Koje prodavnice sada imaju originalne Nokie?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Koje prodavnice sada imaju originalne Nokie?

Post od Daddy Yankee »

Pošto se mnogo toga promjenilno, dosta prodavnica ima Alpha Copy Nokie, a po povoljnijim cijenama nego kod njih (a do sada su prodavali dekodirane telefone :roll: ) zanima me koje su to prodavnice? Hvala.[/u]

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Interesantna tema!
I mene zanima ovo. ;-)
Inace, nacuo sam da ce od sada, u ovlascenim prodavnicama, garancija za Nokia telefone biti 2 godine. Dobra stvar, jer ni jedan telefon nisam imao duze od 2 god. B-)

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Zvao sam Intercom, Logic Shop, Hendy, oni tvrde da imaju Alpha copy telefone, i full garanciju, ali me zanima još prodavnica, tj da razgraničim ove divlje i ove što prodaju originale.

Inače hoću da kupim Nokiu 5310 8)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Zavisi sta podrazumevas pod "ORIGINAL"?
Slika

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Nov nedekodiran telefon, sa istim IMEI-om na kutiji i u telefonu, i sa full garancijom koja se ostvaruje kod ovlaštenog distributera. :wink:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Daddy, i moj favorit je 5310 :-)
Juce sam isao po radnjama, da razgledam telefone i odusevio se izgledom.
Nasao sam jednu prodavnicu u Nisu na kojoj stoji reklama Alpha copy, nisam pitao da li je njihova prodavnica, ali bih pre rekao da su samo partneri, jer drze i komjutersku opremu i foto aparate. Najlakse bi bilo kad bi AC imao sajt, pa na njemu spisak partnera, toga, na zlost nema. Ali, cuo sam da je u fazi izrade.
Inace 5310, u toj prodavnici kosta 17k (182e), a u paketu su mem.kar. od 2GB i zvucnici, a u ostalim prod. u Nisu je 140e, isto sa 2GB, ali, mislim, bez zvucnika.

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Sad sam zvao mobilwood u BG i oni prvi imaju garanciju 2 godine, a u paketu ide 2gb kartica i zvučnici. u logic shopu košta nevjerovatnih 12k, ali je garancija godinu dana i nisu pomenuli zvučnike. Rekli su da je kod alpha copyja servis. Sad ću sve da nazovem. :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mezzano, kako nema? A sta je na http://www.alphacopy.co.yu ? Server im trenutno zeza ali to je definitivno njihov sajt.

Daddy Yankee, Pored "Alpha Copy" zvanicni uvoznik i distributer je i Mobis: http://www.mobis.rs/ContentDetails/1936 ... ije.wshtml

http://www.mobis.rs/ContentDetails/1935 ... eri.wshtml

Listu zvanicnih prodavaca imas i na Nokia sajtu za Srbiju:

http://rs.nokia.com/A4825170
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pet, 27. Feb 2009. 19:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Ima još neki uvoznik balkanmedia ili tako nešto, uglavnom ima balkan u nazivu. :D

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

12k?!
Pa to je 10e jeftinije nego na crno! :-o
Imaju li sajt i neku radnju u leskovcu/nisu?
Kol'ko je onda 5220, oko 100e!?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

mezzano, to sto im je neazuran sajt meni govori da i nisu neka firma za preporuku. Mobis-ov sajt je realtivno azuran.

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Da, baš sam sad vidio da je ažuriran. :lol:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Hvala za linkove Tomase. :-)
To sto nije azuriran (pravljen nov), navodno, ima veze sa Grcima (AC je grcka firma). Cekali su, kao, neko odobrenje od Nokie ili nesto slicno...

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

mezzano, kod nas u LE nema ništa legalno da se kupi što se tiče mobilnih telefona ( zato ja izbegavam naše prodavnice u širokom luku i naravno kupujem svaki telefon u BG-u )
Nokia Lumia 630

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

djolex, kako nema?
Pa, imamo Tehnomobile.
Ja sam, do sada kupovao preko operatera, mozda i ubuduce nastavim...

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Ja mislim da jednine orginal proverene Nokijine telefone mozemo da dobijemo samo preko operatera... Ipak dobijemo kutiju i full opremu... I naravno telefon... E sad da sto se tice Tehnomobile-a i Roaminga i ostalih burzujskih prodavnica mislim da oni ipak drze dosta nenormalno visoku cenu... Tako da je mozda i najpovoljnije i najsigurnije da se kupuje preko operatera (iako ja ne volim tako da kupijem telefone) dobije se 2 godine garancija i bole te uvo, ne moras da se mucis da flasujes softver samo trazis novi fon... :|
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Laki024
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:53

Post od Laki024 »

nerazumemm smisao postojanja ove teme.

Gotovo svi telefoni ( osim ako nisu jeftine kineske kopije ) su proizvedene u nekoj od nokiinih fabrika, tako da su svi original bilo da imaju garanciju alpha copya ili nekakvu drugu garanciju.

A da za tehnomobil i roaming i jos neke kako je neko nazvao "burzujske prodavnice " se razlikuju jedino po marzi od ostalih prodavnica, tako da ako imaete novca 100 i kusur eura vuiska u novvcaniku od tesko zaradjene plate da date stavite u dzep vlasniku pomenutih prodavnica, koji vec i ovako ima zaradjene milione i milione i to relativno lako, samo izvolite nemam nista protiv

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Super Sayian, operateri svoje aparate nabavljaju i servisiraju preko ovlascenih uvoznika (Mobis-a i AlphaCopy-ja u slucaju Nokia aparata) tako da se svodi na isto.

Tehnomobile i Roaming imaju dosta vise cene od prodavnica u kojima se prodaju dekodirani telefoni ali to ih ne cini "burzujskim prodavnicama". Ako neces da se vezes ugovorom jedini nacin da kupis LEGALAN telefon je kupovina u radnjama poput Roaminga, Tehnomobile-a i njihovih partnera.

Ako uporedis cene nekih aparata u tim radnjama i "na crno" otkrices da kod mnogih razlika vise i nije tako velika.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Tacno je da je sve to proizvela jedna firma (Nokia, SE, Samsung), ali je vecina telefona koji se prodaju na crno skidano sa stranih mreza (znaci, ceprkano je po njima, menjan softver), sto se moze videti po logoima na njima ili po tastaturama, na kojima pored abecede, stoje znakovi ruske azbuke, ili kineski znakovi...
Takodje, kad kupis original, dobijes ga zapakovan i zapecacen, tako da je dosta sigurnije.
Onaj na crno prodje barem jednu ruku (cesto vise) od fabrike do kupca.
Pored toga, od sada Nokia daje 2god garancije, a "slobodni" prodavci najcesce 6 mes, a max 1 god.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

mezzano, A i ta garancija koju daju "prodavci na crno" :disgust: - najcesce je ostvarujes pomocu bejzbol palice.

Odgovori