Evindzer, Sony се повукао са тржишта званично у неком тренутку прошле године ако ме не вара сећање, на њиховом сајту код нас нема давно одељка за паметне телефоне.
Sale_M napisao: ↑Sub, 24. Apr 2021. 18:55
Ma kakav Sony... to sam samo ja bio zaludjen godinama za Sonijem. Imali su sanse par godina dok su bili rame uz rame sa Samsungom, ali su posle kiksali i sami su krivi zasto su tu gdr jesu.
Sto se mene tice prelazak na Xiaomi nije smak sveta, ali bojim se da ce Xiaomi da pridje slicno kao Huawei, iako se ne bave infrastrukturom i ne sumnjice se za spijunazu kao Havaji. Smislice Amerikanci nesto za sts ce im uvesti ban, pazite sta vam prican...
Грешиш за Сони, само да си пратио излазак модела 1 МК2 и 5 МК2 (а сад већ и МК3 за оба) схватио би колико још има фанова и људи који воле Сони и оно по чему су препознатљиви. Ако погледаш коментаре на нашим и страним сајтовима, то су корисници којима је Сони одличан, чак и бољи од Самсунга управо због тога какав јесте, а са кинезима неће ни да их пореде. Али слажем се са тобом да су имали шансу да изграде своју позицију на тржишту много боље, међутим ето и они су у једном тренутку залутали, изгубили идеју или шта већ. Шта ће у будућности урадити, видећемо али ево већ сад код њих имаш да узмеш телефон са 4К резолуцијом, 120hz refreshing rate, батерија 4500mah, док је Шаоми тек од недавно почео да убацује IP сертификат у своје флегшип телефоне, и то само у неке верзије не све. А Сони у mid-range стави GG6 заштитно стакло и IP68, па ти види. Мислим кад се већ узима "цреп" од Шаоми који има сад већ и преко 200г тежине, онда мора да има све, да се зна што се носи толики "цреп"
Him napisao: ↑Sub, 24. Apr 2021. 19:56
Sto se tice Sony, njihovi premium telefoni, su za tri glave iznad mnogih, pa i Huawei. Cak je i Huawei drpnuo neke stavke od Sony. Malo ih i Samsung kopira.
Premium izrada, skoro pa sasvim klot android iskustvo, tri velike badogradnje, odlican dizajn (mnogo lepsi od ostalih), itd.
Кад нечег нема на тржишту онда се углавном коментарише по сећању или ако је неко некад користио тај уређај. Мене је лично Сони одушевио са дизајном, слободно могу рећи да по неким стварима не може ни Самсунг да им парира, а не други. Али генерално дизајн, квалитет израде, готово клот Андроид, звучници... све фантазија.
Sale_M због недостатка компонената питање да ли ће имати довољно модела и за кинеско тржиште, а нама шта претекне. Р50 и његова заступљеност ће бити показатељ шта ће се убудуће моћи очекивати по питању присутности Хуа модела код оператера. Mate 50 је у овом тренутку рекао бих илузорно коментарисати.
Festina lente.