HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Nije potrebno nista specijalno, samo full wipe, pa dalje kako si opisao.
Radio, pa ROM, malo je "cistije", mada je u sustini svejedno - ne preklapaju se nigde, kako sam shvatio.
Vredi li - ne znam, ja sam downgrade-ovao sa .14 (pretposlednji) na neki 32.47.00.32U_5.10.05.23, da ga probam. Kazu da trosi isto koliko i prethodni, 4mV na minut (stand by).
Nemaju, imas add-on na mini sajtu, leedroid.protogenlabs.com
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

IvanP, hvala za info. Za radio sam mislio na probleme tipa metalizira zvuk u slusalici, skremblovanje zvuka do nerazumljivosti itd....Upravo sam poskidao sve, jos samo patch za circle battery, i krecem :roll:

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

ne, nema takvih prituzbi na radio.
nema na cemu, we aim to serve :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

uradih wipe i instalirah radio, i sad se zaglavio na belom ekranu sa htc natpisom, i ne mrda odatle.....hmmmmmmm, vec mi ne lici na dobro :disgust:

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

izvadi bateriju, ukljuci ga sa vol down - pravo u recovery
uradi nandroid restore, verujem da ga imas
reboot to recovery, flash ROM first
onda flashuj RADIO
mozebiti da sam te u brzini malko dezinformisao oko toga sta se prvo radi, mada sam siguran da su ljudi prijavljivali da im obe opcije funkcionisu...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Uspeo sam na kraju, ali sam se posle jako kratkog vremena vratio na proverenu kombinaciju rootvanog OTA2.2 plus Espresso Carbon Mod. Radio je (barem na mom aparatu) tesko djubre, non stop crashuje Phone aplikaciju. Sam LeeDroid ROM mi je beyveye, napunjen gomilom nekih nepotrebnih gluposti, koje meni nicemu se sluze. U sat vremena koriscenja je 3 puta crashovao ceo HTC Sense, i usput imao gomilu nekih drugih tikova. ocigledno da sam sa OTA2.2 i Espresso mod-om pronasao svoj comfort zone, i necu na tome nista menjati vise, dok se ne pojavi 2.3 o kome se uveliko suska.

Pozdrav 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Stigao mi je konacno White Desire..:-) :-) :-) Pravo iz Telenora.. I zamislite, nije zakljucan..:-) :-)

Usput da napomenem, isprobala sam da u novi White Desire ubacim Nandroid backup sa Black Desirea i RADI..:-) Sve mi je sad isto kao na Black primerku..:-) Eto i ja da razbijem mozda neciju dilemu..:-) Bila sam dovoljno hrabra da to probam iako nigde na netu nisam videla da je to neko probao..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, cestitam! Znao sam da je samo pitanje momenta kada ces ga nabaviti :wink: Sta si sa crnim uradila, ako nije tajna?

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

Lepo za nov telefon, al ja cestitam za to kalemljenje, svaka cast! Ja ukratko ne bih smeo to da probam... sad bih doduse smeo, al prvi...

Ja ipak flesovah ovaj V2.2f, nije da mi je 2.2d nesto smetao, al ajde... bez full wipe (u stvari, bez ikakvog wipe) i bez Nandroida (imao sam neki od skoro, pa reko sto da se opet cimam), pobrisao gomiletinu tih nepotrebnih aplikacija koje Araphel pominje i sto je cudno - nema ih! Trebalo je da ih ima, iako sam ih pobrisao iz .zip, jer nisam uradio full wipe, ali ne! Odlicno! Radi super, naravno. Kad Lee prestane da razvija romove za Desire probacu neki drugi, do tad stvarno ne vidim potrebu... Bice i to, za neku nedelju.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Cestitam i ja Ninolini na prinovi i na hrabrosti.Prelepo je sto kao prvo devojka voli toliko mobtele,a to kazem zato sto moja devojka ne moze da me vidi sa tel u rukama,mada sam to sredio tako sto sam joj dao moj stari dobri e71 i naucio je nekim forama sa symbianom,a kao drugo i sto se razume i ima hrabrosti da experimentise.Samo da napomenem da sam i ja ubac io LeeDrOiD 2.2f bez problema a uradio sam samo wipe cache i wipe dalvik cache i nisam imao problema sa boot-om kao pree.Sada cu da vidim da li mi opet video secka prilikom pustanja pa cu vam napisati,mada vidim da niko o tome nije komentarisao posle mojih par poslednjih postova///EDIT:Moze li mi neko objasniti kako u handcent sms-u da iskljucim da mi se vise poruke ne otvaraju automatski na ekranu?Ubih se da to iskljucim i nikako ne uspevam
Note IV N9100 dual

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

Veliki pozdrav vlasnicima Htc Desire-a!!!!!!!!!!!
I svim forumasima!
Prodao sam x10 i kupio nov Desire!
Slicni su, mada je po meni s.e. malo lepsi ali dobar je i ovaj, videcemo!
Odmah po uklucivanju i spajanju na wifi pitao me je za software update i apdejtovao sam ga na 2.2.
Hteo sam da vas pitam ima li potrebe za kuvanim romovima ili je i ovaj 2.2 fabricki dobar?
A N D R O I D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

dojlimi, pre svega cestitam ti na prinovi i neka te dobro sluzi.Mnogo je tel funkcionalniji kada se root-uje i ubaci neki rom .
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

dojlimi, dobar je i fabricki, ali sa rootovanjem dobijas dosta dodatnih opcija, mogucnost prebacivanja svih aplikacija na karticu, posto fabricki to nije moguce za sve aplikacije, najcesce one najvece....itd. ne moras ubacivati custom ROM ako neces, ali svakako rootuj telefon. Mislim da ti je Desire svakako bolja varijanta, zbog multitouch, sense UI, i jos dosta nekih sitnica....

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

araphel, crni sam direktno menjala za beli..:-) Nije bas uobicajena zamena, vec sa poznatom osobom kojoj boja nije bitna a u ponudi u Telenoru je bio samo beli..:-) Sa ovim sam bas imala srece, sta reci osim - Jupiiiii...!!!

Hvala i ostalima..:-)

I ja sam, naravno, ubacila LeeDroid v2.2f bez wipe-a..:-) Sve super radi..:-)

toda81, za Handcent SMS.. To je u podesavanjima pod Settings/ Notification settings/ Enable Popup.. to odstikliraj i to je to..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

milos1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2010. 19:55

Post od milos1 »

Ninolina, svaka čast na dobijenom otključanom telefonu, voleo bih da se to i meni desi prilikom kupovine :D

araphel, hvala još jednom na objašnjenju za updateove brandovanih i unbrandovanih mobilnih telefona

Još nekoliko dana, pa bih i ja trebao da postanem korisnik desirea.
Also, da li je neko probao ovo i kakvi su utisci?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, bas si imala srece da ti se sve poklopi. Sto se tice LeeDroid-a, meni jednostavno ne odgovara, a i nije radio kako treba :uhuh:

milos1, uzivaj covek, videces tek kad stigne Desire, onda cemo da pomazemo :D Uostalom, kao sto vidis, malo malo pa i ja imam neko pitanje. Sto se tice bacanja aplikacija na SD, ja nalazim da je meni najopustenija varijanta root + move2sd enabler aplikacija. bukvalno sve osim sistemskih aplikacija mogu da prebacujem, bez kreiranja particije i zezancije. Ovo navedeno resenje nisam probao 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, hvala ti puno.Konacno mi se poruke vise ne ocitavaju na ekranu .
Note IV N9100 dual

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

Zna li neko zasto moj desire ``jede`` oko 400mb ram-a?
Preko task killera sve ``poubijam`` aplikacije i slobodno mi je oko 170-180mb ram-a?
A N D R O I D

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Heh, svaki novi korisnik ima isti set pitanja, a odgovori se uglavnom već nalaze u ovoj temi, samo je treba pročitati :D
Pusti telefon da sam barata memorijom i ne opterećuj se time. Zaboravi na task kilere i praćenje količine praznog rama. Android nije Windows.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

dojlimi, nije to nista cudno. Prvo, ni ne treba da ubijas sve procese i aplikacije, pogotovo sistemske, samo moze vise da ti steti nego sto ti koristi. Dosta toga se samo reaktivira i kad ubijes kroz task killer. Drugo, task killeri ti uopste i ne trebaju, pogotovo ako si odradio update na 2.2, jer gasenje aplikacija imas u manage applications delu menija. A ni to ti nije neophodno. Vec mesecima funkcionisem bez ikakvog task killera i nijednom mi nije ponestalo RAMa.

nego, jel ima neko da drzi konstantno neki live wallpaper kao pozadinu? Zanima me koliko utice na potrosnju baterije?

Odgovori