O izboru i zameni Symbiana nisu sami odlučivali, već Stephen Elop koji je već krajem 2010 godine stigao u Nokiu iz Microsofta na vodeću funkciju u kompaniji. Sve ti lepo piše u prethodnom postu, ali tvoja tvrdoglavost ti ne dozvoljava da prihvatiš činjenice.TosaNS napisao:....sami su krivi za svoj pad i umišljenost da su nedodirljivi na vrhu odbijajući da zamene Symbian za nešto drugo pa i android.
Да ли се Nokia диже из мртвих?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Nije me mrzelo da potražim na netu i evo šta sam pronašao:
"Nokia's dominance also extended into the smartphone industry through its Symbian platform, but was soon overshadowed by competitors. Nokia eventually entered into a pact with Microsoft in 2011 to exclusively use its Windows Phone platform on future smartphones. Its mobile phone business was eventually bought by Microsoft in an overall deal totaling $7.17 billion. Stephen Elop, Nokia's former CEO, and several other executives joined the new Microsoft Mobile subsidiary of Microsoft as part of the deal, which was completed on 25 April 2014.
Nokia's Symbian S60-based high-end phones and smartphones achieved popularity in the mid- to late-2000s. For many years the smartphone platform was leading in Europe and Asia (but lagged behind Windows Mobile, Palm OS and BlackBerry in North America). One notable successful device was the highly advanced N95, another was the metallic E71 in 2008.
Later on, competition heated up, and the Symbian platform that Nokia were using was quickly becoming outdated and difficult for developers after the advent of iPhone OS and Android. To counter this, Nokia started to develop a successor, MeeGo, in 2010. However, in February 2011 Nokia's new CEO Stephen Elop made a partnership with Microsoft to use Windows Phone as its primary operating system, and relegate Symbian to a lower position. Although the MeeGo-based N9 was met with a highly positive reception in 2011, Nokia decided not to continue the MeeGo project and solely focus on its Microsoft partnership. After the announcement of the Microsoft deal, Nokia's market share deteriorated because operators didn't want to purchase Symbian devices when they realized Nokia's focus and attention would be elsewhere. Nokia's first Windows Phone flagship was the Lumia 800, which arrived in November 2011. The falling sales in 2011, which were not being improved too much with the Lumia line in 2012, led to consecutive quarters of huge losses. By mid-2012, with the company's stock price falling below $2, Nokia almost became bankrupt."
O kakvoj je prevari ovde reč jasno se vidi da su počeli da se klimaju pre Elopa i MS.
"Nokia's dominance also extended into the smartphone industry through its Symbian platform, but was soon overshadowed by competitors. Nokia eventually entered into a pact with Microsoft in 2011 to exclusively use its Windows Phone platform on future smartphones. Its mobile phone business was eventually bought by Microsoft in an overall deal totaling $7.17 billion. Stephen Elop, Nokia's former CEO, and several other executives joined the new Microsoft Mobile subsidiary of Microsoft as part of the deal, which was completed on 25 April 2014.
Nokia's Symbian S60-based high-end phones and smartphones achieved popularity in the mid- to late-2000s. For many years the smartphone platform was leading in Europe and Asia (but lagged behind Windows Mobile, Palm OS and BlackBerry in North America). One notable successful device was the highly advanced N95, another was the metallic E71 in 2008.
Later on, competition heated up, and the Symbian platform that Nokia were using was quickly becoming outdated and difficult for developers after the advent of iPhone OS and Android. To counter this, Nokia started to develop a successor, MeeGo, in 2010. However, in February 2011 Nokia's new CEO Stephen Elop made a partnership with Microsoft to use Windows Phone as its primary operating system, and relegate Symbian to a lower position. Although the MeeGo-based N9 was met with a highly positive reception in 2011, Nokia decided not to continue the MeeGo project and solely focus on its Microsoft partnership. After the announcement of the Microsoft deal, Nokia's market share deteriorated because operators didn't want to purchase Symbian devices when they realized Nokia's focus and attention would be elsewhere. Nokia's first Windows Phone flagship was the Lumia 800, which arrived in November 2011. The falling sales in 2011, which were not being improved too much with the Lumia line in 2012, led to consecutive quarters of huge losses. By mid-2012, with the company's stock price falling below $2, Nokia almost became bankrupt."
O kakvoj je prevari ovde reč jasno se vidi da su počeli da se klimaju pre Elopa i MS.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- 1808
- Expert
Počeli su da se klimaju, ali nisu propali dok Elop nije uzeo stvar u svoje ruke. Evo ti izvod iz ovoga što si TI postavio.....TosaNS napisao:....O kakvoj je prevari ovde reč jasno se vidi da su počeli da se klimaju pre Elopa i MS.
Eto, čak se i u ovoj hronologiji koju si sam postavio jasno vidi ko je dokrajčio Nokiu. Sam sebe demantuješ u tome što pišeš.....To counter this, Nokia started to develop a successor, MeeGo, in 2010
... However, in February 2011 Nokia's new CEO Stephen Elop made a partnership with Microsoft to use Windows Phone.....
....By mid-2012, with the company's stock price falling below $2, Nokia almost became bankrupt.
Poslednja izmena od 1808 u Pon, 10. Okt 2016. 14:24, izmenjeno 1 put ukupno.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
1808 napisao: Počeli su da se klimaju, ali nisu propali dok Elop nije uzeo stvar u svoje ruke. Evo ti izvod iz ovoga što si TI postavio.....
....To counter this, Nokia started to develop a successor, MeeGo, in 2010
... However, in February 2011 Nokia's new CEO Stephen Elop made a partnership with Microsoft to use Windows Phone.....
....By mid-2012, with the company's stock price falling below $2, Nokia almost became bankrupt.
Tačna to je hronologija ali nisi spomenuo prvu rečenicu koja objašnjava suštinu, boldovao sam je i prethodi svemu tome ...
"Nokia's dominance also extended into the smartphone industry through its Symbian platform, but was soon overshadowed by competitors. Nokia eventually entered into a pact with Microsoft in 2011 to exclusively use its Windows Phone platform on future smartphones."
Tačno ja i dalje tvrdim da su za sunovrat krivi oni sami .... i demantujem tebe koji tvrdiš
"Nokia jeste u jednom periodu odbijala da zameni Symbian sa nekim savremenijim OS, ali kad su shvatili da je to ipak neminovno i da moraju doneti takvu odluku, pojavljuje se Microsof sa svojim monstruoznim planom koji je na nesreću Nokia-e upalio"
Poslednja izmena od TosaNS u Pon, 10. Okt 2016. 14:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- 1808
- Expert
Jesu, utoliko što su dozvolili da im Microsoft postavi svog direktora na čelo kompanije, koji je posle obavio zadatak u korist amerikanaca. To je posle priznao i sam Microsoft kada je vratio Elopa u kompaniju i nagradio ga sa 30 M$ za dobro obavljen posao, a jedino TI još pričaš drugu priču.TosaNS napisao:...Tačno ja i dalje tvrdim da su za sunovrat krivi oni sami ....
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Tema je otključana, očekujem da poštujete pravila foruma i pišete u okviru teme.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
- :: nokia 3310 2017
- :: samsung galaxy s6
Mene zanima da li ce Nokia i dalje praviti klasicne telefone 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Nekako mi se čini da tu ni nema para. Oni tako prodaju te telefone za po 50€, a sa pametnim telefonima proizvođači taman naučili kupce da je ok platiti preko 300€ za "pouzdanu igračku". 
Sent from mTalk on Windows 10 phone

Jedino što vredi su one stare monoblok Nokie, e to su telefoni...
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Da li si mislio na ovako nešto?Marko-PA napisao:Mene zanima da li ce Nokia i dalje praviti klasicne telefone
Poslednje što znam je da će se pojaviti Nokia ali od Microsofta koji će uskoro lansirati na tržište "Nokiu 222", klasičan mobilni telefon, povezan na mrežu treće generacije (3G), za one koji nisu ljubitelji taktilnih ekrana, kao i za one koji su nostalgični prema prvim mobilnim telefonima. Po ceni od 49 eura.
Telefon ima, između ostalog, alfanumeričku tastaturu, ekran od 2,4 inča i bateriju koja može da traje u "standy" režimu i do 30 dana do narednog punjenja, objavio je Microsoft.
"Nokia 222" se svrstava u kategoriju anti-smartfona, ali ipak omogućava korisniku da ostane konektovan preko mreže 3G, kao i bežičnih mreža Bluetooth i WiFi. Taj telefon predstavlja povratak na osnovni dizajn, jednostavan, ali sa najnovijim funkcijama koje poseduju smartfoni. Pristup Facebooku, Twitteru, Messengeru, kao i niz aplikacija, mogu se pronaći u tom Microsoftovom telefonu

Poslednja izmena od TosaNS u Sre, 12. Okt 2016. 12:49, izmenjeno 2 puta ukupno.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Jedino što to sad niko ne bi kupao sem penzionera, osoba koje nemaju volju da se navikavaju na smart telefon, i možda roditelja koji bi ih kod kupovali za decu.
A mogli bi ti bude možda nekome i zanimljivo kad vi u takav telefon stavili Windows ili Android (svejedno), pa da se dobije hibrid koji može lepo da se koristi jednom rukom i bez gledanja u telefon, i koji bi istovremeno imali DVR prednosti smart telefona kao mejl, mape, Skype, WhatsApp, Viber...
Ali sad ne znam kako bi i to prošlo, sad su ljudi naviknuti na touch.
A mogli bi ti bude možda nekome i zanimljivo kad vi u takav telefon stavili Windows ili Android (svejedno), pa da se dobije hibrid koji može lepo da se koristi jednom rukom i bez gledanja u telefon, i koji bi istovremeno imali DVR prednosti smart telefona kao mejl, mape, Skype, WhatsApp, Viber...
Ali sad ne znam kako bi i to prošlo, sad su ljudi naviknuti na touch.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Ja bih ga npr kupio kada bih imao još jednu karticu. Što da vučem 2 Android cigle kad mogu jednu ciglu i jedan klasičan telefon. Druga prednost je što ne mora svako veče da visi na punjaču. Baš je zanimljivo da svako (drugo) veče imaš 2 fona na punjaču. Plus može 100x da ti ispadne a da mu ništa ne fali, ne mora da ima staklo na ekranu kao ni silikon. Praktično a ne košta ništa. Plus ako dođe do krađe ostaje ti jedna kartica sigurno ili ako npr zaboraviš jedan telefon uvek imaš drugi....
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Hehe, s tim da ja moj mislim da ne mogu da zaboravim, vezan sam za njega kao sijamski blizanac. 
Sent from mtalk on PC

Sent from mtalk on PC
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
- :: nokia 3310 2017
- :: samsung galaxy s6
http://www.gsmarena.com/nokia_216-8343.php
Vratili veliku memoriju sa 2000 imena.
I dalje imam 6500Classic, koji koristim svakodnevno. Posebno je dobar za slepo kucanje, da ne pominjem trajanje baterije, lakoću biranja u imeniku
Vratili veliku memoriju sa 2000 imena.
I dalje imam 6500Classic, koji koristim svakodnevno. Posebno je dobar za slepo kucanje, da ne pominjem trajanje baterije, lakoću biranja u imeniku

- 1808
- Expert
Nova informacija kaže da je Nokia D1C Android tablet, dakle nije smartphone na koji će se još malo morati pričekati.
http://www.gsmarena.com/the_nokia_d1c_i ... -21046.php
http://www.gsmarena.com/the_nokia_d1c_i ... -21046.php
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Hoce li biti telefon ili tablet? Da ne bude samo kao sa MS, da na kraju ni ne izbace. Sve u svemu N1 nekako deluje bolje. Bice da je ipak rec o najavljenom C1 telefonu koju ce izbaciti.
Festina lente.
Ne treba sa tako velikim dimenzijama ekrana, 13.8" je ok za laptop, kakav tablet. 9" inča u vr' glave.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Pa ako bude 13.8 to ce biti neki 2:1 kao MS Surface. Pa moze biti i laptop i tablet. Ali sve je to ne potvrdjeno.
- Ensiferum
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
- :: Xiaomi Mi 9T 6/128
- :: Nokia 8 4/64
TosaNS, ispravka Nokia 222 osim sto je anti-smartphone, ne poseduje 3G kao ni WiFi konekciju, ne znam odakle je izvucen taj tekst gore.
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Pročitaj Markovo pitanje iznad mog odgovora, a tekst sam našao na netu ...
Soilent Green is People
Soilent Green is People