Nokia 6230-baterija
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Nokia 6230-baterija
Formirao sam bateriju na telefonu 3 x 14 sati, ne slikam mnogo, radio slusam manje od 1h dnevno, mp3 ne slusam jer jpos nisam kupio kabal za vezu sa racunarom, slabo razgovaram, ne saljem puno poruka a baterija mi traje najvise 1.5 dana sto je meni malo sobzirom da m je na 3510i trajala po 5-6 dana! Mozda i treba toliko da traje ali je to meni malo. Koliko vama traje otprilike baterija i da li da je ponovo formiram? Unapred hvala.
Novo formiranje nema svrhe, a i šansa da je zezneš formiranjem je mala, negdje sam čitao da je gotovo i nema.
Koliko koristiš kameru, koliko ti je sam displej uključen, sve to troši bateriju, ja sam koristio 6600, baterija je slaba, ali to i očekuješ,
koristim trenutno 3220, i ako uključujem kameru, igre i slično baterija bude dan, ali ako je samo koristim za sms, malo poziv i tako onda 3 dana pa ti vidi,
Ljudi često čačkaju po telefonu kao vidi sliku, igraj igru, promjeni melodiju, sve to troši probaj sa minimumom aktivnosti, ako i tada rapidno opada to je već problem :!:
:
:
Koliko koristiš kameru, koliko ti je sam displej uključen, sve to troši bateriju, ja sam koristio 6600, baterija je slaba, ali to i očekuješ,
koristim trenutno 3220, i ako uključujem kameru, igre i slično baterija bude dan, ali ako je samo koristim za sms, malo poziv i tako onda 3 dana pa ti vidi,
Ljudi često čačkaju po telefonu kao vidi sliku, igraj igru, promjeni melodiju, sve to troši probaj sa minimumom aktivnosti, ako i tada rapidno opada to je već problem :!:

Ne bi trebalo tako da bude, mada nemam 6230. Imam 7250i koji dodje kao neki slican stariji model, i baterija mi traje mnogo duze, ne znam tacno koliko ali sigurno preko 3 dana. Mozda si kupio polovan telefon kao "nov" posto ima i toga kod nas, pogledaj malo i po forumu bas je otvorena tema o tome... 

Po pitanju potrosnje energije, ja sam neko vreme pazljivo posmatrao moju 3650 - definitivno najvise struje trose displej (pozadinsko osvetljenje) i kamera, zatim spikerfon, bluetooth i IC...
Ovako veliki displej 176x208 žestok je gutač energije iz baterije i to je najprimetnije prlikom igranja igrica ili gledanja filmova (pri ovom drugom dodatni utrosak pravi i tastatura koja je konstantno osvetljena) jer je displej non-stop aktivan... Dosta struje gutaju i razni skrin sejveri (iz istog razloga).
Da skratim, koliko koristis fon - toliko ti i traje baterija... Naravno, vremenom ce oslabiti i trebace ti nova... Tako nesto ces primetiti po tome sto se naglo skrati vreme koje "drzi" baterija. Po meni, sve dok baterija uspeva da izdrzi ceo dan, nema potrebe za novom...
Jos nesto oko ustede energije - za Symbian telefone postoji programcic Handy Day koji iskljucuje osvetljenje tastature i time stedi 35% energije (bar prema proizvodjacu) - ubacio sam ga ocekujuci da ima i opciju vremenskog podesavanja tog iskljucivanja - ukljucivanja, ali nazalost nema, pa sam odustao od njega...
Ako neko zna za neku takvu aplikaciju - neka javi...
Ovako veliki displej 176x208 žestok je gutač energije iz baterije i to je najprimetnije prlikom igranja igrica ili gledanja filmova (pri ovom drugom dodatni utrosak pravi i tastatura koja je konstantno osvetljena) jer je displej non-stop aktivan... Dosta struje gutaju i razni skrin sejveri (iz istog razloga).
Da skratim, koliko koristis fon - toliko ti i traje baterija... Naravno, vremenom ce oslabiti i trebace ti nova... Tako nesto ces primetiti po tome sto se naglo skrati vreme koje "drzi" baterija. Po meni, sve dok baterija uspeva da izdrzi ceo dan, nema potrebe za novom...
Jos nesto oko ustede energije - za Symbian telefone postoji programcic Handy Day koji iskljucuje osvetljenje tastature i time stedi 35% energije (bar prema proizvodjacu) - ubacio sam ga ocekujuci da ima i opciju vremenskog podesavanja tog iskljucivanja - ukljucivanja, ali nazalost nema, pa sam odustao od njega...
Ako neko zna za neku takvu aplikaciju - neka javi...
- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
A ko je vama rekao da litijum-jonsku bateriju treba puniti 3x14 sati? To je vazilo samo za one druge, starije... au boze blokirao mi mozak, ne mogu da se setim oznake... nema veze
Ono sto sam hteo reci je da nema potrebe tolko muciti bateriju, cak sta vise prekomerno punjenje im skracuje vek trajanja! :!:

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Nisam hteo da polemišem na temu "formiranja" Li-Ion i Li-Polimer baterija, ali sad kad Ivan pomenu hoću (da dopunim i odblokiram mozak
). Dotične baterije se ne formiraju, već su fabrički formirane, i mogu se dopunjavati proizvoljno, bez potrebe da se odradi ceo ciklus punjenja-pražnjenja. To važi za one starije Ni-Ca i Ni-MH. Drugo, nema punjenja u trajanju od 14 sati, baterija je puna za oko 2 sata, posle toga telefon prekida punjenje i nastavlja da radi na punjaču. Ako se iz nekog razloga desi da se punjenje ne prekine, baterija može da eksplodira, ili će se toliko zagrejati da će istopiti deo telefona, karticu...

● PRAVILA FORUMA ●
A zagrevajne ovisi i o punjaču...
Nego, za ovo Bluetooth. 6230 mnogo voli da zeza stvari sa Bluetoothom, zato sam ja koristio kabl. Ako nameravaš da koristiš 6230 još dugo, onda kupi USB kabl, ali ako nameravaš da menjaš fon u dogledno vreme(a da to nije Nokia), Bluetooth je najoptimalnije rešenje.
Nego, za ovo Bluetooth. 6230 mnogo voli da zeza stvari sa Bluetoothom, zato sam ja koristio kabl. Ako nameravaš da koristiš 6230 još dugo, onda kupi USB kabl, ali ako nameravaš da menjaš fon u dogledno vreme(a da to nije Nokia), Bluetooth je najoptimalnije rešenje.

U susret novim izazovima...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
@Mita
Nije bitno koji ćeš uzeti, ako radi bez problema.
MSI je bio problematičan ranije, sad izgleda radi kako treba, dolazi sa novim drajverima, tako da nema problema. To ti je najjeftinije rešenje.
@Face
Nazovi prodavnice i pitaj, imaš sve telefone na sajtu.
Nije bitno koji ćeš uzeti, ako radi bez problema.

@Face
Nazovi prodavnice i pitaj, imaš sve telefone na sajtu.
● PRAVILA FORUMA ●
Pa, tako sam i ja mislio, ali u prodavnici uvijek kazu da obavezno mora da se formira...Miskoni napisao:Nisam hteo da polemišem na temu "formiranja" Li-Ion i Li-Polimer baterija, ali sad kad Ivan pomenu hoću (da dopunim i odblokiram mozak). Dotične baterije se ne formiraju, već su fabrički formirane, i mogu se dopunjavati proizvoljno, bez potrebe da se odradi ceo ciklus punjenja-pražnjenja. To važi za one starije Ni-Ca i Ni-MH. Drugo, nema punjenja u trajanju od 14 sati, baterija je puna za oko 2 sata, posle toga telefon prekida punjenje i nastavlja da radi na punjaču. Ako se iz nekog razloga desi da se punjenje ne prekine, baterija može da eksplodira, ili će se toliko zagrejati da će istopiti deo telefona, karticu...