HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Hvala na usmeravanju, meni se ucinilo kao dobar rom, al nisam znao za ovo... Onda ok :) Jel ima nekih dobrih romova sto su bazirani na 2.09 ?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

vanjuska, koristio sam neophyte rom i moram da priznam da je od svih sto sam probao najbrzi, ali ima neke decije bolesti tipa kada alarm krene da zvoni jedino moze da se gasi tako sto ugasish proces. Za tako brz rom baterija mi je odlicno trajala, oko 24h. A isti lik sto je napravio taj rom je napravio i nextsense i od svih romova koje sam koristio on mi je najbolji. Glava razlika izmedju ta dva roma je to sto je nextsense napravljen od oficijalnog 2.09 izdanja froya.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

A taj nextsense kakve ima bagove? Ima li on kakve propuste a da ih je bitno pomenuti? Mislim da su spominjali neki program Juice defender al ne znam u kom kontekstu, uglavnom nesto oko produzavanja veka baterije..
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

Jel moguce da nece da zvoni alarm tj budilnik kad je telefon skroz iskljucen??? Jel postoji neko resenju tu kako da mi zvoni a da je iskljucen?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Izvinjavam se zbog poruka u kojima sam pravio greske,a razlog tome jejer sam navikao brzo da kucam,ali jos uvek nisam dovoljno vest sa ovom tastaturom na desireu
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

njujork14, na većini smartphonova ta funkcija ne postoji, samim time što je alarm jedan od programa, koji ne mogu da rade kad je telefon isključen.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

njujork14, znam da je neverovatno glupo, ali tako je.
Ideja proizvođača je da se telefon pre spavanja prebaci u airplane mode. Time se ubijaju sve konekcije - gsm, net, niko ne može da te pozove, potrošnja baterije je svedena na minimum, a alarm i dalje zvoni :D
kad se probudiš isključiš airplane i to je to :)

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

Pa ja sam probao da ga stavim u airplane mode i iskljucio ga ali opet nije zvonilo, jedino ako mislis da ga stavim u airplane ali da ga ne iskljucujem skroz, ali opet nekako je tad upaljen fon a ne ugasen?.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Šta? Pa ne shvatam što si ga stavio u airplane mode i ugasio, u tome je i poenta airplane moda da ti radi telefon a da "ne radi". Ne može alarm da zvoni kada je ugašen telefon.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

jeste upaljen, ali u sleep modu, bez konekcija, znači baterija se skoro i ne troši, i što je najvažnije, zvoniće kad budeš trebao da se probudiš :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Provalio sam nesto za sta mislim da je bug. Kad uzdjem u sms konverzaciju u kojoj imam dosta poruka (preko 1000), i krenem da kucam odgovor na poslednju poruku,nakon slanja mi prijavljuje gresku,kaze da sam uneo pogresan broj. Moram da izadjem, udjem ponovo i ponovo napisem sve,onda prodje poruka normalno. Da li se ovo jos nekome desava?

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Nemam problema sa slanjem,mene muci sledece: desava se da tel malo sporije radi kad su poruke u pitanju, verovatno zato sto ih imam par hiljada :lol: I desi mi se ponekad da pritisnem poruku na vrhu ,,inboxa", a on mi otvori nesto sa dna ekrana.
ex ivan87

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

:unsure: Jel GPS treba da stoji non stop upaljen kao sto je meni ili ga treba iskljuciti? Mislim ako vec vuce bateriju da ga iskljucim... I za sta on tacno sluzi :oops: osim kad odem na Maps on mi pokaze gde sam

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

njujork14, pa ako ces konstantno negde ici gde ne znas gde je koja ulica onda ti fakat treba GPS. A cemu sluzi, pa navodjenju. E sad, mozes da skines neku aplikaciju o kojoj se vec pricalo pa da imas normalnu navigaciju ili da se igras sa Maps, ali sve to definitivno ne da trosi nego pojede bateriju za jako kratko vreme.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

njujork14, Znam da ne može svako sve da zna, ali bar se potrudite malo, lako je doći na forum i prosuti 300 smešnih pitanja, da si ukucao na google saznao bi za 10 sekundi šta je gps.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

Ma nije valjda, pa ne zna svako bas sve kao ti, i sta ovde je zabranjeno bilo sta drugo da se pita, a sme samo da se prica o tome kako se pravi gold card, kako se rutuje i ostale dosadne stvari, a ako ti smeta i ako ne zelis da pomognes ne treba da odgovaras vec nastavis dalje i gleda svoja posla.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Pre svega postoji tema o GPS-u. Zamisli kako bi izgledalo da svako upada sa pitanjima šta je GPS, EDGE, 3G, WiFi. To si mogao da saznaš za dve sekunde koliko je potrebno da otvoriš Google i ukucaš GPS.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

Ja sam pre svega pitao da li treba da bude ukljucen ili ne gps, a onda sam usput pitao i za sta tacno sluzi i zasto bi kopao i trazio po googlu kad ima dobrih ljudi koji ovde hoce da pomognu i objasne razne stvari, i sta ovo je neki vrhunsko-profesionalni forum za velike strucnjake a ne i za nas prosecne i ne preterano zahtevne korisnike koje zanimaju neke obicne stvari i problemi?...

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Evo uspeo sma bateriju da izvucem 1dan 4 sata i 15min i imam jos 40%. Potrosaci su sledeci:
Cell Standby 39%
Phone Idle 40%
Android System 11%
Display 3%
Voice Calls 3%
Mediaserver 2%
Internet 2%

I to me dovodi do zakljucka da mi je najvise baterije potrosio telefon dok nije radio.. E sad sta tacno trosi tolko bateriju u stand by-u (procesor?) i kako to resiti?

P.S. Telefon je za svo ovo vreme bio koriscen sa nesto neta preko 3g, 3g mreza stalno ukljucena, cackao sam nesto gps, igrao malo igricu, slusao muziku 4 sata (zaspao sam sa playerom ukljucenim), otkucao 20-ak poruka,mozda i vise, i nesto malko pricao telefonom.

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Male su šanse da se trajanje baterije produži nešto više od toga. Jedino što pomaže je:

provoditi što više vremena na 2G, a preći na 3G samo kad se koristi net (ili 2G + opera mini kako bi se smanjio protok)
isključiti sve autosinkove, data i wifi konekcije, bluetooth, gps, a koristiti samo po potrebi
smanjiti osvetljenje ekrana na podnošljivi minimum
koristiti što tamniji wallpaper i temu generalno
i poslednje, probati SetCPU i smanjiti radni takt procesora, napraviti posebne profile za budno stanje (768/254, npr) i sleep (245/245, recimo)

i to je to, pomirite se s tim da ćete uglavnom morati skoro svaki dan da punite bateriju (neki i češće koji jašu telefon besomučno, kao ja).

Ako nekog zanima, trenutno koristim Pinkolin 1.7 senseless (kao) ROM + LauncherPro koji je relativno ekonomičan, a OpenDesire, DeFrost i CM 6.x, kao čisti Froyo ROMovi verovatno još malo štede bateriju i rade nešto brže, ako vam ne fali Sense. Plus mogu da se overklokuju po potrebi. Plus bolje snimaju 720p ;)

Odgovori