Hitno!!! Pomoc! Nokia 3660

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Hitno!!! Pomoc! Nokia 3660

Post od Cegevara »

Da li se na Nokia 3660 moze napraviti da se reprodukuje i postavi za zvono neka mp3 melodija dobijena preko blututa? Da li moze koriscenjem nekog plejera(ultra)ili na neki drugi nacin ako moze? Unaprijed hvala! 8)

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

Znam da je na 6600 mogao da se postavi mp3 da zvoni,ali ne svaki. potrebno je da instaliras "Wma player" i wma codec,pokrenes wma player i izaberes options gde ukljucis .ogg,mp3 i slicno sta vec oces da pustas na njemu,onda na kompu konvertujes mp3 u .ogg format preko nekog programa npr. dbpower i jednostavno prebacis pesmu u E:\sounds\digital sounds i to je to. E sad za 3660 nisam siguran,ali ako nece googlaj malo po netu i naleteces na nesto slino. 8)
jel sapunjate macora?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Još jedan vrlo bitan detalj u celoj priči je da mp3 mora da bude u formatu 128Kbps/44.1KHz da bi mogao da se koristi. Takođe može da se desi da to na 3660 ipak neće raditi jer je stariji OS.

mikilegenda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
Kontakt:

Post od mikilegenda »

koliko ja znam nokia 3660 ima podrsku za mp3 i bez programa i trebalo bi da moze da se postavi kao zvono.gde sacuvas mp3 kad ga primis preko bluetootha?ako cuvas u galeriju onda mozes taj mp3 da nadjes u profiles-ringtones

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ako nije imala 6600 podrsku za .mp3 onda sigurno nije imao ni model koji je ona nasledila,to je Nokia samo uradila kod N-Gage sa stereom,nisu bas toliko glupi i mislim da ce ipak morati da budzi malo!?
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

mikilegendo, 3660 definitivno nema izvornu podršku za mp3, imao sam taj telefon. N-Gage classic ima podršku, dok za QD nisam siguran.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ud odgovarajući SW ima se podrška za mp3 kao zvono ali kao što je rečeno mora biti 128/44
to je ono što sam video pre jedno pola god.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Re: Hitno!!! Pomoc! Nokia 3660

Post od zoranns »

Cegevara napisao:Da li se na Nokia 3660 moze napraviti da se reprodukuje i postavi za zvono neka mp3 melodija dobijena preko blututa? Da li moze koriscenjem nekog plejera(ultra)ili na neki drugi nacin ako moze? Unaprijed hvala! 8)
imao sam taj tel. godinu dana i moram te razocarati!nemoze se izabrati mp3 za zvono!jedino sto moze a to ti je isto, da konvertujes mp3 u waw i onda ce ti pustati omiljenu pesmu kao zvono!nadam se da sam ti pomogao!pozz

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Da,pretpostavljao sam vase odgovore....U medjuvremenu sam i trazio konvertor iz mp3 u wav i nasao a...ali ovaj tel ima problem sa malom tel memorijom sto znaci da kad sam prosjecnu pjesmu u mp3 formatu konvertovao u wav ona je i dalje bila recimo oko 3-4mb a 3660 to ne moze da primi u inbox a nisam naisao nigdje da postoji podesavanje da file-ove odmah salje na memory card...tako da su i sva ta konvertovanja,sjeckanja fajlova...manje vise uzaludna i oduzimaju puno vremena...svaki tel za svoje vrijeme....

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Cegevara, postoji program koji ti omogucava da poruke primas na MMC, a zove se MsDrive... :wink: :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07

Post od apu »

Probaj sa Sound Forge-om *.mp3 na kompu uradi Save As... i onda stavi u *.wav ali skreshi malo fajl na kvalitetu da bi mogao da ostane u nekoj normalnoj velichini.
veseli p0z
@pu

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Miskoni, QD nema podrku za mp3 posto je on razvijen na istoj platformi kao i 6600.
Klasik matori n-gage ima podrsku za mp3 zvono, ali nije to bas sjajno realizovano, jer ako imas vecu karticu npr 512mb prvo ide vibracija 2-3 puta pa tek onda mp3 ton, na kartici 32mb odmah se cuje ton zajedno s vibracijom, verovatno mu treba manje vremena da na 32mb aktivira pesmu nego na 512mb. Ali po meni mnogo bolje resenje za zvono je wav ton posto je bolji kvalitet zvuka nego mp3 i deluje da je glasniji 8)
5130+Koss the plug....

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

Cegevara napisao:...ali ovaj tel ima problem sa malom tel memorijom sto znaci da kad sam prosjecnu pjesmu u mp3 formatu konvertovao u wav ona je i dalje bila recimo oko 3-4mb a 3660 to ne moze da primi u inbox a nisam naisao nigdje da postoji podesavanje da file-ove odmah salje na memory card...
moze da primi fajlove na mmc,ali ne moze odmah da salje na nju.instaliraj FExplorer serbian 1.15.a da bi namestio da prima vece fajlove na mcc sledi uputstvo>>>>> udji u messaging,klikni na options pa settings,izaberi other,nadji gde pise memory in use i izaberi mmc. bar je na mojoj 3660 tako. ......e da! javi sta si uradio. ;)
jel sapunjate macora?

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Hvala svima na ucescu u diskusiji...Htio sam da kupim "starom" taj tel ali mi je mp3 format pravio problem,a to je njemu mnogo znacilo...pa sam na kraju odustao od kupovine 3660,vec cu sacekati pa mu uzeti neki drugi smartphone(6600...)Taj program Sound forge sam nasao,skresem mp3 pjesmu na nivo koji mi treba,ali mi tako smanjen fajl ostaje iste velicine kao izvorni mp3,katastrofa,nesto tu nije ok...A nasao sam prpgram koji takav mp3 fajl prebacuje u wav i to onda nebi bio problem za 3660,medjutim mmc je bila mala(fabricki isporucena)od 16mb,na tel memoriju nemozes "nista" da primis,trebalo je kupiti vecu karticu zezati se sa niz programa za dir memorisanje na mmc...nije vrijedjelo novca i truda za ipak jednog pomalo "osijedjelog" symbian-a...i eto to tako prodje.Ako neko zna za ovaj sound forge kako treba uraditi da bi se korektno skratio mp3 fajl a da se time naravno i smanji velicina neka opise,pozz 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Cegevara, pazi koliko ja znam SoundForge nema u sebi plug-in za snimanje u mp3 nego u wav.
Moras skinuti sa neta plug-in za mp3. A pesmu obicno ne stavis celu da ti zvoni nego iseces deo koji ti se najvise dopada i to stavis za zvono.
5130+Koss the plug....

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Masterokrata,Sound forge koristimo za sjeckanje snimka(mp3.....)neznam nasta mislis "za snimanje"?
Ja sam sjeckao mp3 pjesme u njemu na nivo koji mi je potreban,ali tako "skracen" fajl ostane iste velicine kao i originalni fajl,u tome je problem...A za konvert sam koristio drugi program.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Mislio sam da bi sacuvao taj deo koji iseces u mp3 potreban ti je plug-in....bar je meni tako bilo. Koliko se secam moze nekih 20 puta da se sacuva mp3 isecak i posle toga trazi registraciju.....a i to se moze naci na ruskim sajtovima tamo ima svega....pa cak i virusa. :D
5130+Koss the plug....

Odgovori