BT problem...

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

BT problem...

Post od Schkomi »

Imam n6680 koja je najbolji fon koji sam dosada imao! Sve pohvale :D Nokiji!
Interesuju me 2 stvari:
1. Kadgod pokušam da konektujem moj mob na comp preko BT-a, comp mi ga prepozna kao F:2f:05:03... , tj kao neki uredjaj sa hexadecimalnim(?!) imenom :shock: , iako sam ja u mob stavio da se on "zove" Schkomi 6680. U cemu je caka? Koristim Microsoftove drajvere za BT.... Takođe, ne mogu da "uparim" kompjuter i telefon, ali mogu da pošaljem fajl po fajl sa compa na mob i obrnuto; neki SonyEricsson (k700i npr) telefoni jednostavno ne mogu da skontaju moj mob preko BT, niti moj mob može njih...

2. Da li postoji neki antivirus program kojim bi se mogli skenirati fajlovi koje ubacujem u telefon i koliko je realna šansa da mi "zapadne" neki symbian-fajl koji je inficiran?

HVALA UNAPRED!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Zasto koristis Microsoftove drajvere,ubaci one za svoj BT uredjaj,ako su ti ih dali sa uredjajem onda su ih dali sa razlogom a ako nisu (sumnjam) onda potrazi na netu!
To sto ti drugi telefoni nemogu skontati telefon moze biti ako ti je u BT opcijama stavljeno:"hidden"a treba nesto kao:"shown to all"?
Svaki fajl koji skinem sa neta pre pokretanja skeniram Kaspersky antivirusom,par puta mi je tako nasao viruse (bas malopre opet kad sam trazio krakovan F-Secure) tako da to nije losa ideja za preventivu pre nego sto ih ubacis u telefon!
Drugo resenje je da ubacis i neki antivirus u telefon,za situacije kada ti neko salje fajlove sa svog telefona za slucaj da su inficirani!
Pozdrav 8)

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

8) Hvala na ovako expressnom odgovoru! Imam laptop i sa njim sam dobio neke drajvere, pa ćemo da vidimo... A što se tiče antivirusa -> ako instaliram neki na mob, i o n bude stalno aktivan u memoriji, koliko će to uticati na brzinu rada telefona? Kako da vidim programe koji su učitani u memoriju?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Taj hexadecimalni broj kao sto ti kazes je bluetooth adresa uredjaja. Ukucaj u telefon *#2820# pa ce ti se pokazati isti broj kao taj sto je pronadjen na kompu.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Svakako instaliraj drajvere za bluetooth,ako nemas na CD-u,mora da ima na njihovom sajtu,bar ih ima za moj laptop (Compaq) pa pretpostavljam da mora da ima i za tvoj.
Svaki program koji radi u pozadini,mora maaalo da uspori procesor ali je korist visestruka!
Najnoviji FExplorer ti omogucava da vidis procese koji su trenutno aktivni i da ih"ubijes",sto je posebno dobro ako hoces nesto da deinstaliras a ono nece jer je u upotrebi,ovo je za takve stvari najbolji program!
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Opciju za "ubijanje" aplikacija ima i appman,isto dobar program..
A mislim da nema potreba za AV-om na fonu,dovoljno da proverish fajlove na kompu pre nego shto ih ubacish... :wink:

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

Iskoristicu ovu temu jer nema potrebe novu da otvaram a evo i zasto.
Imam Nokiu 6600 i na kompu iznstaliran Windows XP sa Service Pack-om 2. Prvo sam imao problem taj sto drajveri za BT koje sam dobio na CD-u nikako nisu sljakali kako bi trebalo. Na ovom forumu sam saznao da ukoliko se na kompu nalazi instaliran Service Pack 2 da je onda neophodno da se instaliraju posebni drajveri. Skinuo sam ih sa neta i instalirao i od tada sve je OK. Ali prilikom prebacivanja fajlova sa kompa na telefon i obrnuto strasno me smara to sto ne mogu nekoliko od jednom vec 1 po 1. To je bas zamornoSlika. Nigde nisam pronasao opcije koje bi mi pomogle da ucinim nesto u vezi sa ovim. Ako neko ima resenje bio bih mu i vise nego zahvalan da mi ga napise.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Zasto ne moze?Verovatno nisi pokusao da oznacis nekoliko fajlova,kliknes na jedan od njih desnim dugmetom misa i odaberes send to BT!Ja tako saljem vise fajlova,bez potrebe da otvaram PC Suite i cekam da se poveze!
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

lizard, mozesh da shaljesh vishe fajlova...Samo treba da selektujesh fajlove koji ti trebaju i desni klik misha,idi na send kao i obichno i eto... :)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Been there,just said that! :wink:
Moze i preko Phone browser-a ali je ovako lakse,kad vec trazis gde ti se nalazi fajl,samo ga selektujes i to je to!
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Lomnica_city, Nisam video tvoj post,dok sam ja napisao moj ti si vec postovao svoj... :wink:
Drzish ctrl i samo selektujesh fajlove i kazesh send... :) To ti je najlakshi nachin...

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

To sa desnim dugmetom ne radi posao. To je moglo dok sam imao instalirane stare drajvere odnosno dok sam na kompu imao instaliran Service Pack 1. Sada kada to uradim fajlovi pocnu da se salju ali ne zajedno vec me za svaki pita posebno.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A tebe pita da li da posalje posebno za svaki fajl?Resenje za to je da uparis uredjaje i da automatski prihvata sve konekcije,zato pita za svaki fajl koji saljes da das odobrenje jer nije"set as authorised"!
Pozdrav 8)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Evo i jedno "peške" ali zanimljivo rešenje: zipuješ tih više fajlova na kompu i pošalješ ih u telefon kao jedan .zip fajl...
A u telefon, naravno, instaliraj ZipMan programčić da ih možeš raspakovati..

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Upario sam uredjaje odmah po instaliranju drajvera tako da to nije resenje. Za razliku od prethodnih drajvera opcije u sadasnjim su mnogo siromasnije i nigde ne nalazim nesto sto bi mi pomoglo da resim ovu glupost.

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa onda pokushaj da nadjesh i instalirash neke gruge drajvere pa ce onda raditi....:) Ne znam kako bi drugachije reshio to... :roll:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

lizard, sudeći po tome što si naveo, ti izgleda koristiš Microsoft-ove drajvere jer je to njihov fazon - da za svaki fajl moraš da daješ potvrdu bez obzira da li su uređaji upareni ili ne. Koji BT imaš i koju verziju drajvera si skinuo?

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

MSI Bluetooth Driver only for WinXP SP2
Support model BToes(MS-6970), MS-6967
Description
• Driver
Important Note: Please don't install the previous MSI Bluetooth Software Package if your OS is WinXP SP2.

• The XP SP2 supported the profile : HCRP, DUN, HID, SPP, OPP, PANU (noted :Do not support AV profile,and Headset)
You can find the detail information on Microsoft's website.
http://www.microsoft.com/hardware/mouse ... ompat.mspx

pokusao sam da izbrisem ove drajvere da bih ponovo instalirao one koje sam dobio na CD-u ali ove microsoftove ne mogu nikako da izbrisem.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

U tom slučaju su ti se možda "provukli" Microsoft-ovi drajveri. Proveri u Device Manager-u da li se BT prijavio kao MSI USB Bluetooth Device ili nekako drugacije.

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od lizard »

Kada udjem u Device Menager prvo vidim Bluetooth Radios a kada njega otvorim pojave se Microsoft Bluetooth Enumerator i MSI USB Bluetooth Device. Kada ih odatle uninstaliram u Control Panelu mi i dalje stoji Bluetooth devices i kod sata se i dalje nalazi ikonica za Bluetooth. U Add and Remove Programs nisam nasao nista od Bluetooth-a sto bih mogao da brisnem.

Odgovori