HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Jorda, danas je bas izasao opet novi update Handcent SMS-a..:-) Jel ni taj novi nije hteo bez uninstalacije stare verzije da se instalira? :-(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Ninice, nije hteo ni tako, probao sam.
Na kraju sam popizdeo i obrisao, pa ponovo inst. i pola sata se zamajavao sa podesavanjima.
A sto se gaginog posta tice, definitivno se naplacuju svi servisi koji imaju (ukljucujuci backup & restore).

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Jorda, pa valjda mozes temu da backup-ujes? Ja to mogu, ali nista drugo.. :-(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Mar 2010. 21:41

Post od Gaga3 »

Evo i mene, izvinjavam se, ja sam skroz zaboravila da sam ja imala mesec dana to otkljucano,jer su mi poslali, pa sam koristila, sinoc sam ukapirala da ne mogu ni ja ! :o ...Ali da, kao sto rece Ninolina moze tema! A Nino, nisam dobila mail, ja sam tebi pisala na mail! Nema veze, ucim, pa se mozda gledamo uskoro! Pozdrav ekipo!
HTC Tattoo

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Samo bih htela da sa ostalima podelim iskustvo sa flashovanjem custom ROMova za Tattoo..:)
Probala sam ih nekoliko i najzadovoljnija sam PuzzleROM v6...:) Baziran je na androidu v1.6 sto znaci da BT na njemu ne radi, ali je ROM gotovo perfektan..:)
Ono sto sa njim dobijate je sledece:
1. Stabilnost i brzina
2. A2SD (radi super)
3. Font Changer app radi i mozete menjati font
4. Sa kernelom koji se nudi kao dodatak moguce je preko SetCPU odraditi UC i OC i do 768, ali nije stabilan.. kod mene je extra stabilan i brz na max: 658 min: 160
5. Mogucnost za ubacivanje drugacijih (u boji) ikonica za wifi, mrezu i za bateriju (super circle sa procentima) a to mi je bilo veoma vazno, jer su me standardne - bezlicne skroz smorile..
6. ROM manager app na ovom romu takodje super radi pa je sad moguce lakse odraditi nandroid backup i flashovanje, kao i mogucnost direktnog ulaska u Clockworkmod Recovery sa boljim opcijama od onog koji dobijete samim Rootovanjem
Mozda sam nesto i propustila da napisem, ali nemam ni na sta da se pozalim.. Sve je super..:) Svaka preporuka za ovaj ROM..:)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

e a zar vam nije za tattoo izasao custom rom 2.3 kolacic ?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

lesa0208, mozda i jeste.. ali ja sam htela sredjeni mob bez budzenja tog tipa.. Na takvim ROMovima uvek nesto ne radi.. Takodje sam htela i da mogu da promenim pomenute ikonice, a za to se ovaj ROM pokazao najbolje..:-)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

lesa0208, ali taj 'џинџербред' valjda nema Sense UI . :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

taj dzindzer radi odlično. Nema sense, ali kamera radi :lol: :lol: :D :lol:

pohvale za developera!!!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

i ja isto kazem, posle toliko vremena, napokon je neko sredio kameru.. :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Shta ce nam uopshte sense... meni se iskreno ne svidja uopshte, ali eto... ukusi su razliciti. Nekako mi je previshe nezan (mislim da bash ide uz Ninolinine mede :D ) i lezi mi nekako onaj sirovi android izgled! 8)
Nego, ja se preselio sa KalimGinger 10.12 na nFinity v0.7 (oba GingerBread 2.3.2) i ostajem na njemu da daljnjeg. Veoma je brz i ima neke dodatke koje u KB10.12 nisam imao... U svakom slucaju preporuka sa moje strane! :wink:
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Pon, 14. Feb 2011. 14:25, izmenjeno 1 put ukupno.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Ninice, ajde pliz ako nije frka posalji mi linkove za taj ROM i detaljno uputstvo (posto sam bot za te stvari)
pa da probam ako vec kazes da je brz.
Tnx :)

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

ako može i meni to isto gore navedeno,uputstvo za rutovanje aparata... inače mu preti razbijanje o pod sav zakucava,guši se... restartujem ga tri puta dnevno...

i ako ko zna-najbolji/najstabilniji ROM za 2.1 !?

moonwalker13
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 18. Feb 2010. 01:08

Post od moonwalker13 »

I ja da se ubacim :wink:
Ako moze i meni u pp link sa tutorialom do nekog stabilnog roma , 2.1 ili preko.
Tutorial bi mi znacio jer cu prvi put menjati rom,pa da ne zeznem nesto :|

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

psyhound, da ok za sense ali da li sve radi na tom gingerbreadu ili po neke stvari rade delimicno :?
Iphone 4s white clear install

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Sto se tice flashovanja, prvo tel mora da vam bude rootovan.. Za to vam treba sledeći link.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=761507.. taj sam ja koristila ali vidim da ima i nesto svezije.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=950759

A evo i linka do teme za PuzzleROM v6.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=749932

Tu cete naći sva potrebna uputstva i fajlove..:-)

moonwalker13
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od moonwalker13 »

A recite mi,posto nisam bas upucen, jel ubacivanje roma moze da nanese neku stetu telefonu?
I sta zapravo rootovanje znaci :oops:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

xerosoft, radi sve shto meni treba... XD Shalim se. Ne radi FM Radio (i verovatno se nece ni truditi da ga pokrenu) i kamera radi delimicno. To delimicno znaci da nema preview ali kada shkljocnesh iskociti gotova slika i spakovana je na SD karticu kao i shto bi trebalo, ali josh uvek ne radi video zapis. Sve ostalo, i shto se tice aplikacija, radi odlicno! Lepo je sredjen rom tako da trci i sa aktiviranim live wallpaperom. :)

moonwalker13, ako se na vreme uradi backup bilo shta da se zezne uvek se moze vratiti na osnovni rom i krenuti iz pocetka, tako da, koliko ja znam, do nekog veceg problema ne moze da dodje.
Root-ovanje znaci da ti kao korisnik dobijsh sva administratorska prava u operativnom sistemu i da imash pristup svim opcijama i fajlovima (laicki objasnjeno)... :)

moonwalker13
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od moonwalker13 »

Citam xda forum i polako shvatam selu stvar oko rutovanja i ubacivanja roma.
Nekoliko stvari mi nije jasno.

Sta je Gold Card? Da li se to radi pre ili posle rutovanja?
Sta znaci "Flash the tattoo"? Jel to u stvari ubacivanje novog roma?

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

moonwalker13, gold card se radi pre root-a, Flash the Tattoo, hmm, paa, to nije samo ubacivanje roma, ti je u stvari instaliranje raznih .zip fajlova iz Recovery-ja izmedju ostalog, tu spadaju i romovi...

Odgovori