Šalu na stranu, pravljenje bilo čega, a u ovom slučaju kastom juzer interfejsa zahteva dosta posla, počev od dizajna pa do gomila linija koda i kopanja po sistemu, a isplativost je vrlo neizvesna. Mislim da malo ljudi koji imaju znanja da to izvedu, imaju i vremena i želje da to odrade "čisto dokazivanja radi". Drugo, stvarno imam utisak da većinu apsolutno zadovoljavaju trenutni izgled i stepen prilagođavanja sistema, inače bi se nešto bitno drugačije već pojavilo. Veći napori na tom polju mogu da se vide uglavnom tamo gde je UI mršav, a postoje mogućnosti da se nešto uradi, kao što je npr. Nokia 5800. Gomila houmskrinova, tema, hakova, a tu je i Gdesk, pa ko voli nek izvoli.
Ali eto, da ne bude da ja samo širim pesimizam, uvek možeš da pokreneš temu na XDA, možda iskopaš nekog manje kreativnog programera sa viškom vremena i napraviš tim koji će promeniti Android koji sada poznajemo

Edit: Mogućnosti su sigurno velike. Mislim, to je ipak procesor na gigaherc, dosta memorije, uz malo pažnje na optimizovanju koda može sigurno svašta da se napravi.