Uzeo telefon u novembru. Generalno sam android korisnik ali sam se zaljubio u ovaj telefon. Tako da mane windowsa iz mog ugla necu odmah da komentarisem jer se trudim da predjem preko toga, ali na kraju posta cu nesto i o tome da napisem. O telefonu mogu da kazem da sam podeljenog misljenja. Prvenstveno razocarao sam se u kameru, ali ne sto se tice nocnih slika. Nocne slike su bolje nego kod samsunga s5, uporedjivao sam par dana i s5 nocu kada slika ne moze da pridje ovom telefonu, a takodje i kod video klipova. Ono sto me je bas bas negativno iznenadilo su dnevne slike, tj. slike tokom dana. Generalno nisam uopste zadovoljan, razocaran sam skroz. Javlja se onaj ghosting efekat u uglovima, slike nisu dovoljno ostre kao sto su to "review-ovi" prikazali. Bilo da stavim auto mod ili manuelna podesavanja rezultat je isti. Moj htc one V koji je low-low-end uredjaj pravi cak iste, ako ne cak i truncicu bolje slike danju a isto ima f2.0 aparaturu, tako da ono nisam zadovoljan nikako. Dok kao sto sam napomenuo nocne slike su za primer drugim telefonima i to me je odusevilo. E sad posto sam ovo dosta istrazivao naiso sam na dosta komentara koji kazu da je Amber update poremetio algoritme sto se tice kamere. I primetio sam da su slike ostrije kod win10.
Druga stvar baterija...Ah prvih nedelju dana sam hteo da ga razbijem

. To je bila katastrofa koliko sam se nervirao, bukvalno mi je drzao osam do deset sati lake upotrebe. Mada ni evo sad vec posle dva meseca skoro, baterija se nije nesto pokazala. A nisam zahtevan korisnik, tj da uprostim nemam facebook, ne koristim drustvene mreze. Jedino Viber i to je to, mada cisto da napomenem sada je baterija bolja nego na pocetku, izguram nekako ceo dan, ali opet bez teske upotrebe (heavy usage kako bi ga rekli). U background apps sam pogasio gotovo sve osim Vibera i Store. Lokacija uvek iskljucena, mobilne podatke to bas bas ako moram jer tu cak i kad imam punu mrezu baterija ide samo tako, a stavljen je na max 3G. Neko moje merenje je kad ukljucim wifi i kad koristim net recimo gledam Store ili sufram netom ili 9gag za dva minuta ode 1 posto baterije. Sto je oko tri sata screen on time-a iliti ga SOT. Premalo. Kada se igraju igrice maximum baterija izdrzi 2:30 minuta. Radio sam kalibraciju ali isti rezultat dobijam.
Prelaskom na win10 poslednji build 10586.36 i uopste prelaskom na win10 bilo koji build baterija je jos gora nego ovde na 8.1 testirao sam par nedelja, preko noci gubim i vise od deset posto iako je sve ugaseno sto moze da se ugasi. Dok na 8.1 preko noci izgubim mozda do 3 posto max, a spavam u proseku od 9 do 10 sati. Stand by vreme je odlicno skoro nista ne trosi, ali cak i obicno koriscenje i paljenje ekrana previse trosi, iako je osvetljenje na low, ili low pa automatic stikliran isto mu dodje.
Tako da eto neki utisci sta znam. Vise sam razocaran nego zadovoljan, ali i dalje volim ovaj telefon i srce mi se cepa sto cu mozda da ga prodam iz razloga sto...postoji samo jedan razlog kao sto sam napomenuo na pocetku posta ljubitelj sam androida, i volim tu nazovi "slobodu" koju android pruza. Sto znaci menjanje romova, prilagodjavanje UI-a po svojoj zelji, bukvalno sve sto mi padne na pamet. I normalno vise aplikacija, evo par glupih primera ili sitnica: naviko sam na swiftkey, ta aplikacija mi bukvalno u vecini slucajeva predvidi i po par reci unapred sta hocu da iskucam, drugi primer ajde neke igrice koje sam igrao ovde nema ili se placaju o.O sto je glupost (konkretno catapult king besplatan bio na androidu, na win store-u se placa...glupost) i tako te pa ajde da kazem sitnice, mozda je glupo sa moje strane ali eto to je neko moje subjektivno misljenje. E sad razmisljam o prodaji ali opet se neckam jer bih mozda hteo da vidim sta ce konkretno da donese win10, i da li ce da se izdigne malo zbog ovih universal aplikacija i projekta Islanwood( koji omogucuje portanje sa ios platforme bez ponovnog pisanja koda). Da se nelazemo polazem nade u to, jer sebe ne smatram korisnikom koji ce da kupi mobilni i samo ga koristi onako "normalno" kako ga vecina koristi, jer nisam normalan

, pa se nadam da ce win10 finalna verzija nesto da promeni (iako su ovi test buildovi manje vise kao finalna vezija) . Ako ne onda cu teska srca da prodam, ako nista drugo pokusao sam