pomoc za nokia 6111

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Vesna
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 03. Nov 2006. 19:34

pomoc za nokia 6111

Post od Vesna »

:oops: moze li neko da mi pomogne, kupila sam nokiu 6111 ali se bas ne snalazim. Dali kod stranicna dugmeta "+" i "-" ima neki senzor ili moj telefon ima manu? Svaki put kad stavim prst na "+" pita me dali da ukluci PTT? Ili se volume pojaca na max. Mislim da je do telefona i da treba da ga raklamiram.
Vesna iz Makedonije
P.S. Izvinite zbog greske u padezima

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Mislim da je do telefona, i da treba da ga reklamiraš, ako sam dobro razumeo "staviti prst na +" (pritisneš dugme ili samo staviš prst?). Ne znam za konkretan model tj. da li mu je tu prečica za PTT (mada ne bi smela da bude), a to što ti se pojačava na max. je problem, i to bi mogla da reklamiraš. Uglavnom se najbolji kompromis sa prodavcima postiže tako što se traži isti taj model (ukoliko ga ima u radnji), tj. bilo koja kombinacija u kojoj se ne radi o vraćanju para, eventualno tvoja doplata za bolji :dry: . Ono što ne valja je što ga oni retko kad stvarno reklamiraju, najčešće ga ili istog takvog prodaju, ili ako im ga više ljudi vrati, onda i stvarno poprave :shock:

Zameni ti njega lepo i - Voila!!!

P.S. Ne bih ni primetio "greščicu" u padežu da nisi naglasila to, za razliku od nekih tvojih sunarodnika, koje nekad jedva razumem, ali to je u svakom slučaju najmanji problem ovde :wink:

:)

Vesna
Novajlija
Novajlija

Post od Vesna »

Hvala puno ! A samo sto su mi poslali telefon iz Beograda. Sad treba da ga vracam nazad. Jaaaoooj ! Ubicu se ! Nov novcati telefon sa greskom !!! Kao tamo je bio jeftiniji, a znala sam da ce ovako nesto da me snadje ! Ispadoh budala !
Ipak hvala na savetima.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nemoj da se sekiras,uopste ne mora da znaci da ima gresku,jednostavno mu je PTT (push to talk) deo softvera,moguce da moze da se iskjuci,inace bi samo trebalo da pojaca i smanji ton ali nema veze,nije to nista strasno,a dugme je verovatno preosetljivo pa zato reaguje na najmanji dodir,navikni se na to!!
Pozdrav 8)

Vesna
Novajlija
Novajlija

Post od Vesna »

:angry:
Izgleda da mi ne preostaje nista drugo sem da se pomirim stim, pa kad idem u Bg da ga odnesem na "pregled" :|
Inace, hvala ti Lomnica_city, bar si me malo utesila...
Pozdrav

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Probao sam na Nokiji 6070, i ovako stoje stvari.
Kada pritisneš i zadržiš "+" dugme, telefon ti izbacuje poruku: "PTT is off. Switch on now? Tako da si ti najverovatnije aktivirala Push to talk opciju! Idi u Meni, pa klikni na Push to talk ikonu. Pa onda klikni na ikonu Switch PTT of. Ovo je postupak za 6070, ali je najverovatnije isti i za 6111.
Na dalje, kad pojacavas zvuk, kratko pritiskaj + i - dugmice.
Uzgred, duze drzanje "-" dugmeta aktivira opciju "Voice tags". Pozdrav!

Vesna
Novajlija
Novajlija

Post od Vesna »

Hvala ixtis, ali ja uopste ne pritiskam dugme, vec samo kad dodirnem "+" pojavljuje se ta poruka "PTT is off. Switch on now? iako sam ptt isklucila odmah, ili volume ide do maximuma, pa ga ja moram smanjiti.
A kad je telefon zakljucan i kad dodirnem slucajno + ili kad je u futroli pa se slucajno dodirne dugme onda se ekran pali.
To bi znacilo da telefon ima manu a to je ta.
Bas mi je zao, jer sam mislila da kod Nokiu nema takvih propusta, bar u hardweru.
Jako mi je krivo... :smutny: jer sam i prijatelje ubedjivala da je nokia the best !!! :dry:

Pozdrav svima

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Vesna napisao: Bas mi je zao, jer sam mislila da kod Nokiu nema takvih propusta, bar u hardweru.
Jako mi je krivo... :smutny: jer sam i prijatelje ubedjivala da je nokia the best !!! :dry:
Nisi mnogo pogrešila. Nokia jeste najbolja, ali uvek može da naleti lošiji primerak, ili "pakovan" od strane prodavaca . . . . Mislim da ti je jasno na šta mislim.

btw. Lomnica je muško! A uzeo je nick po mestu iz koga je ;)

:)

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Možda ti taster za "+" i "-" ne naleže dobro u ležištu?
:dry: Sad sam tek video gde su mu ti tasteri tako da sumnjam da ces sama moci ovo da proveris. :dry: Skini mu zadnju maskicu pa vidi sa strane, gde je taj taster, pa ga razmrdaj malo ako mozes da dodjes do njega.

Vesna
Novajlija
Novajlija

Post od Vesna »

:oops: prvo da se izvinim za Lomnica_city, nisam znala da si musko, jos jednom izvini.
A hvala ixtis i gargamel4 za savete i najverojatnije sam ja naletele los primerak telefona. Jos nisam skinula masku ali probacu. Hvala.
Pozdrav svima.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Vesna, mislim da to u sustini i nije neka velika greskica i po meni to se moze i tolerisati dok sve ostalo radi kako treba... :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Vesna
Novajlija
Novajlija

Post od Vesna »

Mozda i nije velika, ali brate, nervira me opasno. Znaci svaki mali slucajni dodir i pali ti se ekran. Vadim telefon iz futrole i sveti ekran. To ako je telefon zakljucan. A ako nije onda jos gore - pita te za PTT i moras da odgovoris da bi nastavio da trazis po meniu. :x
Hvala za utehu fain2daniel.
Pozdrav

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Vesna, cim budes mogla ti ga odnesi u servis da ti to pogledaju a do onda nek svetli display :wink: :)
pozz
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Vesna
Novajlija
Novajlija

Post od Vesna »

Nista mi drugo ne preostaje !! Mozda i ovih dana probam ovde u Skoplju, iako sam ga kupila u BG ali ko ce sad da ga salje tamo pa da ga cekam za nazad. .. 8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nije to mana telefona,zato tesko da ce ti popraviti jer nema sta da se popravlja!!To je isto kao kad bi oni silni vlasnici 6270,6280,N80 i sl... trazili da im se popravi slajder u okviru garancije (pa cak i da plate) sto je naravno nemoguce jer je to mana ostala iz proizvodnje i jedino bi mogla da zamolis Nokiu emailom da to iskljuci u sledecoj verziji softvera koju izbaci (otprilike izadje nova verzija na 2-3 meseca kad je u pitanju nov model) i da kad ona izadje,uradis update svog telefona,do tad nista!
P.S.No hard feelings,neke zna da zbuni moj nick ali to mi je omiljeni nick po nazivu rodnog sela i zato ga svuda koristim!
Pozdrav 8)

Vesna
Novajlija
Novajlija

Post od Vesna »

Lomnica_city, kako nije mana? Pa ne moze na nezni dodir da reaguje i da stalno volume ide na max do kraja. Znaci reaguje samo +, sa - je sve u redu. A i u uputstvo gde pise koje dugme za sta je, nije navedeno da tako reaguje. Mislim ne znam dali me shvatas ali na lagani dodir reaguje, upocetku sam pomislila da ima senzor. :?
Pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Razumem te ja,ali ne razumes ti mene!!To sto je senzor ispod tastera osetljiv na najmanji dodir je normalno za moderne telefone,a sto izbacuje poruku na + kao i ixtis-u je zasluga softvera koji je ubacila Nokia,to nije nikakva falinka zbog koje bi iko pristao da ti zameni telefon,jer on nije falican vec je namerno tako dizajniran od strane Nokie!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Moguće je da ti tasteri suviše pritiskaju kontakte i nemaju potreban hod. Razlog može biti da su tasteri malo veći, odnosno duži, mogu biti "plitki" kontakti, moguće je da sama maska nije dobro uklopljenja ili taj deo sa tasterima ne leži kako treba u kućištu. Ne znam da li se tasteri nalaze na samoj štampanoj ploči ili su na zasebnoj, ali sam prilično siguran da ne bi smeli da budu tako osetljivi. Znači, mora da postoji hod od bar pola milimetra.

Vesna, skokni ti lepo do nekog servisa, mislim da će ti to srediti vrlo brzo.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

U svakom slučaju nije do N6111 :dry: :shock: softvera tako da i update i garancija pada u vodu... Mehanika, - dobar (i pošten) servis, preko veze ako je moguće. Pozdrav Skopljeee, drago mi je da si odmah našla drugari(Lomni)cu na Forumu :lol:
:wink:
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Vesna
Novajlija
Novajlija

Post od Vesna »

Jooj kako ste mi svi lepo pisali, ali sa Lomnica_city se bas ne razumemo. :wink: Moram da odem do servisa pa cu da vam kazem sta su mi rekli. Kod nas za Nokiu je "Alpha Copy" mislim da i kod vas je isti.
Inace, definitivno je falinka.
Pozdrav 8)

Odgovori