Lobachewsky, u principu nije neizvodljivo, ali imati toliko telefona po kvadratnom metru je malo
Postoje (ja sam nešto načeo tu temu ali se nije primila, a i ja nisam posle istraživao dalje) neki BT - Wi Fi hibridi, tj. "nešto između". To je neki novi standard koji se za sad relaitvno stidljivo probija, ali poenta je da koristi najbolje stvari od obe tehnologije, a to od prilike znači da je jednostavan za upotebu, relativno siguran kao BT, brz kao Wi Fi, i ima dosta veći domet (od BT, a kao Wi Fi), i dosta dobar propusni opseg. Ovo objašnjenje naravno nije preterano detaljno, ali ovo su od prilike podaci od pre nekoliko meseci kad sam za to čuo (možda ću imati prilku da ga uskoro testiram), ali još nisam naleteo na komercijalno ime.
Ovo o čemu ti konkretno pričaš (pitaš) je izvodljivije u nekoj npr. poslovnoj mreži (zbog gustine računara) sa BT adapterima na samim kompovima (jer jedan fon može da bude odnet i već nemaš istu funkcionalnost), ali bi morao da bude razvijen jako dobar software kao i potebni handover, a upotrebljivost i potreba za ovim je pod velikim znakom pitanja. Dosta se ulaže u software, za koji je pitanje koliko bi ga ljudi kupovali, a rezultat je samo malo veći komfor. Mnogo je isplativije isprobati ove nove BT module koji kao garantuju 100m (GigaByte, i Canyon).