Problemi i diskusija nokia 6233

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Problemi i diskusija nokia 6233

Post od bojke1 »

Cao evo imam jedan mali problem pa da pitam na pravom mestu.Pre par dana kupio sam u telenoru nokiu 6233 i sve radi ok osim kada mene neko zove.
Tada mi se desava da kada se javim ne mogu da uspostavim vezu dve tri sekunde i posle toga radi sve normalno.Da li neko mozda zna u cemu je problem?
Kada ja zovem sve radi ok.
Ako neko zna u cemu je problem zamolio bih ga za odgovor.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

bojke1, više nije ni tajna da je Telenor uvalio mnogo loše telefone svojim korisnicima i o tome su i novine pisale...Ne znam šta je tačno problem, ali pokušaj da ga reklamiraš što pre i veće su šanse da ćeš dobiti zamenu telefona... :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

bojke1, trk u Mobis na reklamaciju, nek'ti usput odrade i apdejt softvera (mnogo im je uvaljeno fonova sa (pra)starim verzijama), naravno za dz.
pozdrav
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

mirza82
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 02:36

Post od mirza82 »

Ovo je vec drugi koji se javlja sa istim problemom !!!!!!!!!!!!! :x :x :x

Pa zar smo toliko "dobro" trziste da i strani operateri uvaljuju ovakve telefone !!!!!!!!!!!!!!! :x :x

Stvarno bruka i stramota!!!!!!!!

Ja bih odneo tel na reklamaciju i trazio da mi to rese kako znaju i umeju,
jer je to njihova stvar i greska, pa ako su jaka i ozbiljna firma....

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Odradice mu, Mobis je (pre)ozbiljna firma (ako ima garanciju), za ostale, skuuuupo. Pa ko ce ovde da mu resi takav problem?
pozdrav

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Ici cu do mobisa posto telefon ima garanciju godinu dana.Samo sam hteo ovde da pitam da li neko mozda zna u cemu je problem.U svakom slucaju hvala svima na odgovorima.
Pozdrav.

Damjanic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 09:57

Post od Damjanic »

Nisu to losi telefoni nego prilikom tih flesovanja i ubacivanja jezika to se obicno pokvari... ako ti ne uvaze garanciju slobodno idi u neki bolji servis i samo nek se isflesuje telefon i bice sve ok... meni se 6233 restartovao i veoma cesto ga izvadim iz dzepa a ono pise upisi pin kod... nakon flesa sve je kako treba... pozdrav!

godunski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 12. Mar 2007. 19:11

Post od godunski »

:blinky:
Ja sam krajem januara kupio telefon od mts-a i od početka imam taj problem... Javim se, a druga strana me ne čuje. U ALPHA COPY su mi rekli da treba da im ostavim telefon na 15 dana na testiranju, a u medjuvremenu mogu da koristim i fixni :P
Mislio sam da je samo mts u pitanju, ali vidim i da je telenor uradio istu stvar - uvalio!
Kupujem sutra neki polovnjak za 30 eura i nosim ovaj ne servis dok je još pod garancijom...

Kažu da je zbog softwera... Nadam se da postoji rešenje... :(

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ne smeju da ti drže telefon 15 dana na tom što oni nazivaju "testiranju" :uhuh: , to je samo njihova lenjost ili nesigurnost, btw mts/telenor nemaju BLAGE veze s tim...
:wink:

godunski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 12. Mar 2007. 19:11

Post od godunski »

Kao zbog velike gužve (to im je onda loša reklama ako servis ima mnogo posla!) čekao bih 10-15 dana. Serviser je "dobacio" da taj problem postoji samo kod ovog modela i to samo kod MTS, što je potpuno netačno (TELENOR npr. a ima postova i na nokijinom zvaničnom sajtu tj. forumu i ostalim, preko). Trebao bi da se pojavi firmware v5.10, ne znam da li je to tu rešeno, jer postoji mogućnost (moj zaključak posle iscrpnog istraživanja :shock: ) da je u pitanju software.

Ipak, ako oni ne uklone kvar u tom roku, šalju telefon na "viši servisni nivo" (ma šta to značilo) :blinky: , pa ako i oni ne reše problem u roku 45 dana, e onda će da mi zamene uređaj.

A ja ujutro idem da pazarim neki polovan 1100 i da na miru telefoniram dok ovi ne nađu rešenje na "nekom od servisnih nivoa".

Imaš li neki bolji ili pametniji predlog? :unsure:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Čekček, to je jako čudno, taj "viši servisni nivo"???, Alphacopy je odgovaran za tvoju garanciju - nek'ti ga flešuju ODMAH, što znači max 2 dana, inače je rok za zamenu telefona (ako su glupi da ga 'oprave) mislim, 8 dana...Budi maks. bezobrazan :x

box
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:38

Post od box »

Ti telefoni nisu neisprevni nego glupa bagovita verzija software-a v4.91
to se desava i na mts-u i telenoru isti problem.
I Telekom i Telenor su isporucili poslednje serije sa tom verzijom software-a.
Resenje je da se downgraduje frimware na 4.52 ili da se saceka da zvanicno izadje v5.10 i sa nokia update software-om preko usb kabla da se upgraduje.

EDIT:Evo upravo sam nabavio 6233_rm145_CareDP_138.0_SW05.10_MAJOR.exe
pa cu da proverim da li je resen problem u novoj verziji.

Izmenio:gameforce:Koristi opciju IZMENI za dopunu

aracic007
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Mar 2007. 11:46

Post od aracic007 »

LJudi kad vidim vase "probleme" prosto mi se ne kupuje 6233, a bas je gotivan mob. Nasta da obratim paznju pri kupovini :blinky: , jer ne zelim da se bezbroj puta cimam do prodavnice i nazad!!

Hvala unapred

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

aracic007, koje probleme "vidiš"? Kupi 6233 opušteno. Ovo što "vidiš" ovde su (nesrećni) izuzeci, zamisli Forum sa temama tipa "moj 6233 sa lepršavim bojama + :) " ili tema "prođe već 4 meseca a nemam problema sa softverom na 6233 + :) "
Obrati pažnju pre na prodavnicu nego na 6233...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Nije bas problem,nego vise jedno pitanjce,ali bez otvaranja teme :) :) :)
Interesuje me ovako,da li je moguce da 6233 (ili bili koji drugi model) sms poruke smesta u internu memoriju ili mem karticu,znaci da je jedino ogranicenje za sms poruke kolicina slobodne interne/externe memorije,nesto kao na symbian aparatima?
Pitam ovo jer ja na mojoj 6233 imam oko 260 sms-ova,pa mi nesto puno..... :blinky: :D
D500&E71

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Ja mislim da 6233 bas i smesta sms poruke na memoriju telefona, on ima 6 MB interne memoorije! Znas kol'ko poruka moze tu da stane!!!! Ja imam 6233 i najvise sam imao oko 1000 poruka...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Eh sad 1000..Trebalo bi da ti izdrzi oko 300 poruka. Moj drugar ima 6233 i tu negde oko 300te poruke se telefon zaglupio tj. tek kad je izbrisao neke poruke mogao je da vidi nove

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pa cini mi se da nije striktno odredjeno,zato i pitam u slucaju da neko zna....
E sad kod tvo drugara Azimuth, mozda je neka starija verzija sw,pa mu se zato zaglupljuje i koci,nemam pojma necu ni jednu poruku brisati pa cemo videti dokle ce da dogura
D500&E71

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

Ma zato uvek brises poruke i nece se zaglupeti fon :P ... Ne znam za mt:s,al ortak je uzeo SE k610 preko telenora i nema nikakvih problema... :? Moguce da im se tako potrefilo pa dobili dosta fush telefona... :shock:

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Ja imam u 6233 tacno 723 poruke, tel radi odlicno i nemam bas nikakvih problema :D
Poruke su mi zauzele 360 kb, a s obzirom da tel ima 6 mb memorije mozete zamisliti koliko poruka moze stati!! :lol: :lol:
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

Odgovori