ovako imam 6280 i posto je kartica od 64 koja dolazi u aparat iskreno premala uzeo sam novu od 1 gb ( PQI ) , e sad sa starom karticom je sve bilo ok prebacivanje na i sa kompa sa mem telefona na nju i obrnuto. ubacivanjem nove kartice tel je trazio da je formiram sto sam i uradio. Posle prebacivanja negde oko 200-tak java aplikacija i nekoliko mp3 pesama ukupno oko 60 mb desio se prvi problem. Dakle pokusao sam da prebacim jednu pesmu i nikako nisma uspevao negde na 90% prebacivanja prenos bi pucao i program na kompu se zakovao . Iskljucio sam pa ukljucio mob pokusao da pristupim mem kartici ali : naziv kartice bio je promenjen u !#%#%!^!&^ i kartica je bila ne citljiva pa sam morao opet da je formatiram.
Da skratim to mi se desilo jos jednom pa jos jednom ....
+ kad slikam sliku ili snimim video fajl dobijam gresku ( kad je kao folder za smestaj slika izabrana kartica sa onom od 64 radi ok ) dobijam gresku : 'unable to save file' ili kad ga prebacim na srpski : Ne mogu da sacuvam fajl !
e sad telefon radi sa 64 mb karticom ok bez problema ( cak i brze ) dok sa ovom uzasno zeza. ( kartica nova otpakovana ) prebacivanje preko usb citaca na nju i sa nje radi extra probani vise modela citaca.
fon ima soft verziju : V.03.81 ( znaci noviju u kojoj je omogucen rad sa vecim kapacitetima od 64 cak do 2 gb ) ( mada se suska po netu da ima neka v.05.53) telefon je skinut sa vodafon mreze ako to nekom znaci.
pitanje : ima li jos neko slican problem i dal postoji mogucnost da se ovaj problem nekako resi !
hvala unapred !
dodatak:
da ne ispadne da ne koristim google ili da vec nisam pokusao na drugom mestu :
ovde sam naso da neki nemaju problem i da definitnivno mob podrzava 2 gb module : http://forums.mobymemory.com
ali na istom forumu o mobilnim memorijama ima tema na kojoj su se javili ljudi sa potpuno istim problemom kao i ja , tema :
http://forums.mobymemory.com/s...?Forum ... ageID=4594
i na jos dosta drugih foruma nisam nasao resenje a vidjao sam dosta postova sa istim siptomima.
zato mozda neko nas zna sta je problem i resenje za isti ?
hvala jos jednom
a da izvinite na dugom postu imam jos jedno pitanje: dali posto je sada fon otkljucan sa mreze da se phenixoom ubaci ovaj novi firmware ako nije fake ovaj 05.53 mozda je do njega a mozda i do kartice
hvala
nokia 6280 i veliki problem sa novom 1 gb karticom
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
bukovski, opusteno covece....ko ti kaze da ne koristis google nece da ti pomogne nego da te toci
Problem je mozda u tome sto nije neki brand PQI, ja imam losa iskustva sa njihovom RAM memorijom za komp. Treba da proveris da li je mmc obican ili mmc mobile koji je brzi i bolje radi u telefonima.
Isprobaj ako imas mogucnost u nekom drugom telefonu karticu, e ako i u njemu bude pravila probleme nosi na reklamaciju i uzmi neku Kingston ili Apacher pa makar morao par eura da doplatis, ali se bar neces patiti.
100% nije do telefona

Problem je mozda u tome sto nije neki brand PQI, ja imam losa iskustva sa njihovom RAM memorijom za komp. Treba da proveris da li je mmc obican ili mmc mobile koji je brzi i bolje radi u telefonima.
Isprobaj ako imas mogucnost u nekom drugom telefonu karticu, e ako i u njemu bude pravila probleme nosi na reklamaciju i uzmi neku Kingston ili Apacher pa makar morao par eura da doplatis, ali se bar neces patiti.
100% nije do telefona

5130+Koss the plug....
ma fazon kartica radi kad je stavim u adapter i povezem na citac kartica upisivanje i prebacivanje radi. Al kad je stavim u fon nece. Format kartice je miniSD by PQI znaci najjobicnija ( u prevodu najjeftinija ) nije problem neki dinar vise, ajd videcu danas da nadjem nekog da ubacim karticu i probam. Ma poludeo sam evo pola 8 jos nemogu da se uspavam sve moguce forume na netu sam pretrazio.
p.s. naso i novi firmware 5-tica i novi pheniks skida se jos uvek sve to bice u toku dana
nego cekam lomnicu posto sam njega vidjao skoro na svakom forumu gde sam trazio nesto za 6280 i nove ver. softwera da mi kaze dal da radim upgrade ili ne ? Ako kartica radi onda je mozda to ko zna.. hvala na brzim odgovorima.
p.s. naso i novi firmware 5-tica i novi pheniks skida se jos uvek sve to bice u toku dana

I ja imam lose iskustvo sa PQI RAM memorijom, pucali mi programi sami od sebe, komp radio nestabilno, zamenio sam za Kingston i sve radi kako treba, mozda je i kod tebe taj problem, znaci do konkretnog primerka koji je kod tebe, reklamiraj, nema veze sto sa citacem lepo radi, tebi treba za telefon a tu ne radi, doplati razliku za Kingston a ako i tada budes imao probleme onda predji na telefon, flesh... Pozdrav 

HOX Titanium gray
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Evo ga lomnica_city
Sta da ti kazem,ja sam uvek za to da se telefon upgrade-uje na najnoviju verziju,pogotovo tako svez model kao tvoj za koji izbacuju softver na svakih par meseci (siguran znak da nesto ne valja) a jos sigurniji znak je kad izbace toliki paket (znaci skroz preskocen v4,a nije model za kinu) pa ne vidim zasto to ne bi odradio!
A i licno sam imao PQI 256MB memorijsku i imam samo pohvale na njen racun,tesko da je los kvalitet u pitanju,mada se nikad ne zna ni sa najboljim markama pa ako update-softvera ne pomogne... menjaj karticu!
Pozdrav

A i licno sam imao PQI 256MB memorijsku i imam samo pohvale na njen racun,tesko da je los kvalitet u pitanju,mada se nikad ne zna ni sa najboljim markama pa ako update-softvera ne pomogne... menjaj karticu!
Pozdrav

e cekaj sek. naso sam uputstvo na netu za flesovanje i 99% prvi put ce da omane pa cu morati onaj fazon deadth phone ? vise si pratio tu tematiku pa me zanima da ga nesto ne sprzim, pa posle da se slikam.
E jel ima veze sto je skinut sa mreze? da li flash ide isto da neplacam posle opet 100 evra za popravku ?
Aj ako zelis posalji mi na pm tvoj msn
cisto da dok radim ne zeznem nesto 
E jel ima veze sto je skinut sa mreze? da li flash ide isto da neplacam posle opet 100 evra za popravku ?
Aj ako zelis posalji mi na pm tvoj msn

- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
zvanicno kartica probana u jos 2 modela telefona i ne radiixtis napisao:Koristio sam brdo PQI kartica do sada ( i sada mi je u N72 jedna od 512mb), i nikada, ali nikada nisam imao ni jedan jedini problem sa njima. Zato sa moje strane sve pohvale za ovu marku kartica.

hvala svima.
p.s. sto se tice fleske ako bude problema gledacu otvoricu topic u tom delu foruma