Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Hm ne znam više šta da mislim po pitanju svega ovoga.
Ali siguran sam ako se ovo riješi u roku od 90 dana,Huawei će sve svoje napore uložiti u svoj OS kao plan B - jer,ko zna kad će zapadnim kapitalistima opet pasti na pamet ovakvo nešto.Siguran sam da će OS svakako napraviti a kako će biti prihvaćen vidjećemo.
Slažem se da treba da idu na svoj OS, jer sami su rekli da već godinama rade na tok projektu ali sama tranzicija nije laka. Medjutim nijedna promena nije laka, bitno je krenuti pa razvijati.
Apolo, nisam ni sumnjao u tvoj kredibilitet, već u naše „stručne“ novinare. [emoji846]
A što se tiče OS-a, osećam da bismo ga mogli videti, recimo, oko NG ili na proleće, bez obzira na razvoj situacije sa Trampom.
I ja isto gledam izvor, ako nema Gsmarena ili neki drugi slican, onda nema potrebe ni da kacim Medjutim ovo sad je sve na nivou bombardovanja izjavama, s jedne strane ameri, s druge kinezi. Sto se OS tice verujem da ce timeline biti taj koji si naveo, ja svakako prilikom obnove ugovora nemam sta drugo da uzmem osim P30
Ali ako navode nekog kao izvor, ni to ne znači da možete da se opustite. Koliko je tako vesti recimo za Windows Phone bilo - tekst na koji se naši pozivaju bude potpun, a ovi domaći napišu tekst koji nije prenošenje informacije, već izvođenje jednog od nekoliko mogućih zaključaka.
Po nekim glasinama, Xiaomi i Oppo vec testiraju Huaweijev novi operativni sistem. A da stvar bude jos zanimljivija, navodno je za 60% brzi od Androida, a i podrzava sve Android aplikacije.
Green napisao:Po nekim glasinama, Xiaomi i Oppo vec testiraju Huaweijev novi operativni sistem. A da stvar bude jos zanimljivija, navodno je za 60% brzi od Androida, a i podrzava sve Android aplikacije.
Meni deluje logično jer ko sutra garantuje ostalim proizvodjacima iz Kine da ih neće staviti na crnu listu. Ako je tačno da tretiraju, mogu pustiti određen broj modela u prodaju, pratiti tržište kako će reagovati i posle donositi dugoročne odluke.
Sve je to lepo, ali ljudi su već investirali u Google Play prodavnicu, osim onih koji su sve živo instalirali "narodno". A ko i nije investirao u Google Play, da li mu je pametno da investira u tu novu kinesku.
I to kao jeste novi OS, ali baš i nije. Očigledno je to opet Android, samo što bi koristio kineske servise.
гари, Upravo obrnuto-ne govorim za nas na forumu ali su ljudi generalno skloni da omalovažavaju pa i ismijavaju Kineze kad najave proizvodnju nečega,ali veoma brzo se uozbilje i sami to počnu kupovati kroz neko vrijeme jer shvate da je kvalitetno.
Ne kažem da će eventualni Huaweijew OS da se proslavi,mnogi giganti su pokušali pa nisu uspjeli ali ako ih podrže i ostali kineski proizvođači..može biti svašta.
Negde sam cuo da je Huaweijev OS baziran na Sailfish sistemu ali nemojte uzeti za ozbiljno. Sve su to ipak glasine i nicim potvrdjene informacije.
Nebitno je ako je baza Android. Zasto ne iskoristiti nesto sto je potpuno besplatno i uciniti ga boljim, brzim, lepsim, nije vazno sta. Samo nek ima konkurencije, koja je dobra po nas korisnike, jer imamo veci izbor.
Joker123, pa da. Windows je mogao biti ozbiljan konkurent, ali desilo se to sto se desilo, da ne ulazimo opet u tu pricu.
Navijam za Huawei da uspe u ovome i da sto pre vidimo telefone s novim OS-om. Neki kazu da bi cak Mate 30/30 Pro to mogao biti. Opet, samo glasine su u pitanju... Svako ko se odupire americkoj torturi na bilo koji nacin, od mene ima punu podrsku. Bio to Kinez, Arapin, Madjar ili Eskim.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.