Ovako, ja sam imao prvi Storm, a posto razlike nisu velike, a i imao sam priliku da se poigram sa Storm 2, reci cu ti par stvari: fizicki je telefono mnogo lep i kvalitetno odradjen,Ekran ima jasnu i cistu sliku koja sto je najvaznije, gotovo da i ne bledi na suncevoj svetlosti. Surepress tehnologija je znacajno izmenjena, pa sad ekran ne setka naokolo, i kad se klikce preko njega, osecaj je mnogo bolji. Dodat je wiFi, a ostalo je uglavnom isto.
sad, sto se tice BIS usluge. Ona ti sluzi pre svega za push email, ali isto tako i internet browser ide preko nje. To u praksi znaci da ces preko Wifi moci da koristis internet bez problema preko bilo kog otvorenog hotspota,ili zatvorenog, ako imas sifru. Internet preko gprs odnosno 3g ce ti raditi samo preko wap browsera, dok je puni web browser vezan za BIS, ukoliko ides preko gprs, tojest preko operatera. Postoje neka besplatna koneska resenja, koja menjaju BIS uslugu, ali kako se ona zasniva na rutovanju informacija preko odredjenog servera, i potom do telefona (kao i BIS uostalom),valjalo bi razmisliti da li zelis da svi tvoji podaci ostaju na tamo nekom neidentifikovanom shangajskom serveru?
Instaliranje aplikacija ide najnormalnije preko kompa ili samog fona, poenta je kako skinuti aplikaciju. Koliko znam, preko WiFi to ide sasvim normalno. Ono sto je problem, to je jako mala kolicina besplatnih aplikacija za BB platformu. Ima jako zanimljivih, ali se placaju, a kako BB nije preterano popularan po standardnim hakerskim krugovima (braca Rusi i ostali), onda slaba vajda od lecenog softvera.
Sto se interfejsa tice, sve leti, a meni je specijalno dobra opcija sto ako samo dodirnes ekran, obelezices stavku, a potrebno je kliknuti ceo ekran (kao da pritiskas taster) da bi se komanda izvrsila, sto svodi greske na nulu bukvalno.
Realno, ako ces koristiti pune mogucnosti BB uredjaja, a hoces da imas fancy touchscreen telefon istovremeno, Storm 2 je fantastican izbor. Ako ti treba telefon za zezanje, bez koriscenja mogucnosti non stop sinhronizacije kontakata, mailova, kalendara..... onda je besmisleno davati ovolike pare za BB uredjaj, koji se nece koristiti do svojih punih potencijala. Ti razmisli sta ti je prioritet.
Pozz