Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Multitasking - "radovi u toku"
Razloga za to koliko hocete, zastita baterije, zastita RAM, WP restrictions, WP "arhitektura", 3dpart aplikacije... Ima prica i da se trazi drukciji nacin multitaska od Androida koji isto naravno nije savrsen (batt drain by app)...
Ali realno, navedite cime ste tacno uskraceni WP multitaskingom, konkretne situacije, dajte da napravimo tacan spisak u WP OS Tem. Evo meni treba sekund ipo da "podigne" satelite na Here iz multitaska.
iskljucio sam bat.saver i malo više mučio mob i rezultat kao gore napisan a to je da traje duže kada je iskljucen.
da li postoji neka aplikacija koja prati trajanje poziva poslatih poruka i mb tokom mesec dana itd...
nešto kao na androidu što je Call Meter 3G
Baraba, nisi u pravu. WP jeste siromasniji opcijama, ali sa druge strane da li je sve to sto Android nudi apsolutno neophodno? Ne,kazem, lepo je da nesto postoji, ali meni licno je najvaznije da mi sistem radi bez greske, i da ne razmisljam o stalnom budzenju uredjaja i sl. Ko to voli sa druge strane, kao sto sam vise puta ponovio, nema sta da trazi osim Androida.
Elem, da se vrnemo na temu, a da se ostavimo stalne rasprave.
Mogu da kazem da su mi se, posle godinu dana, oci navikle na AMOLED, i sad me manje peckaju u mrklom mraku, cak i posle 45 min. Medjutim, nesto je pocelo da se desava sa zvucnikom, u poslednje vreme se dosta utisao, srecom, jos uvek ga cujem kad zvoni, ali mislim da je zvucnik kaputt.
EDIT:
Venom za data imas data sense u samom uredjaju. Takodje, mislim da operateri imaju svoje app za sve oco.
Poslednja izmena od Ninolina u Uto, 11. Avg 2015. 23:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog:Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni.
miodrage data sense koridtim ali to je samo za net...lepo mi je što mogu da vidim koliko mb je prošlo preko wifija. ali pak tražim nešto kao što je call meter. ne oslanjam se mnogo na operatere...mada imam paket koji ne mogu da potrošim ali čovek se nekada zanese...
Apolo program koji omogućava da meriš sms data i call. za svaki mesec, dva, celu godinu ili kako god namestiš. sve skladišti. naravno ima opcije u njemu 1/60 30/60 60/60 pa čak i 90/60 što se razgovora tiče.
mnogo dobra stvar i nikada za ove godine androida me nije zeznula.
Tyrael napisao:baraba obozava sony i wp pa je uzivanje citati
I tu ima istine.
Nego, po pitanju sinoćne rasprave, nije samo stvar navike, već i afiniteta. Ono što je Baraba pomenuo za multitasking i mene nervira, kao i gomila drugih stvari, uostalom. Ali, isto tako me gomila stvari nervira i na Androidu, pa, kad sve saberem i oduzmem - manje se nerviram kad koristim WP. Kod nekog drugog je situacija obrnuta, i to je to. Sve dok poštujemo tuđe mišljenje (i potrebe), a držimo se svog stava iz realnih razloga (a ne iz inata), svaka rasprava je u redu.
PS: Možda bi trebalo da batalim i Android i WP, i lepo pređem na iOS - tu možda ne bude nerviranja.
Evindzer, bez zezanja trebalo bi da probaš iOS. Ja, koji sam vrlo često pljuvao iPhone, sada kao korisnik istog, uvideo sam koliko sam grešio. Tako da ti savetujem da probaš i taj OS.
znemanja, nisam ja ni najmanje protiv iOS-a, veruj mi. A i pisao sam često o tome. Cenim Epl zbog Ajfona, i nadam se da ću jednom imati priliku da posedujem neki primerak, i da se upoznam sa operativnim sistemom. Nego imam malo odbojnost prema razlogu prosečnog stanovnika Srbije za kupovinu Ajfona, a o tome smo svi pisali još kad su bili redovi zimus u MTS-u, pa da se ne ponavljam. Primer: sekretar firme sa kojom sarađujem ima 17000 dinara platu, a prošle godine je digao kredit i kupio novi IP5s. Naravno, uz Ajfon ide i Paćoti, i tako redom, marka do marke. A nema 'leba da jede.
Svaka čast ljudima koji kupe IP znajući zašto ga kupuju - takvi ljudi znaju šta hoće i ne kupuju ga da bi ga pokazivali po gradu, a istovremeno se švercuju u prevozu.
Ali, to govori o stanju svesti našeg naroda više nego o Ajfonu.
Ali, da ne skrećem s teme - L930 sam uzeo jer mi je stari WP telefon naprasno crk'o, a pošto par godina unazad koristim WP i odgovara mi, bilo je samo pitanje izbora modela. Pošto sam prethodno uzeo fablet (na Androidu), da ne bih vukao dve "cigle", a i zbog AMOLED-a, izabrao sam 930, a ne 1520. I za sada se nisam pokajao. Da nema mana - ima, ali moji utisci su za sad pozitivni i, u suštini, zadovoljan sa njime.
ima li neka fora da mi se za serb tastaturu pojavljuje predikt tekst ili nesto tome slicno? mnogo mi je bilo lakse kucanje na androidu zbog toga. ovo sve moram od prvog do poslednjeg slova...mnogo sam lenj...
Tastatura je rijesena sa iOS9.
@venom
Predvidjam rastanak sa wp:) djeluje mi da ti previse stvari ne odgovara. Mislim da sam ja ti, da bih vec batalio Lumiu
Pa, ako se strpiš godinu dana, onda ti i nije toliko odvratno WP iskustvo,
kao što su neki predviđali.
Za onaj predikt i autokorekt nemam pojma, mene to nervira (dok svojim prstima ne otkucam svako slovo - ne vredi ), pa se nisam ni interesovao da saznam ima li 930 takvo nešto, ionako bih ga odmah isključio.
Kad malo zaokružiš utiske, nadam se nekom detaljnijem opisu telefona iz tvog ugla.
sada sam u periodu navikavanja. još uvek ne znam gde se menja ime bt. nekada davno dok sam imao onaj 5 ver wina pa i 6 znao sam da to promenim a sada sam ušao kroz sve opcije (barem mislim tako) i nisam našao gde je to. znam da kod wina to nije sigurno u BT meniju.
miodrage izlaze mi neke reci kao što su jebi ga i tome slično. dobar je ovaj eng rečnik.
gde se menja ono za bt ime?
kao da prolazim pored te opcije i redovno je preskačem.
inače probao sam kapljicu da uhvatim i ispalo je ovako
iso otišao u majčinu uzeo sam okidanje preko 2000 dela u sekundi. info kaže da je 1/4000 ali se ja toga ne sečam.
VeNoM, ne mozes sa telefona, prikaci kabl na lap/desktop i tu u setings imas nesto kao "change name".
Ne vidim "cele" slike posto nisam pri kompu, kako si generalno zadovoljan kamerom? I kod mene na L925 ISO ide "dodjavola" cim je malo mracnije. Mene licno smaraju "rucna" podesavanja...
pozz
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.