3G i kako ga proveriti...

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

3G i kako ga proveriti...

Post od ZedPi »

Da li je moguce sa SIM karticom (064 kartica) proveriti da li je 3G prisutan kod nas? Imam N6630, pa me interesuje shta treba da uradim da bi to proverio... Ne znam da li sam halucinirao, ali kod Narodnog pozorishta mi je pisalo u levom coshku '3G', ali kad sam ushao unutra (imaju ometach signala zbog "nevospitanih" posetilaca :D) prestalo je... Interesuje me KAKO to da proverim?

Ima li nekog smisla ovo shto napisah?

ZedPi

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Tesko da ima,koliko sam upoznat sa tematikom treba ti posebna kartica za 3G usluge (USIM),valjda samo Mobtel ima taj probni servis a 064 ne verujem (cuo sam nesto da mogu samo zaposleni) i kao trece od cele 3G tehnologije tebi na 6630 moze da koristi samo brzi internet jer za video call moras da dokupis postolje kog nisam video nigde kod nas,jer naravno nikom i netreba!
Pozdrav 8)

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

MTS je imao neku promociju pred kraj septembra (na ono prvenstvu u basketu) gde su novinari gledali neku tekmu preko 3Ga MTS... Prochitah na MTS064 sajtu...

ZedPi
Chance favors the prepared mind.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ima mogućnosti...Preko puta ETF ima repetitor za 3G, znači dovoljno je da odeš do tamo...i u telefonu odradiš sledeće: tolls-settings-network, i onda network mode treba da ti bude podešen na Dual mode, a Operator selection na Manual...Posle jedno 20 sekundi treba telefon da ti registruje
3G mobtel i 3G yumts. Ne treba ti nikakva posebna kartica, možeš to da odradiš sa običnom SIM karticom :wink: Pošto 3G još nije pušten u rad kod nas, za sada možeš samo da registruješ 3G signal :wink: :)

Visnja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 24. Jun 2005. 23:48

Post od Visnja »

Zoko... Ja imam 7600... I kada sam proverila kako si napisala pise ispred i yumts i mobtel i 2G i 3G... Jel to uredu...? Ili treba da pise odvojeno za 2G i 3G...
Sky is not the limit!!!

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

na koju foru ti pise 2G?treba samo da ti ispise 3G ispred mobtel-a i yumts-a.... :? :?
Ex Sir_Oliver

Visnja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 24. Jun 2005. 23:48

Post od Visnja »

Imam 065 broj i Nokiu 7600.. I kada odem na Manual Operator selection stoji ikonica (posle pretrage) ili samo 2G ispred YUG 03 i MOBTEL ili stoji ikonica na kojoj stoje 2G i 3G... Zavisi gde ukljucim pretragu... Doduse nisam isla ispred ETFa, ja sam iz Panceva i nisam ni ocekivala da ce ikako izbaciti 3G, ali na mojoj zgradi je jedan od repetitora... Ne znam da li je drugacije oznaceno zbog modela telefona, jer Nokia 7600 ima Series 40 OS... Ne razumem se pa pitam, nije mi jasno... Probacu ako budem kod ETFa blizu sta ce onda da mi izbaci...
Sky is not the limit!!!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

E Višnja i ja sam iz Pančeva :D
Ja ne znam da li ovde kod nas ima nekih repetitora za 3g...Ali evo ja sam isprobala (živim blizu glavne autobuske stanice), i ništa, znači registruje mi samo gsm mrežu...Mislim da bi trebala da odeš do ETF pa onda da isprobaš, a veoma je moguće da na tvom telefonu piše i drugačije...U svakom slučaju ne mogu ti ništa potvrditi ili demantovati jer nisam čačkala 7600... :wink: :) Ali dobro je ako ti registruje i 3g ... 8)

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

Visnja, ne moras bas do ETF-a da se cimas...imas na jos par mesta repetitore...recimo kod Aeroinzinjeringa,zgrada Mobtel-a...pa onda u Bulevaru Umetnosti,isto zgrada Mobtel-a...za ta mesta ja znam,sigurno ih ima jos....
Ex Sir_Oliver

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

Ima i na Konjarniku kod istochnih kapija (ja sam tu proverio moju 6630cu...)... Koja je fora sad? OK, konstatovali smo da telefon moze da registruje 3G mrezu... To znachi da mu nije "prchkano" po hardware-u, ili nisam u pravu? :unsure:

Anyway, zvao sam MTS korisnichki servis da pitam kad ce biti uveden 3G i riba operaterka mi reche "u toku sledece godine" (?!?!?!?!) Pa, zashto su onda imali promociju pre mesec dana na onom prvenstvu u basketu, kao gledali tekme preko moba, nije nego... :angry: :x

ZedPi
Chance favors the prepared mind.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

U pravu si, znači nije mu izvadjen RAKE reciver...Tako da bi trebalo biti sve u redu :wink: :roll:
Ma da, joj, neće to kod nas još ih...Sigurno ne u narednih 6 meseci... :disgust:

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

Nije da jedva chekam, ali imam zelju da isprobam taj ogromni download... :oops: Pade mi kamen sa srca kad otkrih taj chudesni znakic "3G"... :)

ZedPi

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Pa dobro, svi smo nestrpljivi da probamo nešto novo... :oops: :oops:
Hehehehehe, svima nam je pao, mada koliko vidim za sada ko je god probao, svima je registrovalo 3G :)

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

ja nisam cuo da se nekom desilo da mu 6630 ne registruje 3G!
jel neko cuo za takav slucaj?
Ex Sir_Oliver

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa ne znam kolko cete koristit 3G kad lupe neke cijene tipa 5e mb il tako nesto. :lol:
Ma ljudi opusteno, to vas Gorance isprepada. :lol:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

Hajdemo redom:
Sir_Oliver, prekopaj po forumu pa cesh naci statistiku koju sam vodio o "cheprkanim" telefonima pre odlaska u vojsku. Do Avgusta stanje nije bilo bash tako "slavno".
stefank, to shto sam u vojsci ne znachi da ne citam komentare na forumu. "OZNA sve dozna"
Ma shalim se. :) Evo kakvo je stanje po pitanju 3G-a.
1. Na eurobasket-u je drugi put u nas (prvi put je bio na proshlogodishnjem TELFOR-u) aktivirana NOD-B stanica kojoj se moglo slobodno pristupiti chak i bez UMTS kartice. Takav pristup nije Full-3G (osetno manji protok, potreba da korisnik bude slabo pokretan ili stacionaran itd.) poshto mu nedostaju vitalne komponente za normalan rad (USIM kartica je'l ? :D)
2. Nazalost prica "3G u SCG" nema razvoj dogadjaja kakav je trebalo da ima (ali nije da to nismo ocekivali). Prema poslednjim informacijama pregovori ne teku dobro poshto domaci operatori odbijaju da svoje cene prilagode svetskim normama (vec ih cujem sa recenicom "ko si ti (bre) da meni branish da moje korisnike derem"). Osim toga "draga nam vlada" ima malo precha posla nego da se bavi tenderom za UMTS deo spektra (a i agencija za telekomunikacije nije da funkcionishe).
3. 2 svetla na kraju tunela su "oprezna" najava Orange-a da je zainteresovan da postane operator "pocetkom sledece godine" za teritoriju SCG-a i (za sada neproverene) informacije da Mobtel planira da UMTS pusti za teritoriju BG-a "krajem godine". Obe informacije su za sada na nivou rekla-kazala tako da o verodostojosti mogu da kazem samo - "Kako su lagali mene i ja lazem vas".

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Pa stručnjak je rekao meni, ako registruje 3g signal da onda nisu dirani RAKE reciveri, e sad, pošto je on tu, naka potvrdi ovo, ili demantuje :roll:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

Visnja, nazalost "mozda OK". Detekcija 3G signala sa NOD-B stanice ukazuje da nishta na njemu nije chachkano hardware-ski. To je (naravno) odlichna vest poshto ako je neshto petljano software-ski nije moglo da se poremeti nishto shto jedan flash ne bi "odregulisao" :D dok bez RAKE-a mozesh samo da :cry: :cry: :cry:

Odgovori