nacina formatiranja, formatiraj i memorijsku karticu.
Posle formatiranja gubis sve podatke u telefonu (imenik, sms, podsetnik, programe...).
A ako je neki program pravi problem, probaj se setiti kada ti se poceo pojavljivati problem i koje si programe instalirao u tom periodu.
Poslednja izmena od IDzO u Uto, 11. Avg 2009. 05:03, izmenjeno 1 put ukupno.

nikao
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od nikao »

jel moguce da mi baterije traje samo dan ipo...a cak sam ga na pocetku tri put pravilno punio...mislim dosta je i da dan vremena moze al pisete ovdje da moze puno vise pa me zanima do cega moze biti?

Despotq
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Nov 2006. 05:06

Post od Despotq »

jeste moguce ako npr imas Garmina (neke verzije) ili neki od programa koji drzi konstantno otvorenu vezu na wifi

coatheman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 04. Mar 2009. 17:03

Post od coatheman »

Ljudi , je l neko hackovao firmware 200.21.118. Je l postoji neki dobar tutorijal? Hteo bih da stavim neke aplikacije al ne mogu skoro nista! :(

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

nikao, da li ti je ukljucena 3G mreza ili obicna GSM? Proveri da li su ti neki programi aktivni u pozadini i da li oni vuku "sok" iz baterije.
coatheman, tema o hakovanju KLIK

nikao
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od nikao »

imam garmina al mi nije upaljen i slabo ga koristim...u opcijama rad s mrežom uključeno mi je rad na dvije frkvencije.......imam jos umts i gsm??? sta je najbolje od toga da koristim..
stvarno ne znam...batireja mi je ok...al nema sanse dva puna dana da izdrzi irelativno brzo mi padaju crtice na bateriji...ne bi se ja sekiro da nisam cito na forumu da ljudima izdrzi i po 4-5 dana....ako u mene duplo manje moze mislim da nesto nije u redu ???

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Stavi na GSM.
Instaliraj Task Manager i onda ces pomocu njega moci videti da li su ti neki programi aktivni pa ih mozes naknadno ugasiti.

ikir
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Avg 2009. 02:23

Post od ikir »

Pozdrav,

Imam jedno pitanjce vezano za zamenu memorijske kartice.
Hocu da stavim vecu karticu.
Ako uradim backup u PC Sute cele stare katrice i ubacim novu vecu, onda vratim backup na nju, da li ce mi se sve, programi, slike, video vratiti kao sto je bilo ili sve moram da ubacujem/instaliram ponovo?

Hvala

nikao
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od nikao »

imam probel. napunio sam pokla kartice od 2 gige i sada kad idem i galeriju ne otvara mi slike sa kartice vec samo sa telefona...sa muzikom mi je isto tako?? do cega moze biti...slike su u mobitelu u mogu ih vidit preko upravljanja podataka..jedino tako....

zna li iko do cega moze biti,.,,,,
unaprijed hvala...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

ikir, Telefon stavi u Data Transfer Mode i onda iskopiraj celu karticu na HDD. Kad ubacis novu karticu, uradi samo copy/paste.
nikao, jel ti telefon vidi karticu uopste?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nikao
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od nikao »

pa po svemu cini mi se da nevidi...zato jer mi ne otvora nista sa kartice....
na nasem mi je jeziku meni i ima ono upravljanje podataka i prebacim na podatke sa kartice i tek onda mogu gledat slike pustat pjesme al jednu po jednu...kad se spojim sa kompom prebacim slike ono normalno al nemogu listat slike u galeriji bude mi sve crno a nekad mi otvori samo slike koje su u mobitelu...
neko mi je reko da je to sto sam ispunio karticu al sumnjam da je do toga..mislim nebi trebalo biti...gigu sam napunio jos imam gigu slobodnog prostora...

a zivcira me pravo to...
a i baterija mi ne moze vise od dva dana....zar sam toliki baksuz da imam probleme kojih niko nema....mobitel je inace extra la te stvari me zivciraju pravo....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Probaj da izvadis karticu, prekopiraj sve na komp sa nje preko card readera, formatiraj karticu, pa je vrati u fon. E ako ni to ne radi, ne znam kako bih ti pomogao. Mozda ako jos neko ima neku ideju.

nikao
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od nikao »

HVALA MIODRAGE...USPJELO MI JE ...SAD JE SVE U REDU...
jos da mi je rijesit ovu bateriju bilo bi extra...nemoze vise od dva dana a nisam na netu nikako niti palim gps.....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

nikao, ako nemas instaliraj recimo JBAK Taskman, ili Tracker, ili Handy Taskman. Kad si to izveo, pobij sve proecse u telefonu, vidi sta je aktivno i td. Teoretski, moguce je da imas falicnu bateriju.

Odgovori