Huawei i glasine o novim telefonima

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Huawei i glasine o novim telefonima

Post od janka_88 »

Oni su očigledno tražili dobavljača koji može isporučiti količine koje im trebaju i koje su planirane, bez traženja dva izvora, a to je očigledno trenutno samo Samsung a ne BOE. Tako da bi ja prije rekao da je to u pitanju sada.

Sent from my Huawei Mate 20 Pro

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

To je lepo zavijena forma sopaštenja za javnost. Teško da bi Huawei pristao na daleko skuplji panel od Samsunga i još zavisnost od istog (budući da Samsung panele naplaćuje po procentu od broja prodatih primeraka) i povrh svega manji profit za sam Huawei da je BOE zadovoljavajući panel. Dakle, što više prodatih primeraka P serije to više novca Samsungu. Dok je Samsung snabdevao panelima Apple za iP X, zarađivali su više od prodatih primerak iP X nego od svoje S serije.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

znemanja napisao:Pa BOE ekran košta ispod 50€, a oni naplate preko 1000€ za telefon, tako da ne, nije BOE dobar. Pri tome da BOE ekrani valjaju ne bi Huawei ušao u odnos s Samsungom koji ne sumnjam da naplaćuje astronomski velike cene, već bi nastavili sa BOE ekranima.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Ekran na M20P je odlican. Ne primecujem nikakvu razliku u odnosu na S9/+.
Inace nije prvi put da Huawei koristi Samsungov Amoled. Takav ekran vec postoji na M20X koji je po meni jedan od, ako ne i najbolji mob prosle godine. Meni svakako omiljeni proslogodisnji model. [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Da, ali nije masovno dostupan upravo zbog cene koju moraju da plate Samsungu. Apple je sa iP XS modelom napustio Samsung panele upravo zbog velike cene, a nije tajna da Apple ima novca da plati. Činjenica da je Huawei tj. njihov CEO izjavio u više navrata da pucaju na lidersku poziciju, nije logično da tek tako žele Samsungove panele i da su spremni da plate višestruko veću cenu i da budu zavisni od Samsunga, a pretenduju da lidersku oozociju. Pre će biti da BOE nije dovoljno kvalitetan da se nađe u jednom flagshipu koji toliko košta.

Sent from my Samsung Galaxy Tab S2 8.0 LTE using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Mnogo njih je zavisno od Samsunga, tako da ne verujem da je to u pitanju.
A sto se tice M20X nema to veze toliko sa ekranima koliko sa prodajnom strategijom Huaweija.
Pro verzija je najpopularnija i ona mora biti dostupna globalno, na najvecem broju trzista. X model je velikih dimenzija, samim tim je idealan za kinesko trziste. [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Da je BOE dobar panel, ne bi bilo ptrebe da Huawei bilo šta menja u pogledu predstojećih modela P serije. Platiti nesto mnogostruko više se ne radi tek tako bez opravdanog cilja. Mate 20X je bio i neka vrsta testa za Smasung panele, mogli su i u taj model da stave BOE ili LG ekran, bez obzira na dijagonalu ekrana, ali su se ipak odlučili za Samsung.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Mislim da ovoga puta zele ici na sigurnu varijantu, bas zato da im se te stvari sa M20P ne bi ponovile.
Jos jednom, problem nije bio sa BOE vec sa LG ekranima. [emoji3]
Moguce da je bilo problema i na primercima sa BOE ekranima ali u znatno manjoj meri. LG je taj koji je zeznuo stvar. [emoji3]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Da, bilo je problema i sa BOE panelima, a LG ne treba ni pominjati, oni sve uprskaju. Poenta je da ni BOE nije dovoljno dobar za jedan flagship i to su ljudi negodovali, 1000€ za telefon sa jeftinim BOE panelom.
Svakako da je Samsung amoled najbolja i najsigurnija opcija, ali daleko i najskuplja opcija.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Slazem se, ali mislim da se takva investicija itekako isplati. Ne mozes ocekivati uspeh ako ne ulazes sredstva. Najbolji primer je Xiaomi, ugradis vrhunske komponente i nema greske. [emoji4]

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Bas me interesuje da li se i ako je odrazio problem sa ekranima na medjusobno pposlovanje

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Joxy napisao:Slazem se, ali mislim da se takva investicija itekako isplati. Ne mozes ocekivati uspeh ako ne ulazes sredstva. Najbolji primer je Xiaomi, ugradis vrhunske komponente i nema greske. [emoji4]
Apsulutno, podržavam ovakav potez. Žele da naplate svoje modele tako visokom cenom, pa mora sve da bude vrhunski od komponenti da bi ta cena bila opravdana. Ekran je najbitnija stavka kod svakog smartphone, pa ne može ta cifra za jeftini BOE panel.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

^ Slazem se. Sigurno su dosta zaradili od proslogodisnje Mate serije i pored tih problema i uz ustedu sa BOE ekranima, tako da sada imaju dovoljno sredstava za vrhunski hardver na svakom polju. [emoji16]
yocasylver napisao:Bas me interesuje da li se i ako je odrazio problem sa ekranima na medjusobno pposlovanje
Mislis na poslovanje Huawei vs BOE ili vs LG? [emoji23]

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od yocasylver »

Sve jedno,pretpostavljam da je veci problem sa LG kako kazete.Mozda su pali penali.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

LG je imao slicnih ispada i ranije a BOE je kineska kompanija, tako da tu verovatno ne bi trebalo biti nikakvih problema. Njihova eventualno najveca kazna je ta sto nece saradjivati vise sa Havajcima. Ipak su milioni uredjaja u pitanju, velika se tu lova obrce. [emoji3]

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Verovali ili ne, upravo juče sam čitao da će ovogodišnji Ajfoni imati AMOLED-e koje pravi BOE.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Није ми јасно што се чудите за БОЕ, верујте екран до екрана М20 про и С9+ а да не знате који су телефони у питању, изабрали би БОЕ екран.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ekrani na ona dva primerka M20P koja sam ja video uživo bili su k'o bombona, što bi rekli. Nemam pojma ko im je proizvođač, niti me interesovalo da saznam, a nisam ih poredio ni sa onim na mom N8 - ali su na mene ostavili odličan utisak.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ја константно 3 месеца гледам и упоређујем екране на С9+ и М20 про и веровали или не, бољи, светлији екран на Мате. Бела боја је бела на Мате, док на С9+ вуче на сивкасто.

И баш ме брига дал је овај 50е или не, овај је одличан и више прија

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od yocasylver »

Pa o tome se i radi,Samsungov je 10 puta skupliji ali da li stvarno vredi toliko?Kao da samo oni znaju dobar ekran da naprave.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

A ko pravi ekran za ip xs? Lg je u*rao motku prvo sa pixel 2 xl, pa sa mate 20 pro,ne znam kako neko i dalje kupuje od njih

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Odgovori