Huawei i glasine o novim telefonima

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Re: Huawei i glasine o novim telefonima

Post od Apolo »

Sa amerikancima samo recipročne mere, nikako drugačije. A po običaju trpe obični smrtnici.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Joker123 napisao:Slažem se sa Evindzerom u potpunosti (...)
Hvala, burazeru, veliki umovi uvek slično misle. [emoji6][emoji16]
Green napisao: Tramponju
Genijalno, ukrašću ti i ovaj izraz, kao što sam ukrao đubar.
Green napisao: Mogle su da uloze snazan protest (...) Zasto nisu?
Mislim da jesu, i to odmah, i to snažno - a mislim tako jer je bukvalno jedan dan nakon bana usledla dozvola za uslovno poslovanje na tri meseca.
гари napisao:Od toga nema ništa, samo gorčina, bolje da se sklone.
Ne slažem se, bolje da ostanu i pišu, tako će meni biti zabavnije. [emoji38]
Juče sam pokušaonda ti pošaljem PP, ali nije išlo, možda ti je inboks prebukiran. [emoji854]

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Sad sam ispraznio sanduče, mada nije bilo puno. U takvom slučaju se desi da ti uspešno pošalješ poruku, a ja da bi je mogao otvoriti moram da obrišem stare. Nešto je u datom trenutku zezalo. :)

Bilo kako bilo, ja bi svakako bio za to da nas na forumu bude što više različitih, i od svakog OS-a po bar po nekoliko. Što me sad podseti. Ali šta je sa Sailfish OS-om? Eto, to vam je jedna alternativa. Ranije je i Firefox OS postojao, pa ga ljudi isto nisu koristili. Ako je izgovor to što nema dovoljno dobre aplikacije - pa onda žalim slučaj, nije vam dovoljno stalo.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Gari, naravno da su aplikacije bitne u suprotnom bi ljudi koristili digitron. Ako sistem nije kompletan nema ni želje korisnika da ga koriste, eksploatišu... WP je zbog toga prošao kako je prošao, Blackberry i slični.

Festina lente.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Snaga svakog OS-a se meri brojem aplikacija. To je jos davno definisano.
Sailfish je bio osudjen na propast jos u samom nastajanju. Nekoliko bivsih Nokijasa se sastalo i napravilo sistem sa uredjajem koji su plasirali samo na finsko trziste. Prelep biznis model... :roll:
Firefox OS jos gori. Zamisljen da sve ide preko interneta. Budalastina...
Ko zna gde bi Symbian bio sada da Nokia nije usvojila WP. Ili makar Maemo i Meego.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Green napisao: Ko zna gde bi Symbian bio sada da Nokia nije usvojila WP. Ili makar Maemo i Meego.
Da MS nije upropastio Nokiu, vrlo verovatno da bi smo sada imali i treći OS koji bi bio konkurentan Androidu i iOS. MeeGo je dosta obećavao i mnoge ideje u pogledu navigacije u samom OS koje su danas prisutne na poslednjima iteracijama Androida i iOS-a su upravo bile implementirane u MeeGo.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Svakako su aplikacije bitne, ali ima tu i dodatnih faktora. Kao na primer, šta taj sistem čini posebnim, pa da zbog toga više volite njega da koristite. A ako priču svedemo na broj aplikacija, onda vam treći OS uopšte ne treba, onda vam treba samo taj koji ima najviše aplikacija.

A što se tiče Nokije, svakako su imali te kvalitete koji su od starta nedostajali Androidu - svaki telefon je radio, nije dobio prejak softver. Iako postoji i kod Nokije i Symbiana problem - ti telefoni su imali razne servise, a koji su relativno brzo gašeni, ili nisu bili dostupni u zemljama kao Srbija. (Tipa, mape.) Ali čak su i s Microsoftom bili bolji od Androida.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Huawei privremeno obustavio proizvodnju pametnih telefona http://rs.n1info.com/SciTech/a489164/Hu ... efona.html

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Idioti se ozbiljno nameracili na Huawei. Tramponja trazi od vestice Merkelove da se i Svabija ukljuci u ban. Majke im ga fasisticke svima redom...

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Frka se digla oko Huawei-a za 5g mrezu. Ali kontam da je spijuniranje namerbo ubaceno, jer sam na nekoliko mesta citao da je Huawei jedini proizvodjac koji nudi ceo komolet 5g. Imaju ceo sistem zaokruzen i zatvoren, dok druge firme imaju samo pojedine delove. I, onda tu dolazi do problema. Sto bi neko kupovao komponente od nekoliko proizvodjaca kad ne mora.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Uredno je objaviti vijest da se smanjuje ili obustavlja proizvodnja, ali onda treba ispratiti i nastavak gdje sam Huawei demantuje to. [emoji6]

https://www.androidauthority.com/huawei ... on-993771/

Sent from my Huawei Mate 20 Pro

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

janka_88 napisao:Uredno je objaviti vijest da se smanjuje ili obustavlja proizvodnja, ali onda treba ispratiti i nastavak gdje sam Huawei demantuje to. [emoji6]
To možda ako nemaš Samsung. [emoji1]
Nemam Huawei, ali evo gde sam ja naišao na vest.

https://www.gsmarena.com/huawei_says_it ... -37394.php

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

janka_88,Postovao sam vest koju sam prvu naišao, ti si pronašao update koji je usledio istog toga dana i postovao. Lično ne preferiram Huawei jer mi se bukvalno ništa ne sviđa kod njihovih modela, a EMUI je za mene blagi užas, te stoga ne bih ni kupio u bilo kojim okolnostim Huawei proizvod, ali ono što radi USA je čist politička dominacija. Samovolja političara koja može da uništi bilo koju kompaniju, bez obzira koja je to kompanija, samo radi pregovaranja i političkog prepucavanja. Takav čin USA svako treba osuditi, jer kada politika i političari umešaju prste nijedna kompanija nije sugurna.

Takođe, naravno da PR služba Huawei mora da "gasi vatru" neće reći propali smo, nemojte da kupujete naše proizvode. No, posledice bana se itekako osećaju iako to Huawei neće da prizna javnosti. Masa korisnika vraća njihove proizvode, operateri izbacuju njihove modele iz ponude, nema nikakvog odgovora od Huawei oko dugoročnog plana kako će da zamane tehnologiju USA kompanija u domenu hardvera koju njihovi proizvodi koriste. Dok je ban na snazi, ne mogu nikakvu budućnost da planiraju. Dodatno, ako je Huawei izgradio koliko-toliko ime brenda i otrgao se u Evropi od epiteta kineskog lošeg proizvoda, ban je tu reputaciju jako poljuljao, a posledice će se osetiti u budućnosti.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Nije to samovolja nekog politicara. Nije se on jednog jutra probudio i odlucio: "E, ajde danas malo da zajebavam kineze i pokrenem trgovinski rat. Evo prvu kompaniju koju cu da sje*em neka bude, neka budeee... Evo Huawei. Jeste da nemam dokaz da spijuniraju, ali ko ga je*e, narod je ionako tunjav."

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

To je samo izgovor i propaganda, ameri spijunirali merkelovu iz svoje ambasade, ispao skandal, dza bu, i dalje stoji cela aparatura u ambasadi i nikom nista, ameri priznali ali rekli ne sklanjamo opremu... Tako da sve je to igra velikih igraca, a mi mozemo da palamudimo do sutra

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

To je samo izgovor i propaganda, ameri spijunirali merkelovu iz svoje ambasade, ispao skandal, dza bu, i dalje stoji cela aparatura u ambasadi i nikom nista, ameri priznali ali rekli ne sklanjamo opremu... Tako da sve je to igra velikih igraca, a mi mozemo da palamudimo do sutra

PetarVetar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2014. 17:27
:: Samsung S20+

Post od PetarVetar »

Ja se nadam da će na kraju biti sve ok, iako sumnjam.

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

somi92 napisao:To je samo izgovor i propaganda, ameri spijunirali merkelovu iz svoje ambasade, ispao skandal, dza bu, i dalje stoji cela aparatura u ambasadi i nikom nista, ameri priznali ali rekli ne sklanjamo opremu... Tako da sve je to igra velikih igraca, a mi mozemo da palamudimo do sutra

Zato što je Nemačka i dalje američki poltron... A odluke će donositi svi oni nezavisno onog dana kada se otrgnu od dolara. Dotle ćemo uvek imati ovakve uplive politike u biznis i sve ostalo što ne bi trebalo biti politika.

Festina lente.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

https://www.phonearena.com/news/future- ... p_id116646

Sent from my Samsung Galaxy Tab S2 8.0 LTE using Tapatalk

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ma nece ovo biti ovako, zivi bili pa videli.

Послато са TA-1012 уз помоћ Тапатока
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori