Poredjenje performansi telefona
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Poredjenje performansi telefona
Dobro se razumem u kompjutere, ali kod poredjenja performansi telefona ne znam sta znace pojedine, odnosno sve vrednosti: JB3d HQ, JB3d LQ, 3d PolyCount (Ktriangle <- sta je to), 3d FillRate (Mtexels/s <- sta je to), JB2, Image manipilation, Text, Sprites, 3d Transform, User interface, 3D Score, System Score, i ukoliko nekoga ne bi mrzelo da mi sve to ispise, bio bih veoma zahvalan
Orwikcons, u principu nevazne stvari
..... to niko ziv ne gleda, vac lepo uzmes tel i sam proveris kolika mu je realna brzina ... a ti testovi su smesni ........ k od ktrianle je za kilo, tj. 1000, m je za mega ... dakle odnosi se na 3d grafiku - koliki broj trouglova (koji je najmanji deo svakog 3d objekta) obradjuje u sekundi.... voxel je skracenica od volume pixel .... dakle sta je pixel u 2d, to je voxel u 3d ....... Image manipilation, Text, Sprites, 3d Transform, User interface se odnose na brzinu toga sto im i samo ime kaze (koliko brzo prikazuje sprajtove neke animacije, slike (razna rotiranja itd...), brzina korisnickog interfejsa itd...) ..... ako te bas toliko interesuje onda mozes potraziti po netu ...
pozdrav...

pozdrav...
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Pa ako se razumesh u kompove trebao bi da znash sta je Fill rate, Image manipilation, Text, Sprites, 3d Transform, User interface, 3D Score, System Score. To su ti sve stavke u testiranju performansi telefona/kompjutera. Test 1: fill rate, Test 2: image manipukation, Test 3: Text.... itd.... Npr. U test 3 on ti baci neki text na ekranu i brzo ga skroluje i ispisuje ti koliko FPS-a (frames per second) i tako dobije neki rezultat. Posle ti da neki 3d objekat i vrti ga sa sve strane (ispisuje ti FPS sa strane) i ponovo dobijesh neki score.... itd... Kada zavrsi sve testove (koje si nabrao) onda daje i krajnju ocenu.
B_udder se isto potrudio nekako da ti objasni kao i ja. Skini sa neta Jbenchmark, pusti ga pa ce ti sve biti jasno.
POz
B_udder se isto potrudio nekako da ti objasni kao i ja. Skini sa neta Jbenchmark, pusti ga pa ce ti sve biti jasno.
POz

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.