Nokia N72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

Nokia N72

Post od Extreme »

Znaci, uzeo sam N72 (polovnu, doduse) i imam par pitanja. Necu vas daviti oko samog Symbian-a i aplikacija za njega (obecavam) ;) , time cu sam da se pozabavim, nego ima par stvari koje me zanimaju:

kao 1. koliko kosta i gde ima da se nabavi (NS, po mogucstvu) maskica (original ili sto pribliznije tome), znaci komplet, sva 3 dela, mozda cak i tastatura;

kao 2. posto nisam dobio kabl, gde ima i posto je i koji uopste treba (da li CA-53 ili koji)

i 3. na nekim zvukovima (fabrickim melodijama za ringtone, poruke i sl.), kada je pojacan zvuk skroz, ponekad se javi nesto kao pucketanje (da li je do melodija, zvucnika, software-a ili), dok kad slusam muziku, gledam neki video clip, slusam radio i sl. toga nema (isto "otpanjeno" do kraja). Hvala svima unapred
Poslednja izmena od Extreme u Uto, 03. Apr 2007. 16:09, izmenjeno 1 put ukupno.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Kao 1: imaš sve već napisano ovde: OVDE
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

:D @gameforce : Pa sve sam ja to video, i tu i slicne teme, nego me zanima cime je bolje update-ovati software, ovim ili onim..... Do sada sam imao par Motorola, pa je za njih postojao jedan jedini nacin, i radio sam to sto puta, tako da mi ni flash-ovanje nije strano, ali me zanima (iz iskustva onih koji su radili), koji nacin je bolji. Jel' se razumemo?

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Razumemo ali to pitanje onda postavi gde treba(na tom linku a ne ovde) !
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Kao 2: jeste CA-53, ali radi i DKU-2.

I pod 3: ako je tako kako si opisao, tj na najglasnijem ti vecina zvukova radi kako treba, a samo neki ne, onda je logicno da je do te melodije, mada ako je ono kako to meni zvuci, onda to nije pucketanje, nego je jako kratko isprekidano a to je onda mozda zato što ne čita ili ne otpakuje dovoljnom brzinom, tj. možda se malo guši. U svakom slučaju pošto ionako flešuješ, probaj te fabričke melodijice posle fleša i mislim da će biti ok.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

:wacko: E jbg. Pa i ja znam da postoje ta 2 kabla, ali koji je bolji (i uopste, koja je razlika) i koliko koji kosta?

A to u vezi "pucketanja", prekidanja (mozda je to cak i bolja definicija) ili sta je vec, desava se na par (cini mi se onih .aac) melodija, i to pri pocetku, kasnije nestaje (a sve druge melodije i zvuci su ok, pa je i meni nelogicno da je zvucnik)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Extreme, bila je priča ranije da je DKU-2 kabl bolji, odnosno da je kao "servisni" kabl, ali oba rade podjednako dobro i nema nikakvih problema što se tiče flešovanja. Znači, uzmi onaj koji pronađeš, cena im je oko 10ak evra.

Što se tiče pucketanja, koja ti je trenutna verzija firmvera? Moguće da je to uzrok jer je bilo primera na raznim modelima i novija verzija je rešavala taj problem.

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

Znaci, nije bitno koji. Ok, hvala

A za firmware, sada je 2.0617.1.0.3 (unbranded, cini mi se).....

p.s. Jos ostaje pitanje maske...anyone?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Za maske - imaš na linku spisak beogradskih prodavnica sa brojevima telefona - sedi, zovi, pitaj. Mislim da može da se pronađe... :wink:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-cenovnik

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Tacnije bilo je price da je CA-53 bolji,jer je bolje prilagodjen za HighSpeed USB 2.0 standard ili tako nesto... ne secam se bas svega,ali mislim da je tako neki razlog bio i zakljucak je bio da je CA-53 bolji!!
A masku najbolje potrazi kod distributera AlphaCopy,adresa je negde u Rajicevoj broj 15 ili 18 ili... nisam iz BG-a pa ne znam tacno!
Ne znam zasto ti to pucketa ali mozda je i do softvera,telefonskog ili onog naknadno instaliran (lose krekovan program... i tome slicno) pa formatiraj telefon i vidi da li ce se ponoviti,a ako se ponovi idi i flesuj ga!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Imam ja oba kabla, nema nikakve razlike u brzini prenosa podataka... :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

ljudi help please :D kupio sam n72 i imam 1 pitanje : da li mozhe da se stavi slika kao wallpaper ali da bude preko celog ekrana a ne onako uska i mala ?
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Moras da skines Theme creator,da napravis temu za nju,i da kao default wallpaper postavis tu sliku koju zelis,suvise komplikovano ako ti slika nije bas posebno draga!
Pozdrav 8)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

josh 1 pitanje ... znam da opet krecjem sa spammom pitanja ali stvarno mi je potrebno : koliko traje baterija na ovom telefonu ?? meni jedva 2 dana izdrzhi..

i da , josh 1 ... koju karticu koristi ?? MMC ili rs MMC ? :D i koliko koshtaju 1 gb
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Layne_Staley koristi RS-MMC al pazi da bude Dual Voltage, 1GB je oko 17 evra tacno.
imas ovde izbor pa biraj koju ces:
http://www.itsvet.com/proizvodi/kriteri ... riteria/16
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

kljun, hvala ti puno bratE :D nego, znash mozhda koliko traje baterija na ovom fonu obichno ... kao shto rekog meni skikne posle nepuna 2 dana

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Layne_Staley neznam stvarno kolko traje baterija na n72, sve zavisi kolko fon koristis, mislim da bi baterija mogla da izgura i vise od dva dana al sve zavisi od koriscenja fona.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

ok hvala puno... utripovao sam se da "maznem" kevi karticu iz njenog n76 ali sam ukapirao da taj telefon guta micro sd ili tako nesto...pa sam mislio da li mozda postoji neki adapter ili tako nesto da mogu da stavim tu karticu u moj fon :D

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Baterija traje od 2 do 4 dana zavisno od koriscenja.Nezahvalno je pricati o bateriji jer svaka moze da traje i manje od dana ali podrazumeva se neko normalno koriscenje,svega po malo.
LG G2 Black,16GB

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

imam sledeci problem : telefon nece da mi prima poruke ali samo u odredjenim periodima nekada... znaci ljudi koji mi salju poruke dobiju report a meni telefon nece da prikaze poruke... resetujem ga i dobijem 7 poruka od jednom :D help

Odgovori