Huawei P20 i P20 Pro

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Huawei P20 i P20 Pro

Post od Green »

Ok, ok, medjutim ako neko podesi Samsungov ekran da boje ne budu izrazenije, to onda nisu "isprane" boje, a kod drugih ekrana jesu?
Za one koji mozda nisu znali, i ti drugi "inferiorniji" ekrani imaju opciju da boje budu izrazenije.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

^Ne, nemaju ili nemaju u toj meri da to bude kao kod super AMOLED ekrana.

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Kako nemaju? Pa moj sugavi Asus tablet ima vivid opciju, koja moze toliko pojacati boje da ti oci ispadnu gledajuci.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Razlika je u načinu funkcionisanja ekrana.
Softver ne može da nadomesti hardver

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Green napisao:Ok, ok, medjutim ako neko podesi Samsungov ekran da boje ne budu izrazenije, to onda nisu "isprane" boje, a kod drugih ekrana jesu?
Ako neko bude tako podesio ekran zato sto mu smetaju jake boje na Samsungu to znaci da mu boje na drugom telefonu nece biti isprane pa mu tako to nece ni smetati (u konkretnom primeru o kom sam pricao boje na Mate 10Pro).

Kod mene to nije slucaj pa zato nista nisam ni podesavao jer mi zivlje boje na N8 SAMOLED ekranu vise odgovaraju.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Dugo sam na forumu, jos nisam procitao da je neko podesio ekran Samsung telefona tako da mu boje nisu izrazene. Ta izrazenost takodje u velikoj meri prodaje njihove telefone.
Kako god bilo, vi ste uvek u pravu. Boje na ekranima drugih modela su uvek "isprane" i "bledunjave". Proizvodjaci ih verovatno provlace kroz stirak pre ugradjivanja.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

1. Meni lično jesu bile isprane, pri čemu uopšte i nikad nisam govorio o drugim brendovima generalno već sam govorio isključivo o poređenju ekrana na dva konkretna modela.
2. Nisam Samsungovac jer mi je ovo prvi Samsung smart telefon koji koristim ali eto, mogu da iznesem svoje subjektivno mišljenje na osnovu viđenog, opet ponavljam, ne generalno već časa konkretne modele.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Green, džaba trošiš reči. Okrivljen sam par puta za spinovanje, ali jasno se vidi ko ovde vodi glavnu reč i ne mogu da shvate da postoje ljudi koji ne mogu opušteno da koriste takvu vrstu ekrana i još veruju Samsungovom marketingu i priči o najtačnijim bojama.
Meni lično je i onaj šugavi AMOLED na Moto RAZR pravio problema zbog samog kontrasta još dok sam imao i manju dioptriju, a skoro sam čačkao i S8 koji mi je za par minuta izazvao užasnu glavobolju. Slično sam pokušao da objasnim i nekim likovima (zaluđenim gejmerima) da imam sporiji fokus i da mi oko 60 FPS pa na više u igrama i video sadržaju izaziva vrtoglavicu i mučninu. Naravno, najbolje je ono što njima odgovara. [emoji38]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Stara rasprava o ekranima opet oživljava?
Lepo je videti da svađe ne zamiru ni posle smrti W10M. :D
Uglavnom, IPS je mnogo napredovao u poslednje vreme. Recimo, pre par dana sam imao prilike da se malo poigram sa G6, i ekran mu je veoma zahvalan vizuelno. Da li je bolji ili gori od AMOLED-a, to su lične preferencije. Ja mu i dalje dajem prednost nad IPS-om, ali to je moj lični izbor, nikog ne nagovaram da menja svoje mišljenje ako se ne slaže sa mnom. :)

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Ja već dugo vremena koristim blue light filter, koji isključuje plavu boju I pravo da vam kažem odmorio sam se.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ja imam naocare za vid sa svim zivim zastitama, pa i sa tom. I veruj mi da pomaze mnogo, pa kada si i za kompjuterom... 8) 8) 8)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Green napisao:Kako nemaju? Pa moj sugavi Asus tablet ima vivid opciju, koja moze toliko pojacati boje da ti oci ispadnu gledajuci.
Da si koristio neki Samsungov smartphone sa super AMOLED-om znao bi da softverski to ne može da se nadomesti. Tehnologija izrade AMOLED ekrana omogućava "zivlje" boje koji mnogi preferiraju. Softverski je moguće na super AMOLED-u "utišati" boje, ali na drugim tipovima ekrana nije moguće postići intenzitet boja softverskim putem da budu iste kao na super AMOLED-u.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

OK, boldovao sam, podvukao, ostalo je još samo da napišem italikom da bi neki shvatili značenje reči meni lično i da ne bi generisali...

Edit: Isto je i sa VA vs IPS panelima na televizorima i diskusijom šta je bolje - može IPS da bude svakom bolji, opet meni lično će VA uvek biti bolji izbor jer em nikad ne gledam TV iz nekih uglova kod kojih će prednost IPS toliko doći do izražaja em mi je prednost VA kod crne boje bitnija. Naravno, kome je IPS bolji i potrebniji - poštujem to...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

znemanja, gle cuda, ali koristio sam Samsung bas sa super amoled ekranom, Galaxy S II HD LTE.

Nije ovde poenta utisavanja boja, vec vase konstantno nesvesno potenciranje da je sve Samsungovo odmah po defaultu daleko bolje, nadmocnije, superiornije. Ovde konkretno, a i mnogo puta pre toga, famozni ekran. Nema potrebe da to prikrivate kojekakvim licnim preferencijama i subjektivnoscu, oseti se to u nacinu pisanja.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@Green, zaista ne znam šta tebi smeta u mom postu. Otišao, pogledao smartphone i konstatova da MENI shodno MOJIM preferencijama ekran na P20 Pro nije na nivou S8. To je moje mišljenje.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Mnogo njih je to tako po svojim licnim preferencijama, pa je sada ljudima po izlasku bilo kog Samsunga postalo jasno da bolje jednostavno ne postoji.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ispada da ljudi ne vjeruju sopstvenom oku nego vjeruju prikazu na Samsung ekranu. [emoji23] Jednostavno predmet koji vidimo golim okom ima ispranu boju, a najpreciznije je gledano kroz Super AMOLED ekran kompanije Samsung. [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja sam iskreno veliki fan Note serije ali od Note 4 nisam imao kompletan uređaj kada je Note u pitanju jer mi to nisu bili ni Note 5 ni Note 8.

Sent from my Mate 10 Pro

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Green napisao:Mnogo njih je to tako po svojim licnim preferencijama, pa je sada ljudima po izlasku bilo kog Samsunga postalo jasno da bolje jednostavno ne postoji.
Nisi u pravu, najveći procenat mase, da ima monetarne mogućnosti, uzeo bi Ajfon X, jer prosto zna da je to najbolji i jedini pravi izbor za telefon današnjice. :D
Kad sam kupio ovaj moj matori Asus, jedna gospođica (tada aktuelna) odmah me je pitala je li to Ajfon - jer, zaboga, ko još kupuje telefon koji nije Ajfon - iako ona Ajfon nikad nije ni videla, ali je znala da je to pravi i jedini izbor pri kupovini novog telefona. :D
Zato, neko voli Samsungov AMOLED, neko Ajfon, neko havajsku trostruku kameru, a ja ih volim sve, i kad postanem predsednik sveta, svake nedelje ću kupiti po jedan novi. :D

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Ooo jbg, dokle više sa istim pitanjima i raspravama o tehnologiji koja je odavno poznata i dokazana. Nisu OLED (AMOLED) ekrani kao takvi bolji od bilo kojih drugih zato što ih koristi Samsung, već zato što je princip rada (tehnologija) takav da omogućava najbolje rezultate u 99% parametara, a koji finalno utiču na kvalitet prikaza.

Koriste i mnoge druge firme OLED ekrane na svojim mobilnim telefonima koji se međusobno razlikuju po kvalitetu izrade i nekim specifičnim svojstvima (AMOLED, S-AMOLED, P-OLED), ali je to u osnovi ista tehnologija koja se još uvek usavršava i koja je odavno nadmašila bilo koji LCD displej. Ima boljih i lošijih OLED-a, kao što ima boljih i lošijih LCD-a, ali nema dileme koja je tehnologija sveukupno bolja. O tome imate more tekstova na net-u koji u detalje objašnjavaju zašto je to tako, ukoliko hoćete uopšte da se informišete na tu temu.

liman3
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 28. Maj 2014. 08:54
:: P10 Lite

Post od liman3 »

dachakragujevac80 napisao:Pa obicno na glavnom ekranu kada reklamiraju,stave sve fabricke aplikacije,zato sam i mislio da polako prilaze guglu i da stavljaju sve vise stok aplilacija po difoltu.

Edit: ma ovo je guglov mesendzer,sad sam gledao klip,ne verujem da bi njega reklamirali,a fabricku ne.
Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока
Google i Huawei rade zajedno na RCS porukama, zato je Google messanger https://www.google.rs/url?sa=t&source=w ... SExKRrU-mY

Inače meni ne smeta notch, pošto se može zamaskirati.Vise mi smeta taj otisak prsta napred a telefon kao treba da ima što manje mesa....
Šteta što su podivljali sa cenama premijum modela dok su im cene srednje i niže klase manje više OK.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Odgovori