n70-problem sa slusalicama

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

n70-problem sa slusalicama

Post od christofer »

naime, vec poslednja 2 dana tel mi stalno prijavljuje "enhancement not supported" kada ustekam slusalice(fabricke).....i one naravno ne rade. u pocetku je bilo dovoljno da ih iskljucim i ponovo ukljucim....ali sada ni to ne pomaze....
ne znam da li je problem u softveru..pa treba da flashujem ili nesto drugo
p.s. na ekranu u gornjem desnom uglu stoji ona slicica slusalica kao da rade , tj kao da ih prepoznaje :unsure:
screw u guys I'm going home

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Proveri da li su čisti kontakti na konektoru telefona. Moguće je i da si zeznuo kabl. Koje su sluške u pitanju, HS-3?

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

da, hs-3.......a kabl je umeo da se prekida kad se savije u blizini konektora, al ne verujem da je to problem jer tel sad ne samo da ne pusta na njima zvuk nego pusti muziku na njegovom zvucniku ......a tel je ugasen zvuk :(

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Hmmm... Te sluške imaju prilično dobro urađenu oblogu oko kabla, teško da može tek tako da se zezne. Proveri ti lepo kontakte i na telefonu i na slušalicama. I meni se nekad desi da odjednom krene zvuk preko telefona a slušalice su uključene i stoji ikonica na displeju. Jednostavno pritisnem malo bolje konektor i sve je ok. Moguće je i da ti se metalni okvir konektora na telefonu malo raširio pa slušalice ne naležu kako treba. U svakom slučaju, ugasi telefon i pomoću štapića za uši i alkohola lepo očisti kontakte i na telefonu i na sluškama. Ugasi mob da ti se ne bi desilo kao meni - prijavio mi je "enhancement not supported" za štapić za uši, pocepao sam se od smeha! Hteo sam da slikam to i da pošaljem NokiJi, sram ih bilo, kakav je to način! :lol:

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

probao sam da resim problem sa ciscenjem konektora i slusalica.......probao sam cak malo i okvir metalni da "skupim"...ali opet nista....radi 2-3 sec...pa opet izbaci "enh......" :x ......ne znam sta dalje.....da odnesem u radnju posto je tel jos pod garancijom? iskreno, ovo bi mi bila zadnja opcija s obzirom da sam kupio tel u bg-u a ja sam iz ns-a pa ne bi bespotrebno da se vozam.......
svakako planiram da u skorije vreme kupim adapter za 3.5 mm slusalice(kao i bolje slusalice, naravno)......a ne bih voleo da mi se i s njima to dogadja

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

A da li pomaže kada držiš konektor pritisnut uz telefon? Kažeš da su ti u početku slušalice radile kako treba, možda je zaista neki softverski problem. Moguće je da bi format pomogao. Ako ni to ne pomogne, najverovatnije da nešto nije u redu sa slušalicama. Bilo bi dobro da nekako probaš druge slušalice, možda će ti dozvoliti u nekoj radnji, ako ih lepo zamoliš. :)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Miskoni, baš si pogodio ona dva pina koji kad naprave kratak spoj javljaju telefonu da su sluške prikačene, a ostalih pinova nije bilo pa mu (telefonu) ništa nije bilo jasno, a? he he he - genijalno!

christofere/cartmane, nemoj ništa hardversko sam da "skupljaš" jer će da se vidi da si prčkao, pa ćeš da izgubiš garanciju. Probaj metodom eliminacije u bilo kojoj drugoj radnji taj model slušalica. Verovatnije je hardverski problem nego softverski. Čak je moguće i da su federčići koji drže kontakte na slušalicama malo mekši nego što treba da budu. Meni se to an USB kablu događa da samo malo pomerim telefon i odmah prekida konekciju. Ako je to, samo originalni AD-15 i rešen problem.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

gargamel4, vrlo je moguće da su slabiji federčići (da ne kažem opruge) na sluškama. Moj stari DKU-2 kabl isto reaguje na "pogled", to su jako loše uradili. Ovi novi kablovi su bolji.

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

evo ...sad uopste ne rade :cry: ....vise ni ne pokazuje onu ikonicu.......probacu sutra sa drugaricinim slusalicama, s obzirom da ima isti tel....ako ni to ne uspe...format....a posle toga.....u radnju..pa cu videti
gargamel4, ....evo promenio sam avatar...da ne bude vise zabune oko mog nicka :) i avatara :wink:
btw......sta je bolje, tvrdi ili meki format...neko mi je rekao da postoji razlika....i sta cu od programa fabrickih izgubiti izgubiti?

Odgovori