Da budem jasniji u vezi pitanja i linka, moram malo opisati dešavanja.
Posle provere da li ima update za No Insajder Treš 1511, dobijem da ima. Tapnem i krene da skida. Kratko nisam bio kraj fona. Kad sam pogledao šta se dešava, već počela instalacija update.
Na ekranu ispisane dve tačke:
1) Ima update 10586.582, bla bla, bla, telefon će vam bolje raditi
2) Ima update 14393.448...ostalo isto
Instalacija teče , ja kliknem na detalje ispod. On mi otvori
stranicu od linka što sam postavio. Vidim da spominju te update što ima i kod mene ispisano. Nisam detaljno studirao, udarao na više strana, promaklo mi da je to MS PC stranica.
Msm zbunilo me da ima dve grane update, za Treš 2 i Red 1 a i u fonu imam te dve tačke. a nisam imao pravo na izbor.
To mi unelo pometnju u inače skromno poznavanje materije. Od jula sam tek u ovim vodama.
I onda mi na kraju instalira 1607.448, tu me tek razbio

Jbga ja ne znam jasnije a kraće, da pitam

Ma nije ni bitno, verovatno je to sve zbog onog što si postavio link onih 30%
U vezi hard reseta
Nadam se da neću morati, mada.
Evo ukratko zašto sam skeptičan. Posle cigliranja fona, podigao sam fon na Denim 8.1, rekoh dosta m je igranja s W10M. Nisam dugo izdržao bez mTalka itd. Pošto Interop alat ima samo za W10M, a proces pomoću WPinternals je mukotrpan, našao prečicu za editovanje na L830. Ugasi se fon, spoji se pomoću usb na PC i prilikom paljenja fona, drži se taster za kameru. Na PC se pojavi virtualni disk MainOS, jedna od particija telefona. Kroz PC Regedit se ulazi u tu particiju i edituje telefon na koji se želi. Moj primer je na L830.
Znači imam L830 na Denim 8.1, koristm ga par dana, ali podižem ga ipak na Treš 2. Ostaju mi podešavanja od Denim a telefon baguje katastrofa, morao sam raditi hard reset. Ostaje mi Treš 2 čist, ali mi se fon vraća na L925. Ulazim ponovo u MainOS particiju, editujem na L830 i sad imam par dana Treš 2.
Valjda su one brlje posle prelska na Treš 2, bile zbog zaostalih podešavanja od Denim, a da sad posle hard reseta, ostao čist Treš 2, ponovnog editovanja na L830 i dobijanja 1607 neću imati problema.
Glance
Trgovina jedino 950, ako ne uspem da ubacim Glance

kopam dok ga ne ubacim. Ima tutorijala na netu, kako za starije mašine. Samo sad moram biti strpljiviji i skoncentriraniji. Prošao školu, nažalost na sopstvenoj grešci

Jbga nema nidje manijka kao ja a da znaju srpski. Tutorijali na stranjski pa još ne dorečeni i eto šanse za greške