6230i USB pomoc
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Milos_NS_83
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 13. Jul 2006. 23:00
6230i USB pomoc
1.) U nekoliko prodavnica u Novom Sadu mi nude USB kabl za Nokia 6230i po ceni od 1000 do 1500 dinara. Sta mislite, da li je ta cena malo preniska za bilo sta kvalitetno? Ovo pitam jer do sada nisam povezivao komp i mobilni pa bi mi trebala neka preporuka za kvalitetan USB kabl.
2.) Da li neko zna neke WAP adrese na kojima se mogu besplatno skinuti igre, teme, melodije i sve ostalo za model Nokia 6230i
Unapred hvala na odgovorima
Pozdrav iz NS
2.) Da li neko zna neke WAP adrese na kojima se mogu besplatno skinuti igre, teme, melodije i sve ostalo za model Nokia 6230i
Unapred hvala na odgovorima
Pozdrav iz NS
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
1.ta cena se svuda krece i toliko je,prenisk pa sta treba da das 5000din pa da bude dobar.
2.wap sajtovi i ostali sajtove koji sluze kao reklama se ne ostavljaju na ovome sajtu,poseti ovaj link link to je kao pretrazivac a na njemu su sve besplatni sajtovi,znaci idi search i upisi melodije,igrice,i dobices rezultate
2.wap sajtovi i ostali sajtove koji sluze kao reklama se ne ostavljaju na ovome sajtu,poseti ovaj link link to je kao pretrazivac a na njemu su sve besplatni sajtovi,znaci idi search i upisi melodije,igrice,i dobices rezultate
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
- Milos_NS_83
- Slučajni prolaznik
Kupio sam neki kineski USB kabl za 500 dinara, oznaka je Dku-5 i sad nemam pojma kako da ga instaliram jer je uputstvo totalan haos koliko je nekompletno. Imam instalacioni CD sa gomilom programa na njemu, a tu se nalazi i PC suite koji sam i inace dobio sa telefonom. Da ne treba na fonu nesto da se podesi, posto niti fon prepoznaje kabel niti komp prepoznaje fon (kanel prepozna kao found new hardware)...Ako neko zna gde mogu da nadjem neko bolje uputstvo za Win XP ili je imao iskustvo sa ovom kineskom robom neka napise. Mislim da mi je NAJBITNIJE da znam tacnu lokaciju drajvera da se ne smaram. Ovo ako ne resim moracu potraziti original a on ko zna koliko kosta a zamislite da me i on tako smori...
Unapred hvala ako neko pomogne.
Pozdrav
Unapred hvala ako neko pomogne.
Pozdrav
- MilančeBGD
- Expert
Slusaj taj dku-5 je najnoviji u bg kosta 1500din,da znas,tako da si dobro prosao,slusaj sigurno nece da ti prepozna jer za taj kabal trebaju drukciji drajveri to je noviji kabal,tako da ih moras skinuti sa nokia sajta za tvoj telefon.Aj idem da nadjem pa cu direktnu adresu prekopirati ovde.Nema sta da se podesava na telefonu,ne trebaju nikakva uputstva samo prikacis fon an usb,windows prepozna,instaliras drajvere i gotovo.
Link:
http://nds1.nokia.com/phones/files/soft ... 5_1_24.exe
Link:
http://nds1.nokia.com/phones/files/soft ... 5_1_24.exe
@milos_ns_83: kod 6230i ti ne trebaju nikakvi kablovi, samo ubaci kabl u telefon i drugi kraj u PC i dobicesh ga kao Removable Device u My Computeru. A takodje imas i softver na CD-u (tj. PC SUITE).... to instaliraj na tvom PC-u jer preko njega mozesh da backupujesh imenik i raznorazne stvari.
A sada, zasto tebi ne radi? Recicu ti ja. KABL NE VALJA! Cim ga prikljucish za komp on treba da ti ga prikaze kao drive (nisu potrebni nikakvi driveri, plug & play je). Desilo se i mom drugu da je isto tako kupio kabl i nije radio, pa je cackao po netu i nashao da se to desilo i drugim ljudima (koji su kupili isto kao i ti neki KUNG FU kabl) pa ne znam sta je na kraju ostalo. Uglavnom znam da je otishao u prodavnicu da trazi drugi kabl (jer taj ne valja) pa ne znam sta je kasnije bilo, valjda su mu vratili pare.
To bi trebalo da je isti slucaj kod tebe, tako da.... prvom prilikom idi tamo gde si ga kupio i reci im da ne valja. Ako pokusaju da te ubede da valja reci im da probaju kod njih (sa 6230i bez drivera, znaci samo plug & play) i da vide da si u pravu.
Btw pre toga, el imas WIN XP SP2 ?
A sada, zasto tebi ne radi? Recicu ti ja. KABL NE VALJA! Cim ga prikljucish za komp on treba da ti ga prikaze kao drive (nisu potrebni nikakvi driveri, plug & play je). Desilo se i mom drugu da je isto tako kupio kabl i nije radio, pa je cackao po netu i nashao da se to desilo i drugim ljudima (koji su kupili isto kao i ti neki KUNG FU kabl) pa ne znam sta je na kraju ostalo. Uglavnom znam da je otishao u prodavnicu da trazi drugi kabl (jer taj ne valja) pa ne znam sta je kasnije bilo, valjda su mu vratili pare.
To bi trebalo da je isti slucaj kod tebe, tako da.... prvom prilikom idi tamo gde si ga kupio i reci im da ne valja. Ako pokusaju da te ubede da valja reci im da probaju kod njih (sa 6230i bez drivera, znaci samo plug & play) i da vide da si u pravu.
Btw pre toga, el imas WIN XP SP2 ?
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- MilančeBGD
- Expert
Dario (asdf), je si video sta si napisao evo citat:
kod 6230i ti ne trebaju nikakvi kablovi, samo ubaci kabl u telefon i drugi kraj u PC i dobicesh ga kao Removable Device u My Computeru. A takodje imas i softver na CD-u (tj. PC SUITE).... to instaliraj na tvom PC-u jer preko njega mozesh da backupujesh imenik i raznorazne stvari.
odkud ti dario znas da ne radi kabal,daj ne lupaj i ne moze da radi kabal ako ne instaliras neki drajver,pa sta ako je kupio kod kineza,to nema nikakve veze,i moj kabal koji je original nokia je isto od kineza,tako da nemoj da lupas.
E Milos_NS_83, slusaj mene skini drajvere za dku-5 kabal dao sam ti link i probaj ako nece nista javi se.
kod 6230i ti ne trebaju nikakvi kablovi, samo ubaci kabl u telefon i drugi kraj u PC i dobicesh ga kao Removable Device u My Computeru. A takodje imas i softver na CD-u (tj. PC SUITE).... to instaliraj na tvom PC-u jer preko njega mozesh da backupujesh imenik i raznorazne stvari.
odkud ti dario znas da ne radi kabal,daj ne lupaj i ne moze da radi kabal ako ne instaliras neki drajver,pa sta ako je kupio kod kineza,to nema nikakve veze,i moj kabal koji je original nokia je isto od kineza,tako da nemoj da lupas.
E Milos_NS_83, slusaj mene skini drajvere za dku-5 kabal dao sam ti link i probaj ako nece nista javi se.
- Milos_NS_83
- Slučajni prolaznik
- MilančeBGD
- Expert
Je si instalirao drajver za dku-5 kabal,dao sam ti gore adresu bre,moras da instaliras drajver da bi sve lepo radilo.To ti je kao kad polomis noge(pupupu daleko bilo) i stave ti u gips,ali en dobijes stake i kako ces onda,ne mozes je tako.Ima veze jer je u service pack 2 ispravljen taj bug sa usb portom i sve lepo radi.
@milan91: ne petljaj se tamo gde ne znash. Zna se da je 6230i PLUG & PLAY (tj. ne trebaju driveri). Koliko god delovao glupo, ja sam to video svojim ocima. A i video sam ukratko neke price na stranim forumima tako da... Ako je 6230i PLUG & PLAY (znaci da ne trebaju driveri), znaci da cim prikljucish treba da radi. A kao sto vidish ne radi!
Citaj:
"Immediately after the cable has been connected the following request appears on the display "Activate USB data transfer? ". If you give a positive answer, the computer finds the phone and installs it as a storage device. No installation is necessary ........."
Znam da deluje nemoguce, ali kao sto vidish moguce je da kabl ne valja!
Citaj:
"Immediately after the cable has been connected the following request appears on the display "Activate USB data transfer? ". If you give a positive answer, the computer finds the phone and installs it as a storage device. No installation is necessary ........."
Znam da deluje nemoguce, ali kao sto vidish moguce je da kabl ne valja!
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Milos_NS_83
- Slučajni prolaznik
Pa dobro, ali ja sad mogu 1000 puta kupiti neki kineski USB kabel koji mi nece raditi, gde se uopste moze kupiti original kabel ??? Bolje da jednom kupim Nokia kabel nego da stalno bacam pare na kineski shit koji moze i da mi zezne fon?
@milan 91 nisam uspeo sa tim drajverom da ga skinem do kraja...vec sam se resio kineskog shita i trazicu nesto drugo.
Pozdrav
@milan 91 nisam uspeo sa tim drajverom da ga skinem do kraja...vec sam se resio kineskog shita i trazicu nesto drugo.
Pozdrav
- MilančeBGD
- Expert
Dario (asdf), ne znam za 6230i ali znam da moj drug sa 6230 nije mogao da uradi nista jer nije imao drajvere ima dku-2 kabal,i onda je uzeo drajvere od n70 i sad mu sve radi.Masterokrata, ako ne trebaju drajveri onda sto sam ih ja instalirao,ustvari nisam,instalirao sam samo pc suite koji u sebi ima drajvere za taj kabal.Milos_NS_83, nema veze sto je kinesko,pa sve na ovom svetu je kinesko,krenuce i sampone za kosu da prave kinezi bre,nema vise amerika,italija,bre KINEZI su zakon.Bre uzmi sta oces u radnji kojoj oces i pogledaj ko proizvodi,pa kina,nema veze da li ces da kupis u nekoj radnji dobroj ili nekoj losoj.
Masterokrata, 6630 nije PnP .......
milan91, 6230 nije isto sto i 6230i ........
Milos_NS_83, ako nece da prepozna tel. skini ga sa kabla, instaliraj drajvere, pa tek onda prikljuci telefon ...... ili jednostavno instaliraj PC Suite ....... mada to sto ti je pisalo "enhancement not supported" verovatno znaci da sa kablom nesto nije u redu...
pozdrav...
milan91, 6230 nije isto sto i 6230i ........
Milos_NS_83, ako nece da prepozna tel. skini ga sa kabla, instaliraj drajvere, pa tek onda prikljuci telefon ...... ili jednostavno instaliraj PC Suite ....... mada to sto ti je pisalo "enhancement not supported" verovatno znaci da sa kablom nesto nije u redu...
pozdrav...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Ne, to znači da 6230i ne podržava DKU-5 kabl, već samo DKU-2, CA-53 i CA-70.b_udder napisao:mada to sto ti je pisalo "enhancement not supported" verovatno znaci da sa kablom nesto nije u redu...
milane91, povedi računa o rečniku. DKU-5 nije najnoviji kabl već jedan od prvih koji se pojavio.
Dario (asdf) i Masterokrata, potražite na netu šta podrazumeva termin PLUG & PLAY pošto je očigledno da ne znate. Samo sposobnost softvera i hardvera da podrži automatsko prepoznavanje i instalaciju neophodnih drajvera/softvera...
Milose_NS_83, dakle 6230i podržava DKU-2, CA-53 i CA-70 kablove. Drajveri za iste se već nalaze u okviru PC Suite paketa, poslednja verzija je 6.8.22 i to je ono što ti treba, imaš je na Nokia sajtu i teži 19MB.
● PRAVILA FORUMA ●
- MilančeBGD
- Expert
Miskoni, ne znam koji recnik,ali dobro.A zasto sam ja mislio da je najnoviji cak mi je prodavac u prodavnici kad sam kupovao 6630 rekao da je dku-5 najnoviji i jos znas stoji onako u radnji u izlogu.I kad sam skidao sa nokijinog sajta drajvere za 6630 video sam da je taj dku-5 izdvojen.Znaci miskoni za bilo koji usb kabal za telefon su potrebni drajveri,jel tako,jer ima nekoliko njih koji kazu da ne trebaju uopste drajveri.
- Masterokrata
- Mobil manijak
Miskoni, bbk sto si modus, nemoj da me ucis sta je p&p molim te.
b_udder, kako onda drugar samo donese svoj 6630 i prebaci na moj komp slike kad ja nemam pc suite za nokia-u? Mozda i nije 6630 p&p, ali znam on kad dodje samo donese kabel i prikaci na usb? Kako je to izvodljivo?
6230i pouzdano znam da registruje kao flash disk.
b_udder, kako onda drugar samo donese svoj 6630 i prebaci na moj komp slike kad ja nemam pc suite za nokia-u? Mozda i nije 6630 p&p, ali znam on kad dodje samo donese kabel i prikaci na usb? Kako je to izvodljivo?
6230i pouzdano znam da registruje kao flash disk.

5130+Koss the plug....