Huawei i glasine o novim telefonima
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Huawei i glasine o novim telefonima
Honor ti je bukvalno zasebna marka. Najbolje je tako gledati jer neki budu identični P seriji, neki malo lošiji, dok neki samo rebrand, a bukvalno isti uređaj. (npr. Mate 10 lite / honor 9i ili P8 lite 2017 / honor 8 lite)
Jako je Huawei zakomplikovao. Imaš tu još i Nova seriju, pa opet imaš i Nova Lite koji je u stvari rebrand honor 8 lite. Mislim da ne znaju ni sami šta rade sa nazivima uređaja.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Jako je Huawei zakomplikovao. Imaš tu još i Nova seriju, pa opet imaš i Nova Lite koji je u stvari rebrand honor 8 lite. Mislim da ne znaju ni sami šta rade sa nazivima uređaja.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
sugarcoated_ass upravo me to sve zbunilo koliko je zapravo Huawei zakomplikovao da se ne može jasno ispratiti koji je model od kojeg bolji ili lošiji. Pogotovo što kažeš da rade rebrand
pa je teško ispratiti, možda je to neka fora da pokažu koliko imaju puno modela...

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
A zašto bi se oslanjao na njihovu hijerarhiju modela, kad postoje specifikacije u kojima sve piše, ukoliko znaš šta je šta? U tom slučaju nije važno brendomanisanje i šta misli Pera ili Mika o nekom uređaju.TosaNS napisao:....koliko je zapravo Huawei zakomplikovao da se ne može jasno ispratiti koji je model od kojeg bolji ili lošiji...
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Mišljenja sam da dosta olakšava posao ako je telefon brendiran jer možeš lakše da ispratiš genezu. Upravu si da hijerarhija modela nije toliko važna kada imaš specifikaciju modela ali šta ona znači nekom ko pojma nema niočemu osim da želi najskuplji model ... Pri čemu ja tu ne mislim na sebe 

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- 1808
- Expert
Zar nije bolje naučiti ponešto o hardverskim elementima, tehničkim standardima i softveru, nego bubati napamet hijerarhiju modela gde se svakodnevno pojavljuju novi? Kad bi se imao takav pristup, onda bi se lepo rešili glupih diskusija u kojima je nešto bolje samo zato što se zove TAKO a ne ONAKO.TosaNS napisao:...kada imaš specifikaciju modela ali šta ona znači nekom ko pojma nema niočemu osim da želi najskuplji model ...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Da, baš si i ranije pomenuo da je onaj P9 Lite Mini zapravo Y6, ili koji već, samo rebrendiran, ili šta već.pshnd napisao:Jako je Huawei zakomplikovao. Imaš tu još i Nova seriju, pa opet imaš i Nova Lite koji je u stvari rebrand honor 8 lite. Mislim da ne znaju ni sami šta rade sa nazivima uređaja.
1808, nemaju ljudi volje ni vremena da se opterećuju koji je koliko čipset dobar. Tebi je to hobi, ali korisnike boli uvo, i oni treba da znaju šta je šta. Da je S kod Samsunga vrh, da je A sredina, a J niži segment.
Pored toga, nije sve ni u čipsetu, zavisi i koliko će proizvođač davati nadogradnje za svaki od tih telefona, a to upravo zavisi od klase. Možda je nekome bitnije da dobije nadogradnje, pa da ima i za godinu i po dana sa čime novim da se igra, i da dobije novi interfejs recimo, nego da ima jači hardver, a za koji ne znam koji će mu. Možda da bi štopao koliko će aplikacija moći da otvori za 10 sekundi... Znam da će većina ovde reći "koji će ti nadogradnje", ali me ne čudi ako neko ko menja telefone ko gaće ne razume takvo gledište. Mada bi inteligentan čovek trebalo da ume da razume i gledište drugih osoba u zavisnosti od njihovih nekih okolnosti.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Naveo bih odličan primer telefona brenda NOKIA sve je jasno kako ranije tako i sada. Pogrešno si me razumeo 1808 nisam mislio na bubanje napamet nego na jednostavnost pri odabiru modela. Huawei modeli su dosta slični jedni drugim i da nema naziva ispod lako bi se zeznuo koji je koji (konkretno po izgledu Honor 8 light je isti kao i p 10 light). I kada se najavljuju novi modeli po dizajnu svi nekako mi izgledaju isto i liče jedan na drugi kao jaje jajetu.
- 1808
- Expert
Eto, ko bi drugi objašnjavao kako nema vremena ni volje da nauči nešto, ali zato ima vremena da naširoko tupi sa svojim beskorisnim komentarima.гари napisao:....nemaju ljudi volje ni vremena da se opterećuju koji je koliko čipset dobar. Tebi je to hobi, ali korisnike boli uvo, i oni treba da znaju šta je šta. Da je S kod Samsunga vrh, da je A sredina, a J niži segment.

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Nismo mi ovde problem već random osobe koje se jednostavno ne razumeju dovoljno u hardver. Lako je nama ovde kad vidimo, ali nekima ne znači ništa kad pročitaju Exynos, Kirin ili Snapdragon, a da ne pričam još o tačno serijama navedenih čipseta. Tu brendiranje i igra najveću ulogu. 
Pa eno na benču još stoje dve teme za jedan isti telefon. Honor 8 lite i P8 lite 2017... Pa tu bi svi trebali da se razumeju i kontaju da je to jedan te isti model, ali ne. Teme se ne spajaju i pored pisanja administraciji. [emoji38]
I kako onda neki laik da se snađe?

Pa eno na benču još stoje dve teme za jedan isti telefon. Honor 8 lite i P8 lite 2017... Pa tu bi svi trebali da se razumeju i kontaju da je to jedan te isti model, ali ne. Teme se ne spajaju i pored pisanja administraciji. [emoji38]
I kako onda neki laik da se snađe?

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Osmice, govorio sam o korisnicima generalno govoreći. Jel si ti jedan od onih što ne umeju da razumeju gledište druge osobe (i to većine ljudi), ili si toliko pohitao da udariš neku kontru da ti nije bilo ni bitno šta sam napisao, i šta sam mislio?
Šta koga zanima koji je kakav čipset. Ljudi uđu u radnju, i hoće da kupe telefon, neće da par nedelja pre toga čitaju na netu koji je kakav čipset, i telefon. Nije čak ni vredno truda. A kompanijama je u interesu da korisnici znaju šta je šta. Da nije tako, ne bi se trudili da daju telefonima jednostavne nazive, nego bi išli sa nekim bi bio Samsung T68T7BTVL, a ne Samsung Galaxy S7.
Da ne pominjem da se sa čipsetom priča ne završava. Ni blizu. Tu je još kamera, kakav je senzor, pa kakav je Android skin, pa kakva je aplikacija za kameru, i sto drugih čudesa.
Pa ni ti se ne informišeš toliko detaljno oko baš svega što kupuješ. Tako i ljudi, uzmu ljudi za tih par stvari, i who cares.
Šta koga zanima koji je kakav čipset. Ljudi uđu u radnju, i hoće da kupe telefon, neće da par nedelja pre toga čitaju na netu koji je kakav čipset, i telefon. Nije čak ni vredno truda. A kompanijama je u interesu da korisnici znaju šta je šta. Da nije tako, ne bi se trudili da daju telefonima jednostavne nazive, nego bi išli sa nekim bi bio Samsung T68T7BTVL, a ne Samsung Galaxy S7.
Da ne pominjem da se sa čipsetom priča ne završava. Ni blizu. Tu je još kamera, kakav je senzor, pa kakav je Android skin, pa kakva je aplikacija za kameru, i sto drugih čudesa.
Pa ni ti se ne informišeš toliko detaljno oko baš svega što kupuješ. Tako i ljudi, uzmu ljudi za tih par stvari, i who cares.
- 1808
- Expert
Ko je uopšte pominjao te ljude? Takvi retko i zalaze ovde na forum, eventualno postave pitanje i čitaju odgovore. A tu onda nastupaju razni „stručnjaci“ kao što si recimo TI sa demagogijom koja ničemu ne služi. O tome je ovde reč.гари napisao:....Ljudi uđu u radnju, i hoće da kupe telefon, neće da par nedelja pre toga čitaju na netu koji je kakav čipset, i telefon. Nije čak ni vredno truda.
Nemaš vremena ni volje da naučiš nešto o predmetnoj tehnologiji, ali zato imaš vremena da naširoko tupiš o stvarima u koje se ne razumeš. Kad bi znao ono što ne znaš, sam bi se sebi smejao na onome što si do sada ovde napisao.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Vidim da ti nije jasno šta je tema.
Poslato sa telefona Osmicina kost u grlu
Poslato sa telefona Osmicina kost u grlu
- TosaNS
- Mobil stručnjak
@1808 Smisao foruma jeste da se iznese mišiljenje, iskustvo u skladu sa temom. Tačno je da na forumu imaš raznih stručnjaka i "stručnjaka" sa demagogijom, a ja bih tu dodao i pametnjakovića koji su tu zarad potpaljivanja raje.
Kako ja gledam na forume ovog ili sličnog tipa, prvenstveno mi je namera da pročitam neku korisnu informaciju o "predmetnoj tehnologiji" koja će mi ksanije nadam se više pomoći nego odmoći u nekoj odluci. Apsolutno su mi bitna sva mišljenja i ne delim ih na stručna ili demagoška, jednostavno neko ti pomogne više ili manje.
@Gari i sugarcoated_ass razumeli smo se
Kako ja gledam na forume ovog ili sličnog tipa, prvenstveno mi je namera da pročitam neku korisnu informaciju o "predmetnoj tehnologiji" koja će mi ksanije nadam se više pomoći nego odmoći u nekoj odluci. Apsolutno su mi bitna sva mišljenja i ne delim ih na stručna ili demagoška, jednostavno neko ti pomogne više ili manje.
@Gari i sugarcoated_ass razumeli smo se

Vecih potpaljivaca od tebe i garija u dugogodisnjoj istoriji ovog foruma nije bilo. To sto ste vas dvojica pisali za ovo relativno kratko vreme niko vise nadmasiti nece.TosaNS napisao:ja bih tu dodao i pametnjakovića koji su tu zarad potpaljivanja raje.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa kad pokušavate Toši da objasnite kako mu telefon zapravo ne radi, a on vam ne veruje. 
Sent from mTalk

Sent from mTalk
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
E, idite vi tamo u Win 10 sekciju pa se svađajte. Nemo' da mi zagađujete ovu lepu sekciju

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Sami se javljaju ne moram da ih nabrajam
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Da nije Tošketa i onog maratonskog romanopisca, WP sekcija bi zamrla još 2014. godine.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
^ Što znači da sam uradio pravu stvar kad sam ih pozvao ovamo. [emoji14] 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com