Evo ovako, nisam neki review guru ali pokušaću kratko i jasno. [emoji38]
Izgled, staklo napred i nazad, osećaj u ruci je premium, tako i izgleda iskreno.
Bezel dole je malo poveći za današnje standarde ali i telefon nije "nov na trzistu" jer je prošle godine izašao ali tu stoji natpis NOKIA i ima smisla

Obrva gore je srednje veličine , duplo manja nego na 8.1 , te mi malo smeta pa mi ne smeta , nekada mi stvara nervozu a nekada izgleda zanimljivo.
Sreća ima opciju full bezel [emoji38]
Okvir od aluminijuma mu daje poseban šmek.
Šteta što mu cela pozadina nije od aluminijuma, ovo staklo nazad zahteva masku, iskreno nisam sa te strane ljubitelj maskica i bilo kakve zaštite.
Baterija, prosek ,ništa posebno.
Pošto sam koristio n5 pre ovog rekAo BiH da je baterija tu negde sa njim po sot-u.
Znači 5,6,7h Sot-a očekivati i ništa više.
Svakako da je snap636 bolji i stedljiviji od snap430 ali opet na 7.1 je već ekran sa primetno boljom rezolucijom i HDR modom.
Ekran za ovu klasu i cenu veoma dobar.
HDR mod znači pogotovo kada se pusti neki yifi rip [emoji38]
Boje su umerene i nisu prezasicene kao na amoledu što ne u neku ruku i raduje, sa druge strane crnilo nije i nikada ne može biti kao na amoledu, ali pošto ga poredim sa n5 koga sam imao zaista je Level up u svakom smislu, kako rezolucija tako i kontrast...
Kamera prednja je solidna...
Nisam fan selfija ali ume da napravi zanimljive fotke, naravno preko dana , nocu je to skoro neupotrebljivo.
Zadnja je vrlo dobra , fokus precizan ...
Lumia 950 je imala ozbiljan senzor za to vreme kada je puštena u prodaju, po danu može da se sa njim takmiči iako ima manji senzor i manju rezoluciju.
Da budem iskren svakako je upgrade u odnosu na n5 ali ništa specijalno iako su danas sve te Nokije pogotovo iz serije 7x 8x vrlo dobre po pitanju fotkanja po danu, noć je već druga priča a ovde nema ois-a na žalost.
Video je kvalitetan , standardno za fhd ima solidnu stabilizaciju dok je 4k bez iste.
Ozo audio je standardno uključen kada krene snimanje i nema opcije da se ugasi, hm.
4k nikada i nisam koristio sem testiranja, čak i na lumiji 950...tako da mi to i neće trebati haha.
Solidno zaista, za mene vrlo dobro jer i nisam očekivao vrhunske kamere za te pare.
Zvuk na sluskama vrlo dobar, kvalitet razgovora odličan, glavni zvučnik baš glasan , meni i na 50% pa dovoljno...
Softver , android one a čekamo droid 10 [emoji38]
Kada sam ga startovao čekao me droid 9upgrade , iako je isti već furao, verovatno su ispeglali bug-ove dodatno...a posle toga jedno 5 security ažuriranja, nikad kraja...poslednji je očekivano za novembar 2019.
Nema tu šta više da se piše, čist sistem ,nema bloat-a , backup povučen sa n5 , sve je leglo skoro pa savršeno i bez muke.
Ne znam ko još ima ovaj fon ovde na forumu, neka se javi da ne budem jedini ovde [emoji38] vidim da posle godinu dana ja ozivljavam temu haha.
Ako sam nešto zaboravio a jesam , pitajte.
Evo jedan SOT, nadam se da nije max koji ću izgurati, jer planiram minimum godinu dana da ga koristim [emoji1]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201912 ... a9c0de.jpg[/img]
Sent from my Nokia 7.1 using Tapatalk