Nokia 6230i - Problem ili ne?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
micila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 17:03

Nokia 6230i - Problem ili ne?

Post od micila »

Ljudi, kupio sam ovaj telefon pre neki dan. Posto ja nisam neki veliki strucnjak za telefone dao sam drugaru da ga pogleda. On je ukucao neku sifru da bi video serijski broj - pojavile su se sve nule. Kada je na drugi nacin otkucao sifru izbacio je neki serijski broj koji se ne poklapa sa brojem koji se nalazi unutar telefona. :smutny: On kaze da je softver zabrljavio i da mi telefon verovatno nece korektno raditi. Problem ili ne?

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ma lupa gluposti!!Lik je"genije"da otkrije da lifetimer sa svim nulama (nista cudno posto je nov) znaci da ce telefon praviti probleme,pusti budalu!! :uhuh:
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city, ako sam ga dobro razumeo life timer je na 0 (kako i treba da bude), međutim IMEI se ne poklapa sa onim ispod baterije ...

micila, jesam li dobro razumeo?

pozdrav...

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

.. moguce da mu je neki "majstor" :shock: prilikom dekodiranja, ili flesovanja promenio IMEI number. E sad to ne mora da znaci nista, i da je mob ok-ej, a mozda i ... :wacko: . Sada je tesko da to provali. Probaj da ti u nekom servisu ponovo ucitaju taj IMEI sa poledjine telefona! :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

IMEI broj moze biti drugaciji iz vise razloga,i ako stvarno nije isti broj kad ukucas *#06# sa onim na nalepnici na poledjini telefona ispod baterije (pise IMEI:xxxxxxxxxx/xx/x ili tako nesto) onda je moguce da je telefon kraden,zamenjen IMEI broj,ociscen lifetimer i prodat kao nov pa ga vrati nazad u radnju ali taj lik je debil ako misli da je zato ostecen softver i da ce telefon da brljavi!? :o
Pozdrav 8)

micila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 17:03

Post od micila »

Kada ukucam *#06# pojavi se broj 353767001198644, a broj koji se nalazi kada otvorim telefon ispod kartice je 357454/60/978712/0. Zvao sam ovu radnju da im to kazem i da im kazem da niko zbog toga nece da mi ubaci na telefon srpski meni. Oni kazu da oni hoce i da im se to ranije desavalo i da je sve to OK.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

micila, pa očigledno je da su petljali nešto oko IMEI-a ... ne znam šta da ti kažem; ako fon radi ne znam da li treba da se uzbuđuješ.... mene bi svakako nerviralo...... interesantno je što na http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr broj iz telefona uredno prepozna dok o tom sa nalepnice nema nikakve informacije...

pozdrav...

Odgovori