Hajdemo redom:
Sir_Oliver, prekopaj po forumu pa cesh naci statistiku koju sam vodio o "cheprkanim" telefonima pre odlaska u vojsku. Do Avgusta stanje nije bilo bash tako "slavno".
stefank, to shto sam u vojsci ne znachi da ne citam komentare na forumu. "OZNA sve dozna"
Ma shalim se.

Evo kakvo je stanje po pitanju 3G-a.
1. Na eurobasket-u je drugi put u nas (prvi put je bio na proshlogodishnjem TELFOR-u) aktivirana NOD-B stanica kojoj se moglo slobodno pristupiti chak i bez UMTS kartice. Takav pristup nije Full-3G (osetno manji protok, potreba da korisnik bude slabo pokretan ili stacionaran itd.) poshto mu nedostaju vitalne komponente za normalan rad (USIM kartica je'l ?

)
2. Nazalost prica "3G u SCG" nema razvoj dogadjaja kakav je trebalo da ima (ali nije da to nismo ocekivali). Prema poslednjim informacijama pregovori ne teku dobro poshto domaci operatori odbijaju da svoje cene prilagode svetskim normama (vec ih cujem sa recenicom "ko si ti (bre) da meni branish da moje korisnike derem"). Osim toga "draga nam vlada" ima malo precha posla nego da se bavi tenderom za UMTS deo spektra (a i agencija za telekomunikacije nije da funkcionishe).
3. 2 svetla na kraju tunela su "oprezna" najava Orange-a da je zainteresovan da postane operator "pocetkom sledece godine" za teritoriju SCG-a i (za sada neproverene) informacije da Mobtel planira da UMTS pusti za teritoriju BG-a "krajem godine". Obe informacije su za sada na nivou rekla-kazala tako da o verodostojosti mogu da kazem samo - "Kako su lagali mene i ja lazem vas".