Koje prodavnice sada imaju originalne Nokie?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
Koje prodavnice sada imaju originalne Nokie?
Pošto se mnogo toga promjenilno, dosta prodavnica ima Alpha Copy Nokie, a po povoljnijim cijenama nego kod njih (a do sada su prodavali dekodirane telefone
) zanima me koje su to prodavnice? Hvala.[/u]

- Daddy Yankee
- Banned
- Daddy Yankee
- Banned
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Daddy, i moj favorit je 5310 
Juce sam isao po radnjama, da razgledam telefone i odusevio se izgledom.
Nasao sam jednu prodavnicu u Nisu na kojoj stoji reklama Alpha copy, nisam pitao da li je njihova prodavnica, ali bih pre rekao da su samo partneri, jer drze i komjutersku opremu i foto aparate. Najlakse bi bilo kad bi AC imao sajt, pa na njemu spisak partnera, toga, na zlost nema. Ali, cuo sam da je u fazi izrade.
Inace 5310, u toj prodavnici kosta 17k (182e), a u paketu su mem.kar. od 2GB i zvucnici, a u ostalim prod. u Nisu je 140e, isto sa 2GB, ali, mislim, bez zvucnika.

Juce sam isao po radnjama, da razgledam telefone i odusevio se izgledom.
Nasao sam jednu prodavnicu u Nisu na kojoj stoji reklama Alpha copy, nisam pitao da li je njihova prodavnica, ali bih pre rekao da su samo partneri, jer drze i komjutersku opremu i foto aparate. Najlakse bi bilo kad bi AC imao sajt, pa na njemu spisak partnera, toga, na zlost nema. Ali, cuo sam da je u fazi izrade.
Inace 5310, u toj prodavnici kosta 17k (182e), a u paketu su mem.kar. od 2GB i zvucnici, a u ostalim prod. u Nisu je 140e, isto sa 2GB, ali, mislim, bez zvucnika.
- Daddy Yankee
- Banned
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
mezzano, kako nema? A sta je na http://www.alphacopy.co.yu ? Server im trenutno zeza ali to je definitivno njihov sajt.
Daddy Yankee, Pored "Alpha Copy" zvanicni uvoznik i distributer je i Mobis: http://www.mobis.rs/ContentDetails/1936 ... ije.wshtml
http://www.mobis.rs/ContentDetails/1935 ... eri.wshtml
Listu zvanicnih prodavaca imas i na Nokia sajtu za Srbiju:
http://rs.nokia.com/A4825170
Daddy Yankee, Pored "Alpha Copy" zvanicni uvoznik i distributer je i Mobis: http://www.mobis.rs/ContentDetails/1936 ... ije.wshtml
http://www.mobis.rs/ContentDetails/1935 ... eri.wshtml
Listu zvanicnih prodavaca imas i na Nokia sajtu za Srbiju:
http://rs.nokia.com/A4825170
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pet, 27. Feb 2009. 19:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Daddy Yankee
- Banned
- tomas.hokenberi
- Moderator
mezzano, to sto im je neazuran sajt meni govori da i nisu neka firma za preporuku. Mobis-ov sajt je realtivno azuran.
- Daddy Yankee
- Banned
- Super Sayian
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40
Ja mislim da jednine orginal proverene Nokijine telefone mozemo da dobijemo samo preko operatera... Ipak dobijemo kutiju i full opremu... I naravno telefon... E sad da sto se tice Tehnomobile-a i Roaminga i ostalih burzujskih prodavnica mislim da oni ipak drze dosta nenormalno visoku cenu... Tako da je mozda i najpovoljnije i najsigurnije da se kupuje preko operatera (iako ja ne volim tako da kupijem telefone) dobije se 2 godine garancija i bole te uvo, ne moras da se mucis da flasujes softver samo trazis novi fon... 

Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob
nerazumemm smisao postojanja ove teme.
Gotovo svi telefoni ( osim ako nisu jeftine kineske kopije ) su proizvedene u nekoj od nokiinih fabrika, tako da su svi original bilo da imaju garanciju alpha copya ili nekakvu drugu garanciju.
A da za tehnomobil i roaming i jos neke kako je neko nazvao "burzujske prodavnice " se razlikuju jedino po marzi od ostalih prodavnica, tako da ako imaete novca 100 i kusur eura vuiska u novvcaniku od tesko zaradjene plate da date stavite u dzep vlasniku pomenutih prodavnica, koji vec i ovako ima zaradjene milione i milione i to relativno lako, samo izvolite nemam nista protiv
Gotovo svi telefoni ( osim ako nisu jeftine kineske kopije ) su proizvedene u nekoj od nokiinih fabrika, tako da su svi original bilo da imaju garanciju alpha copya ili nekakvu drugu garanciju.
A da za tehnomobil i roaming i jos neke kako je neko nazvao "burzujske prodavnice " se razlikuju jedino po marzi od ostalih prodavnica, tako da ako imaete novca 100 i kusur eura vuiska u novvcaniku od tesko zaradjene plate da date stavite u dzep vlasniku pomenutih prodavnica, koji vec i ovako ima zaradjene milione i milione i to relativno lako, samo izvolite nemam nista protiv
- tomas.hokenberi
- Moderator
Super Sayian, operateri svoje aparate nabavljaju i servisiraju preko ovlascenih uvoznika (Mobis-a i AlphaCopy-ja u slucaju Nokia aparata) tako da se svodi na isto.
Tehnomobile i Roaming imaju dosta vise cene od prodavnica u kojima se prodaju dekodirani telefoni ali to ih ne cini "burzujskim prodavnicama". Ako neces da se vezes ugovorom jedini nacin da kupis LEGALAN telefon je kupovina u radnjama poput Roaminga, Tehnomobile-a i njihovih partnera.
Ako uporedis cene nekih aparata u tim radnjama i "na crno" otkrices da kod mnogih razlika vise i nije tako velika.
Tehnomobile i Roaming imaju dosta vise cene od prodavnica u kojima se prodaju dekodirani telefoni ali to ih ne cini "burzujskim prodavnicama". Ako neces da se vezes ugovorom jedini nacin da kupis LEGALAN telefon je kupovina u radnjama poput Roaminga, Tehnomobile-a i njihovih partnera.
Ako uporedis cene nekih aparata u tim radnjama i "na crno" otkrices da kod mnogih razlika vise i nije tako velika.
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Tacno je da je sve to proizvela jedna firma (Nokia, SE, Samsung), ali je vecina telefona koji se prodaju na crno skidano sa stranih mreza (znaci, ceprkano je po njima, menjan softver), sto se moze videti po logoima na njima ili po tastaturama, na kojima pored abecede, stoje znakovi ruske azbuke, ili kineski znakovi...
Takodje, kad kupis original, dobijes ga zapakovan i zapecacen, tako da je dosta sigurnije.
Onaj na crno prodje barem jednu ruku (cesto vise) od fabrike do kupca.
Pored toga, od sada Nokia daje 2god garancije, a "slobodni" prodavci najcesce 6 mes, a max 1 god.
Takodje, kad kupis original, dobijes ga zapakovan i zapecacen, tako da je dosta sigurnije.
Onaj na crno prodje barem jednu ruku (cesto vise) od fabrike do kupca.
Pored toga, od sada Nokia daje 2god garancije, a "slobodni" prodavci najcesce 6 mes, a max 1 god.
- tomas.hokenberi
- Moderator
mezzano, A i ta garancija koju daju "prodavci na crno"
- najcesce je ostvarujes pomocu bejzbol palice.