Nokia E61

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

Pretpostavljam da je malo smorno što pitam, ali... Šta se sve gubi u telefonu, ako uradim hard reset, taman sam ubacio preko bluethoota imenik (oko 500 unosa), u fonu su i neke theme... Instalirana je i garmin adria mapa (ne znam koliko je ona dobra, rekao bih da je ok). Iscitao sam juce skoro celu temu za e61, video da su se neki neckali da urade hacking, ali su zbog kojekakvih problema koje su imali, ipak odradili to.
Ja do sada nisam primetio neke nebuloze, opisivali ste i da promenom datuma moze da se sertifikuje neka instalacija.
Verovatno sam dosta toga pomesao i slabo zapamtio, ako može neko ukratko da mi rezimira, zašto se hackuje fon?
Javljam se sa e61, pa mi je malo problem da sat tragam po forumu.
I taj crystal case ima li ga gde u Bg?
Pozdrav svima!
Nokia e71

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Resetom telefona brises bukvalno sve iz njega pocev od aplikacija koje su naknadno instalirane pa sve do podesavanja za gprs,notesa,bookmarka,imenika.Dosta toga mozes da sacuvas,ali prethodno moras da hackujes telefon,a ja sam ti vec poslao moje detaljno objasnjenje i poseban installserver.exe za E61 i samo ispostuj moje uputstvo do kraja i sve ce biti ok.E sad kad budes uradio hack mozes da kliknes na ikonicu capsOFF pa udji u x-plore pa klikni na br 0 i stikliraj tu sve opcije.Zatim idi na E i napravi folder i npr daj mu ime CUVAR.Zatim idi na C:/Private/100012a5 i tu stni na fajl DBS_101F8878_Notepad.dat i nadji opciju copy pa onda idi u folder CUVAR koji si napravio na E i klikni na njega i tako si sacuvao notes.Sada idi u E:/Private/ i ti markiraj folder 100012a5 ( to su podaci i podesvanja svih java app koje omas u tel) i folder 10207114 ( to su ti theme koje ima s instalirane u tel ) pa nadji opciju copy pa to opet kopiraj u folder CUVAR koji si napravio na E.Ako si imao profi mail u telefonu onda ces account sacuvati tako sto odes na E:/SYSTEM/Data/profi mail i tu iskopiraj fajl accounts.bin ,a ako si imao i neke btne mailove samo iskopiraj ceo folder koji se nalazi u E:/SYSTEM/Data/profi mail i to je folder mail.Sve to lepo opet mozes da iskopiras u folder CUVAR.Kada budes hteo da vratis sve te podatke posle reseta telefona samo opet hackuj telefon pa klikni na ikonicu capsOFF pa sve te fajlove koje cuvas u folderu CUVAR samo iskopiraj tamo gde im je mesto ( ja znam napamet gde im je mesto,a ko ne zna nek zapise odakle ih je povadio ).Sto se tice imenika,njega je veoma jednostavno sacuvati tako sto se udje u imenik pa se ide na options-copy-to memory card i tako ce se svi kontakti sacuvati na mmc.Kada budes hteo da vratis sve kontakte u imenik,samo udjes u imenik pa idi na options-copy-from memory card i to je to.Inace kontakte ces moci da vidis sacuvane i kada udjes u x-plore pa na E:/Others/Contacts.Ako hoces poruke da sacuva za to mozes da koristis app sms exporter koja spakuje sve poruke za par sekundi na koren E i o u vidu .txt fajla.Ako nekome treba ova app tu sam ja.Mnogi ce reci da sve ovo moze da se sacuva pomocu backupa,ali tako mozete da vratite u tel i neke "detalje" koji su vam pravili probleme
Note IV N9100 dual

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Svaka cast na detaljnosti i trudu!
Kada krenem sa hackingom, paziću na sve kako si opisao.
Molim te, posto sam stvarno laik, samo mi razjasni šta se dobija hackingom e61?
Nokia e71

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nema na cemu kolega.Tu smo da sepomazemo.Hack telefona ti omogucava da instaliras bukvalno svaku aplikaciju u telefon istog trenutka kada kliknes na njenu instalaciju.Inace,aplikacije za os9 su zasticene i potrebno je da se sertifikuju,ali kada se telefon hackuje svaka app moze da se instalira bez problema kao da imas neki symbian telefon prethodne generacije kao npr n70,6630,6680,6600...Hack ti takodje omogucava da cackas po systemskim folderima tipa data,private,resourse,system i sys sto je takodje veoma bitno zbog nekih forica,a izmedju ostalih i ovog sto sam napisao u prethodnom postu.Hack se uradi za 30-ak sekundi,ali ko ga prvi put radis trebace ti malo vise vremena
Note IV N9100 dual

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Ok. Hvala ti na strpljenju. Samo, dok ja pripremim sve programcice i procitam upute, bice to malo vise sekundi. A jos i to da striktno radim prema uputstvima, da ne pogresim, koliko se secam, citao sam da su neki imali problema (cak je bilo bitno i da se to radi sa xp, ne sa viste). Malo me hvata jeza, da nesto i ja ne zeznem.
Ako posle toga uradim hard reset, da li onda ide ponovo hacking? Da li gubim garmin mapu, jer instalaciju nisam nabavio?
Ona verzija softvera koju imam na e61 da li je poslednja, oko toga da nista ne cackam?
Pozdrav!
Nokia e71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

:uhuh: ikiM, a da se ti latis malo citanja ovih temica ovde? Imas bas jako puno gradiva, kreni od Nokia konacno izbacila firware updater, pa onda Najkorisnije aplikaciej sa Symbian 9.1, pa onda malo ovde zaviris i tako dalje, ali ne da letis, nego da CITAS!!!
I usput sam nesto pokusas. Ne mozes nista da zeznes, jer hard reset uvek vraca telefon u fabricko stanje. Jeste, gubis SVE sa njega, ali Boze moj.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Meni uopste nije jasno sta nekome moze da bude nejasno kada je hack telefona u pitanju.Sve sam jasno napisao i to bukvalno svaki korak sam napisao.Gresku ne mozes da napravis ako ispostujes uputstvo koje nije ni malo komplikovano i kratko je.Garmin mozes da vratis jednim potezom posle reseta tako sto udjes u X-plore pa udjes na E:/Garmin i tu klikni na onstalaciju i to je to.Lepo kaze miodrage da bi trebale pazljivo da se citaju teme jer ima odgovora na mnoga pitanja
Note IV N9100 dual

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Ok. Krenucu opet sa isčitavanjem. Ima toga puno, stvarno, a i dešava se da ima malo različitih informacija. Verovatno mi se toga dosta izmešalo, usput imam malog klinca, pored kojeg teško mogu naći vremena i strpljenja da iščitavam stranice.
Evo, ne javljam se dok ne hackujem fon!
Pozdrav!
Nokia e71

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Srecan rad i nemoj da zuris da ne bi negde napravio gresku pa da moras sve opet iz pocetka da radis bez potrebe
Note IV N9100 dual

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Evo mene opet, iako jos nisam hacknuo fon.
Nije upitno, to ce da se desi ovih dana, malo cu da iskoristim vreme na poslu, ovako sa klincem u kuci, plasim se da nesto ne zabrljam.
Samo da javim da sam uspeo da od svog laptopa (imam ADSL preko mreyne) napravim hotspot, odusevljen sam.
Ako nekom treba uputstvo:
http://www.brighthub.com/computing/wind ... /7785.aspx

Za ovo nedeljno popoodne bih probao da jos probam live TV ako to moze.
Miodrage, davno si objavio da si gledao tv na mobilnom, da li je to preko monda?

I definitivno cu se potruditi da nabavim neki case za njega, pod br. 1 Crystal case, ako nadjem. Otkriva svu lepotu ovog telefona. Pitanje jos stoji, da mi olaksa,ako je neko nasao ovaj case u BG, gde ga ima?

Na ovoj temi sam video i link:
http://www.boxwave.com/accessories/noki ... s_2042.htm
Ima super okvira a smesnih cena (od 1EUR). Ima li neko ideju kako se to doprema kod nas, koliki su putni troskovi, da li je neko uspeo u nabavci istih?
Imam i neke ljude u Nemackoj i Rusiji, da li se do tamo to lakse doprema?
Poslednja izmena od ikiM u Ned, 18. Jan 2009. 20:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia e71

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Moze da se gleda TV preko 3g na MONDU ali ja nisam iskreno zadovoljan kvalitetom slike.Mozes da konvertujes filmove u 3gp ili avi pa da ih gledas na mobu.Cudno mi je da te ne vuce da odradis hack kad ti za to ne treba ni 2 min posla ☺☻
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ikiM, crystal case imas za 200 dinara na novobeogradskom buvljaku. ;)

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Toda81, rekoh sigurno cu, ali do racunara doletim na 5 min, klinac me stalno ganja, posebno kad sam kod laptopa, a rekoh, ne bih da nesto zabrljam, tako da sutra/prekosutra na po slu ce se to desiti sigurno, ni ja ne volim da ostavljam posao za kasnije.
Moram i da beckapujem neke stvari, za mene je to malo vise "minuta".

Araphel, HVALA!
Imas li neku ideju za one druge okvire, sa onog sajta kojeg sam iskuckao?
Nokia e71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ikiM, TV sam gledao preko Interneta, program se zove IRL Vimio Live TV. Dodushe odavno ga vishe ne koristim, ne znam ni da li jos to chudo radi, ali ima drugih programa da se skinu koji rade ovo isto.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

miodrage, buduci da sam koristio programcic Internet radio i malo slusao kojekakve stanice, posle nekih sat i po dva, baterija se skoro ispraznila.
To je valjda normalno?
Buduci da je sve vreme aktivan wi-fi.
Pretpostavljam da je tako i sa gledanjem tv, ako ne i jos drasticnije, buduci da je vise aktivan i ekran.

I jos nesto, u (barem mislim) originalnom paketu, dobijenom od AlphaCopy, punjac je od 350mAh. Stvarno sporo puni telefon.
Vidim da su neki dobijali jace punjace. Da li se bez ikakvih posledica po baterije mogu korisiti i drugi punjaci (npr. od 800mAh)?
Nokia e71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja konkretno koristim 890 mAh, i taj sam i dobio, takodje u originalnom pakovanju koje sam ja prvi otvorio u prodavnci tu u SU. Dodushe taj prvi je geknuo posle nekih 6 meseci, ali se kupio novi, koji radi ki zmajchek.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Nasao sam neko slobodno vreme da na miru odradim hack i stao sam. odmah.
Ne smem da krenem, jer se pitam sta ako me neko pozove u medjuvremenu dok odradjujem to sto hocu.

Da li da odem offline ili nema bojazni ako neko pozove?
Nokia e71

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

Post od ZzHn »

ljudi,jedno pitanje,zuri mi se nemam vrem. da citam.

Moze li e61 citati 4 gb mem. karticu bez problema?? pise da moze 2 a ja pretpostavljam da moze i 4...sutra uzimam pa ako neko zna nek kaze pls... pozz
.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ako te bas opsedaju pozivima onda je mozda bolje da stavis telefon na ofline mod.Voleo bih i ja da cujem nekog ko je uspeo da koristi mmc od 4 gb na E61i jer bih je i ja odmah kupio
Note IV N9100 dual

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

E sad...
Mislio sam da najzad krenem da instaliram na telefon ono sto mi je sve potrebno. Posto je bio vec koristen, resio sam da uradim HARD RESET, pa zatim hack i dalje da instaliram sta hocu.
Kada sam uradio HARD RESET, nikako da nabodem datum da bih mogao da instaliram x-plorer_v1.20.
Da li neka podesavanja u samom telefonu treba da se promene ili ja datum ne znam koji da odaberem?

RESENO: Treba u App.mgr da se cekira u Settings-u / Software installation = All
Nokia e71

Odgovori