Узела је моја жена у МТС-у овај телефон, нисмо били баш при парам а њој требао хитно нови. Бирали смо између "Тесле" и Кулпеда.
Морам рећи да сам био скептик али ме телефон пријатно изненадио.
Прво што ми је засметало у спецификацији је батерија али изненађујуће може да издржи дан при нормалном коришћењу.
Екран за ту класу телефона одличан, осветљење прејако (држи га на пола стално) тако да се напољу види добро. На додир пријатан са заобљењем са стране (стакло је заобљено не екран да ме неко погрешно не разуме).
Звук на звучнику је просечан, солидне јачине (не може да се пореди са ХТЦ Јединицом

Систем је кинески оптимизован, нит лети нит кочи (3ГБ се старају о томе), процесор има слабу фреквенцију али све иде глатко. Једино нисмо пробали неке захтевне игрице али то њој не треба. ФБ, ЈуТуб ХД, поруке позиви, Инстаграм, нет... ради одлично.
Оно што је занимљиво код система је сигурност. Одушевило ме је што свакој апликацији можете сваку ставку посебно дозволити и забранити, има системски Ад блокер

Камера је солидна, опције камере су врхунске, има ручна подешавања тако да може да се извуче максимум из ње.

Све препоруке за Кулпед, ништа не заостају за Шаоми телефонима које сматрам лидерима међу кинеским телефонима.