Nokia 8910i & (6310i)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Nokia 8910i & (6310i)

Post od Dario »

Nije mi jasno zasto nokia 6310i i 8910i kostaju toliko puno. Za 8910i je pravljen od titanijuma i spada kao u LUX modele, pa ajde.... (mada je meni bez veze), ali zasto 6310i toliko skup? Su to kao "business" telefoni, pa imaju BT ili sta ? Ili je mozda limited edition ?

Koja je fora ? Moj drug je kupio 8910i (polovan iz prodavnice za 70 evra jer je imao kao razbijen display (ne imao je ogrebotinu, ne toliko strasnu), tj. staklo koje stiti display). Sada je meni nejasno zasto su prodali telefon samo za 70 evra (zar zbog display-a da bude toliko manja cena) ili sto nisu promenili staklno na display-u i da ga prodaju za vishe.

Nesto mi se cini da taj telefon (8910i) ne vredi toliko, tj. da ove prodavnice nabavljaju za malu (tj. realnu cenu) i prodaju ga za velike pare zato sto je kao od titanijuma (oao :blinky: ). Vidim po oglasima da se prodaju po 70-100 evra.

Ja bih kupio 8910i ali necu da dam 300 evra za njega kada za 300 evra mogu da uzmem n70 npr. a i nemam toliko para. Ako neko zna da gde ima da se kupi (nov ako je moguce) ili ga neko prodaje molim vas javite mi na PM. Dvoumim se izmedju 8910i i J300 ali ako budem nashao 8910i uzimam obavezno.

POz 8)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

po meni je bolji j300 od 8910i... Ne znam shto si tako zapeo za nokiu... :uhuh:
samo druga maska za se...
ima i vishe memorije, pa se mozesh i zezati sa slikama, itd.

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Dario (asdf), 8910 ti je na duge staze i najbitniji je kvalitet izrade nesto slicno kao i 8800 a za 6310 stvarno ni meni nije jasno jer pored trajanja baterije od 7dana ne vidim poentu setati takvu ciglu sa monohromskim displayem i opcijama koji svaki danasnji niskobudzetni fontel ima :disgust:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Dario pogledaj halooglase mozda nadjes neki 8910i polovan pogledaj i neke sajtove ako te 8910i bas toliko interesuje,meni je stvarno ruzan i ne znam koja je njemu prednost

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Što se tiče 8910i objašnjeno je uglavnom u postovima iznad...A 6310i...pogledaj samo koliko ga radnji ima...5-6 su ga samo zadržali pa mogu da se iživljavaju sa cijenama...Uvijek će biti ovaca... :D 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Oba fona su bivsi biznis telefoni, znaci telefoni koje su pre 2-3 godine kupovali ljudi sa dubokim dzepom otud verovatno i takav odnos prema cenama..............a 6310i nije bas cigla a za bateriju stvarno moze da izgura i vise od 7 dana....
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@vlaki: znam ja sta je bolje i znam sta meni treba. Imao sam i k750 (i dalje ga imam, samo sam dao rodjenom bratu). Imam sada v3 koji hocu da prodam i hocu da kupim neki telefon do 100 evra za call/sms. Znam ja zasto bih pre uzeo 8910i nego j300.

@milan91: pogledao sam, nisam od juce nego od prekljuce. Ja prvo pogledam sve, pa onda pitam (da ne pitam neku glupost i da na kraju ispadnem glup). Pogledao sam i oglase i sajtove (nadam se na one koje si ti mislio :lol: :lol: hehehehe ).

@Masterokrata: pa to su sada stari modeli, gotvo sa tim, sada treba da im cena bude normalna, zar ne? A i ta politika je meni skroz bezveze. Naprave obican telefon (u ovom slucaju ciglu) sa nikakvim funckiama, stave mu dobru bateriju i kao BT, proglase ga kao Business telefon, nabudze mu cenu i to gadno, i ljudi kupuju taj bezveze telefon samo da bi se pravili vazni sta oni imaju (tj. da pokazu koliko im je dugacak dzep) a ne zato sto telefon zasluzuje tu cenu :disgust: . (kod 6310 josh mogu da skotam, zbog baterije) ali ima i drugih takvih telfona.

@fain2daniel: znam ja to, ali zar zbog toga 300 evra? Ja i dalje verujem da je realna cena tog telefona mnogo manja (negde oko 100 evra).

Odlucio sam da vishe ne dajem mnogo para na telefone jer tek za 200 evra mozesh da kupish normalan telefon a bolje je za te pare kupiti nesto drugo. Da ne pametujem sada, imam dosta stvari koje bih kupio i koje verujem da je mnogo pametnije kupiti nego jedan obican telefon. Pa zato hocu telefon da me drzi 2-3 godine i mislim da je 8910i pravi izbor za mene (em strava izgleda, em je od titanijuma, em mu interface lici na n3410 (koji sam ja imao i na koji sam naviao da kucam poruke)). Ovo mi je sigurno bolji izbor od j300 jer j300 ima dzoistik pa cu morati da ga menjam kada se bude pokvario (a kazu da nije nesto kvalitetan) a i donece mi mnogo nervoze.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

@dario, izvini onda... mislio sam samo da ti pomognem poshto si gore napisao da se dvoumish izmedju dva phona...
shto ne uzmesh 3410, izdrzljiv phone, call/sms, 40-ak ewra...
ostane ti josh vishe para za to shto vec hocesh da kupish...
nemoj opet da se ljutish, samo dajem primer...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Dario (asdf), pa vidi koje telefone nose serviseri i pitaj ih koji je najkvalitetniji...6310i naravno...To je jedan od najboljih telefona koje je Nokia ikad napravila tako da nije ni chudo shto toliko koshta..Odnesi 6310i u servis i svi ce ti reci da ga ne menjash ako ne morash...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ne bi nikad dao te pare za 6310i kao ni za 8910i pa i da daju dozivotnu garanciju za oba...sve preko 100€ za oba modela je bacanje para jer su im funkcije sklj :lol:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

6310i... E, stvarno je smesan. Kao fora "telefon nikada ne ide kod servisera, za razliku od savremenih" i svi se popale na to, kao kvalitetan... Naravno da ne ide kod servisera, kad nema sta da se pokvari u njemu. A melodije jos monofone... Jel' se dobija i ranac uz telefon kao poklon? :) Cenu bi jedino opravdavalo kuciste od kvalitetnog materjala, ovako je bacanje para...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Dario (asdf), da biram izmedju ta dva uzeo bih 6310i jer nema onaj "slajder", a i sta ce ti ekran u boji na takvom telefonu... o j300 ne bih ni razmisljao ........ e sad, da je cena previsoka, jeste ...... ako izuzmemo kvalitet koji je kod 6310i nesporan, verujem da je jos jedan od razloga za to, to sto mnogi poslovni ljudi i dalje nose/traze taj fon ...... pouzdan (kvalitet, domet), mozes da obavis dosta razgovora, a da se ne isprazni baterija, preko ic-a ili bt-a mozes da napravis bekap i ima osnovni podsetnik - sta ces vise ...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Koja su vam to razmishljanja ? :? :o Pa ne trebaju svakom extra funkcije,telefon prvenstveno sluzi za TELEFONIRANJE ,6310i je jako pouzdan i kvalitetan ( a to se trazi od telefona ) i ne vidim zashto je to bacanje para onda ? Ako tako gledate onda je bacanje para kupovina ovih skupljih modela jer sve to spada u domen zabave a nekim ljudima je to bacanje para...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Dexter, zanemarujes, nekima bitan faktor- cenu. Za telefon koji PRVENSTVENO sluzi za telefoniranje PROSECNOM korisniku kome samo to treba, mnogo je dati i preko 100€ (jedino ako je telefon od zlata, titanijuma, pa zbog prestiza, ali za obican ne). Pa i da kvalitet opravdava cenu, taj kvalitet PROSECAN korisnik nece iskoristiti.To ti je kao da kupis laptop od 2000€,a na njemu igras flipere.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Dario, izvinjavam se ako nisi prosecan korisnik,tj. ako razgovaras 10h dnevno,pa ti treba jaka baterija, ili prelazis svet uzduz i popreko svakog dana pa ti treba autonomija od 2 nedelje jer nemas gde da je napunis...Ili ako planiras da ti telefon radi 10 godina,jer ti je malo trajanje prosecnog telefona (M35 mi vec traje 3, 5110,3310-4 god).U suprotnom neces osetiti prave vrednosti tog telefona.

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Koliko para,toliko i muzike... :roll: Onome kome treba pouzdan telefon ce sigurno dati vishe para i biti siguran posle,tako je u zivotu... A PROSECHNOM korisniku kome samo treba imas telefone oko 50e pa nek pazare to...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

samo jedno obaveshtenje:na 8910i maska nije od titanijuma vec je samo tanak sloj titanijuma preko obichne plastike.Chak je i onaj lik sa Mobile Review prichao o tome,mislim u testu za v3,kad je poredio kvalitet "metalnih" kucishta.

da se ja pitam ja bih za te pare uzeo ochuvan 3650 i nabudzio mu bl6-c bateriju ako ima mesta,i lepo imao dobar i pouzdan fon koji ce dugo da traje,da ima solidnu bateriju i josh plus da ima kakav takav symbian(znachi nece tako brzo da smori,a i imace vishe opcija)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Dakle evo tog dela teksta: Ovaj model možemo porediti samo sa još jednim modelom za masovnu prodaju koji ima titanujumsko kućište (nažalost, to je samo boja nanesena preko plastike) - Nokia 8910 modelom.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

OK, ljudi... vi ste se napostovali, da ne kazem bez veze :P .... Znaci ovako:
1. Necu da uzmem 6310i (jer je nadareno ruzan i veliki je). To sam uzeo kao proimer jer mi je bilo nejasno zasto 8910i kosta toliko (pa da ne bude prost odgovor da je napravljen od titanijuma pa je zato ta cena) uzeo sam 6310i jer taj nije napravljen od titanijuma a kosta mnogo. Hocu da kupim 8910i (ili 8910, sve jedno), ne 6310i.
@lobachewsky: ma ne pricam ja mnogo, nije mi bitno da mi baterija traje vishe od nedelju dana. Da mi traje minimum 3 dana (jer na k750i mi je izdrzala 3 dana, a ovi telefoni nemaju ni kameru ni color display... itd... tako da je se ne brinem uopste za bateriju). I da ti kazem odmah, nije meni frka cena, mogu da izdvojim i 300 evra za telefon ako hocu, ali kao sto sam rekao, ne zelim da dajem toliko para na telefone, hocu da kupim jedan telefon i da me drzi 2-3 godine. Znaci TELEFON (da ga koristim u bukvalnom smislu). Znam da ti telefoni traju mnogo, ali sada je nekako bezveze da nosim 3310 sa mnom (zar ne?) ovako 8910i je bash fensi (al jako) a i plus sto je izdrzljiv (titanijumâ„¢ :D )
3.@dexter: ti si u pravu, u svim postovima, narucito ovde: "Ako tako gledate onda je bacanje para kupovina ovih skupljih modela jer sve to spada u domen zabave a nekim ljudima je to bacanje para...". Ja sam se isto tako lozio pa sam kupio k750i i sada sam skontao nesto i promenio svoje misljenje o nekim stvarima tako da sada se vishe ne zanimam za kupovinu takvih telefona. Nije meni frka da dam 180 evra za 6310i, ali kao sto sam rekao ne zelim jer mi se ne svidja telefon (prosto mi se ne svidja) i veliki je. Hocu da kupim 8910i samo mi je frka da nadjem (za normalnu cenu). Ae ako znash negde da moze da se nadje, pomozi :) (pozeljno: NOV!).
@vlaki: imao sam 3410 (i josh ga imam, samo sto je baterija malo slabija a ako kupim "novu" iz prodavnice ta ce biti josh gora jer nije original). Mogu ti reci da sam prezadovoljan bio sa 3410 ali ne bih ga i dalje koristio, imam ga vec 3 godine, dosta je bilo :).

Edit: @araphel: postovao si dok sam ja kucao post, pa zato edit :). Verujem da je tacno to sto kazesh. Jer da je samo od titanijuma bio bi mnogo tezi. Kako go da je, dobar je i svakako je bolji od plastike (mada i plstika od 3410 je bila jako izdrzljiva :D). Kada mi je 3410 izdrzao 3 godine (mozda i 4, ne znam, ali znam da bi izdrzao josh 4god samo treba da se menja baterija) tako da i 8910i ce isto toliko da me drzi. Samo da ga nadjem :oops: . I btw ne zanima mene 3650 (nisu mi bitne funckije telefona i ne zelim da bezveze bude cigla).

>>> @all: hocu da kupim 8910i al necu da dam 300 evra za njega. Nije mi i dalje jasno zasto kosta toliko (za 6310i josh mogu da skontam cenu, ali za ovo -> :uhuh: ), ako neko zna gde ima da se kupi, pomozite mi.
Poslednja izmena od Dario u Pon, 10. Jul 2006. 15:53, izmenjeno 1 put ukupno.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ima da se uzme 8910 znaci bez i,ako si zainteresovan dacu ti link,cena je 90evra.Nasao sam i za 80e,a 8910i je 150e.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Odgovori