Problem sa SmartCom programom na n6680

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Problem sa SmartCom programom na n6680

Post od Schkomi »

Imam nokiu6680, i nedavno sam instalirao SmartCom. Pre toga sam probao da stavim FScaller, ali on jednostavno NE radi na 6680.
SmartComm je posle 1 dana upotrebe počeo jako čudno da se ponaša -
1. Slike dodeljene nekom imenu iz imenika su se prvog dana upotrebe pojavljivale, a sad se uvek pojavljuje "default" slika
2. Neke slike koje nisu htele da se pojave ni prvog dana upotrebe kad me doticna osoba zove,se sad pojavljuju
3. Kada pokusam da dodelim neku sliku kontaktu, te slike NEMA na listi, iako preko Fexplorera lepo vidim da slika postoji u tom folderu. Generalno gledano, program više NE radi nego što radi. Inače, nisam imao problem sa autoload funcijom, program se korektno učitava posle svakog gašenja i paljenja telefona.

U cemu je caka? Pokusavao sam da reinstaliram program, da promenim dimenzije slikama.... sve cega sam se setio.. i opet se nista bitno ne desava - program se svojeglavo ponasa....

N6680, v3.04.37, skinut sa TIM-a, radi perfektno (bar zasad) :?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Loše krekovana aplikacija? Verzija koja ne radi kako treba u saradnji sa softverom (firmware) u tvom telefonu? Konflikt sa nekom ranije instaliranom aplikacijom?

Razloga može biti dosta...

Probaj da promeniš verziju tog programa ili nađi istu, ali krekovanu od strane nekog drugog lika...

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Schkomi »

Thanx.. probaću... Inače, shanuo sam ti PM... :)
Kako da skontam da li imam kojekakvog djubreta u telefonu tipa privremenih fajlova, zaostalih fajlova posle deinstalacija ili slično? Jer to može da se očisti iz Symbiana kao što može iz Windowsa?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

I ja imam 6680 i imam FCcaller koji radi... :wink:
Javi mi na PP tvoj e-mail , ako hoces... :D :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Schkomi »

Skinuo sam FScaller v 3.03.... Koliko sam zasad stigao da ga isprobam - radi bez problema!

sad sam srećan :lol: .... ko mali zeka jbt! :lol: :lol: :lol: :blinky:

Ako neko hoće ovaj program, PM! 8) :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Schkomi napisao:Thanx.. probaću... Inače, shanuo sam ti PM... :)
Kako da skontam da li imam kojekakvog djubreta u telefonu tipa privremenih fajlova, zaostalih fajlova posle deinstalacija ili slično? Jer to može da se očisti iz Symbiana kao što može iz Windowsa?
Odgovorio sam ti na pm :D .

Za te potrebe dosta je od pomoći programčić AppMan (mada ni on nije svemoćan i ne pokazuje uvek baš pravo stanje stvari). U delu programa "instalirane aplikacije" napravi ti spisak svega što je instalirano i ako desno vidiš nacrtanu kantu za đubre, slobodno to ukloni - reč je o zaostalim delovima ranije instaliranog programa. Jedini izuzetak koji sam do sada imao je program SlovoED (rečnik). AppMan njegovu bazu reči smatra za zaostalo đubre (pošto je odvojena od glavnog programa) a ona to nije i ako je ukloniš, slovoEd neće funkcionisati (tako je bar na mojoj 3650)...

Dalje, najčešće je od najveće koristi po tom pitanju bilo koji file manager (FExplorer) i vizuelni pregled foldera. Samo - OPREZ - treba znati šta se sme brisati i biti potpuno siguran šta radiš, inače u većini slučajeva ne gine ti format telefona...

Odgovori