HTC Tattoo
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
markonato, sorry na kasnom odgovoru. Nisam probao kalimove novije ROM-ove tako da ne mogu nishta da ti kazem po tom pitanju. I ovaj je zasnovan na CM7 pa verovatno slicno i rade.
Mnogo je brzi od stock ROMa na koji se ne vracam ni da mi zivot zavisi od toga, a na sense sam vremenom postao alergican i trazio sam samo romove bez njega, tako da ne, nema sense.
Nisam radio backupove pa ti na to ne mogu odgovoriti jer stvarno ne znam.
Marko.85, o'sh zebrastu? x)
Mnogo je brzi od stock ROMa na koji se ne vracam ni da mi zivot zavisi od toga, a na sense sam vremenom postao alergican i trazio sam samo romove bez njega, tako da ne, nema sense.
Nisam radio backupove pa ti na to ne mogu odgovoriti jer stvarno ne znam.
Marko.85, o'sh zebrastu? x)
-
- Sertifikovani Trol
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Ljudi nemojte se zavaravati.Kuvani romovi nikad ne mogu biti bolji od fabrickih koje bi htc izbacio.Na tome rade profesionalci,a kuvane romove prave klinci i dokoni ljudi...Uvek ce postojati neki bag,jer nemaju uslova kao sto bi htc u fabrici imao da testiraju ceo projekat novog roma...Shvatite to!
Treba i meni objasnjenje sta je sense ui?
Treba i meni objasnjenje sta je sense ui?
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Ivan Cirkovic, kuvani romovi itekako mogu biti bolji od fabrickih.
Naravno, ne mislim na svaki rom koji neko napravi, ali romove u kojima su zaista poboljsane mnoge "fabricke" opcije i mogucnosti, ne treba izbegavati vec naprotiv.. Ukoliko umes da promenis rom, trebalo bi da isprobas nekoliko i vidis koji ti najvise odgovara.. Portovani romovi, sa jednog uredjaja na dugi, uvek ce imati neki bug.. Koristim kuvani rom i na Tattoou i na Desireu, i tvrdim da bolje rade i nego sa fabrickim.. Ne koristim portovane romove vec samo poboljsane verzije HTCovih zvanicnih verzija..

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
-
- Sertifikovani Trol
- xerosoft
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
- :: Iphone 4s
- :: Iphone 3gs
- Kontakt:
psyhound, da li mogu da dobijem link za taj rom ako te ne mrzi baci na pvt ako je protivno pravilima foruma,e u medjuvremenu nasao a kako se pokazao rom jesil ga install jel za upotrebu?
markonato, jel ti root odradjen na telefonu ako jeste nemas sta da brines oko gps to je ako prelazis sa 2.1 ili 2.2 roma na ovaj moras da ostavis upaljen jer posle ne moze da se upali nema potrebe za brigom nisi lepo preveo to sto si procitao
markonato, jel ti root odradjen na telefonu ako jeste nemas sta da brines oko gps to je ako prelazis sa 2.1 ili 2.2 roma na ovaj moras da ostavis upaljen jer posle ne moze da se upali nema potrebe za brigom nisi lepo preveo to sto si procitao
Iphone 4s white clear install
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
Ivan Cirkovic, potpuno se slazem sa Ninolinom, evo ja vec mesecima na Wildfire koristim kuvani rom, konkretno WildPuzzleRom i on je ovako kao fabricki, sem sto su ubaceni live wallpapers u Sense-u [big deal] i neke sitnice jos, ali sine kako leti... Nisi svestan koliko je bolji u odnosu na fabricki... A ova tvoja izjava jos malo pa da je uvredljiva!
salim se naravno... Ali nisi u pravu ni 5%... 

Samo nek se rolaju....sarme.
-
- Sertifikovani Trol
Ninolina za preshednika! XD
xerosoft, ma radi kao zmaj. Koristim nFinity ROMove od v0.7 i svi su dobri, ali ovaj je l00d!
Potpuno stabilan, nisam nashao nikakve bagove u stvarima koje koristim, a pored toga mi je net ukljucen konstantno, radi mi nexus live wallpaper (onaj sa onim sharenim tufnama shto protrcavaju), procesor nameshten na 480/614 + adw launcher ex i beautiful widget i baterija bez problema uz normalno korishcenje pregura 24h! Shta cu kad sam manijak pa ga ne shtedim! x)
xerosoft, ma radi kao zmaj. Koristim nFinity ROMove od v0.7 i svi su dobri, ali ovaj je l00d!
Potpuno stabilan, nisam nashao nikakve bagove u stvarima koje koristim, a pored toga mi je net ukljucen konstantno, radi mi nexus live wallpaper (onaj sa onim sharenim tufnama shto protrcavaju), procesor nameshten na 480/614 + adw launcher ex i beautiful widget i baterija bez problema uz normalno korishcenje pregura 24h! Shta cu kad sam manijak pa ga ne shtedim! x)
- ___________________________________________________
Miškoni:: Izbaci "sh" iz upotrebe dok pišeš na ovom forumu...
- Master Joda
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
- :: iPhone 8 Plus
Jel moze neko provereno uputstvo kako da ubacim custom ROM u telefon. Video sam da ima na netu milion objasnjenja ali vecina su poprilicno stara i uvek izbacuju neke nove mogucnosti tipa "one click root" itd. Bojim se da ne izgubim neke podatke tokom ubacivanja tog ROM-a. Telefon mi nije cak ni root-ovan. Hvala unapred
-
- Sertifikovani Trol
For the love of... dajte ljudi, pa cemu sluzi google i ovih 80 strana na ovoj temi? Za ovo bi vas tako naguzili na linux forumima... x)
01. DA! Na ovom romu radi 99% stvari... uvek ce biti nesto sto nece raditi pa i na fabrickom romu.
02. HTC Sense je HTC-ov User Interface...
03. XDA forum -> htc click:tattoo android development -> nFinityGB tema.... U prvom postu su SVI POTREBNI LINKOVI, a procedura je objasnjena 500 puta!
01. DA! Na ovom romu radi 99% stvari... uvek ce biti nesto sto nece raditi pa i na fabrickom romu.
02. HTC Sense je HTC-ov User Interface...
03. XDA forum -> htc click:tattoo android development -> nFinityGB tema.... U prvom postu su SVI POTREBNI LINKOVI, a procedura je objasnjena 500 puta!
Evo tutorijal koji sam našao na netu i po njemu upravo podigao novi rom... prvi utisak je
strašno dobro odrađen posao 
I jedna preporuka kada flashujete Gingerbread ROM. Instalirajte i ovaj apk http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=967397 pojavice se u themechooser-u i pokrenite kao da je tema. To su sredjene status ikonice za tattoo ekran tako da su mnogo ostrije

1. Sacuvajte sve svoje podatke. Nemojte koristiti HTC Sync. Jer necete moci da vratite podatke preko istog posle. Najbolje je svoje kontakte sacuvati na google account kako bi posle lako sinhronizovali.
2. Ako vam je telefon rutovan i vec ima neki custom recovery. Potrebno je da isti unRoot-ujete. tj. Da ga vratite u fabricko stanje. To mozete uciniti tako sto ce te skinuti oficijalni HTC RUU rom i instalirati ga. Originalne HTC ROM-ove za Tattoo mozete naci ovde: http://shipped-roms.com/index.php?categ ... odel=Click
ROM koji je stizao na Tattoo-ovima koji su na nasem trzistu je uglavnom ovaj : RUU_Click_HTC_WWE_1.67.405.6_WWE_release_signed_No Driver.exe
3.Potrebno je povezati telefon USB kablom. Stiklirati debug mod i htc sync konekciju, ako imate neki custom nonsense ROM samo nemojte izabrati da se koristi kao Memory drive. Zatim pokrenite exe file originalnog HTC RUU rom-a i pratite uputstva.
4. Kada ste vratili originalni HTC software. Pokrenite telefon. Kada odradite sva standardna podesavanja kao prvi put kada ste ukljucili telefon odradite format SD kartice i pokrenite kameru i uslikajte neku slicicu cisto da imate na kartici folder koji se kasnije koristi za cuvanje slika. Naravno opet stiklirajte debug mod u settings/application.
5. Nakacite opet telefon na USB kabl. Izaberite opet HTC Sync. Sada treba uraditi Root i Recovery telefona. Da bi vam radio ovaj ROM potreban je najnovija verzija ClockworkMod 3.0.0.5. Postoji vise verzija 3.0.0.5 tako da koristite ovu: http://www.multiupload.com/DB7L7BMPBS .
Skinite i http://www.megaupload.com/?d=4Z3F1UV5 . Kada ste skinuli taj zip fajl pod nazivom RootTattoo1Click_Recovery_2010-03-18_Mvx.zip otpakujte ga tako da rtattoo folder bude u root-u vaseg C: diska. Zatim ClockworkMod 3.0.0.5 recovery.img koji ste skinuli stavite u C:\rtattoo\sdcard i overwrite-ujte postojeci. Kada to zavrshite pokrenite rootTattoo.bat koji se nalazi u rtattoo folderu. Pratite uputstva dok vam odradi root i recovery telefona. Na kraju ako sve prodje kako treba telefon ce se restartovati.
6. Sada kada ste odradili Root + Recovery telefona. Cete u SD kartici telefona imati fajlove kao sto su boot.img recovery.img SU itd. Nemojte ih brisati nikako. U SD karticu telefona ubacite zip fajl ROM-a i Google aplikacija koje je potrebno instalirati. Iste mozete naci ovde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=939122 necu davati direktne linkove ka download-ima kako bi ste kada izadju novije verzije ROM-a mogli i njih da nadjete.
7. Sada kada ste ubacili te zip fajlove. Ugasite telefon. Pritisnite u isto vreme Home i Power dugme da bi usli u recovery. Kada vam se upali Recovery sa narandzastim slovima prvo odradite wipe svega a zatim install zip from SD. Instalirajte naravno prvo ROM. kada prodje sve idite na back dugme i izaberi reboot system now. Kada se podigne system. Opet ga ugasite opet udjite u recovery i sada instalirajte google apps.
8. Sada mozete koristiti vas Tattoo sa Gingerbread ROM-om. Imajte u vidu da je ovo tek RC0 verzija ROM-a i da kamera nije u potpunosti funkcionalna, ali moze da slika sto je bitno.
Uzivajte.
Takodje evo linka ka CyanogenMod delu foruma za Tattoo tako da mozete da pratite sta se desava sa update-ovima. Nadam se da moderatorima nece smetati. http://forum.cyanogenmod.com/forum/207- ... tc-tattoo/
I jedna preporuka kada flashujete Gingerbread ROM. Instalirajte i ovaj apk http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=967397 pojavice se u themechooser-u i pokrenite kao da je tema. To su sredjene status ikonice za tattoo ekran tako da su mnogo ostrije
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 18. Feb 2010. 01:08
Ljudi,pomagajte. Desila mi se mnogo cudna stvar. Da napomenem da nisam nista cackao oko rutovanja,golda i romova.
Sinoc u toku noci mi se telefon ugasio jer se ispraznila baterija. Pokusao sam jutros da ga upalim, nije stigao da se butuje skroz i opet se ugasio. Prikljucio sam ga malopre na punjac,i kad se upalio pojavio se neki Sync, da biram jezik, da napravim google account. Onda sam shvatio da su SVI podaci obrisani. Poruke,kontakti, aplikacije, widzeti. SVE! Kao da je neko resetovao telefon na fabricko. Da li se to nekom desavalo? Mislim da nema spasa,verovatno cu morati sve ispocetka. Ali cisto da proverim, i da vas obavestim o ovom.
Sinoc u toku noci mi se telefon ugasio jer se ispraznila baterija. Pokusao sam jutros da ga upalim, nije stigao da se butuje skroz i opet se ugasio. Prikljucio sam ga malopre na punjac,i kad se upalio pojavio se neki Sync, da biram jezik, da napravim google account. Onda sam shvatio da su SVI podaci obrisani. Poruke,kontakti, aplikacije, widzeti. SVE! Kao da je neko resetovao telefon na fabricko. Da li se to nekom desavalo? Mislim da nema spasa,verovatno cu morati sve ispocetka. Ali cisto da proverim, i da vas obavestim o ovom.