[uputstvo] Kako uraditi S-OFF na HTC Desire?

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

[uputstvo] Kako uraditi S-OFF na HTC Desire?

Post od Mirko BGD »

Šta je u stvari S-OFF?

HTC je implentirao u uređaje novije generacije zaštitu koja se zove secuflag i ima ulogu da kontroliše da li vaš telefon ima NAND ili flash otključan. S-OFF procesom zaštita se isključuje i onda možete npr napraviti neke modifikacije u romu koje prethodno nisu bile moguće!

Potrebno:

1. potreban je programčić, koji je u stvari .iso i koga je potrebno narezati na prazan CD http://alpharev.nl/alpharev.iso

2. da rom bude kuvan i telefon root-ovan

Način pripreme:

1. kada narežete CD sa .iso fajlom potrebno je restartovati računar i podesiti ga tako da boot-uje sa CD-a (znači praktično ćemo boot-ovati CD koji ste narezali)

2. kada vam se na ekranu ispiše poruka "waiting for device..." prikačite vaš telefon u normal modu (telefon se kači uključen)

I to je to! Ostalo je da sačekate par minuta i ceo proces će biti gotov! Jako je bitno da pratite uputstva na ekranu da biste znali šta se od vas traži u nekom trenutku!

Ne snosim nikakvu odgovornost za nastalu štetu na vašem aparatu! Ukoliko se nešto nepredviđeno ipak dogodi, mob će najverovanije morati u servis!

Obavezno posetite: http://alpharev.nl/ oni su autori cele ove operacije, i na njihovom sajtu ima dosta korisnih saveta i upozorenja.

Evo ga youtube klip koji pokazuje kako ceo proces izgleda: http://www.youtube.com/watch?v=_cw9xkS20i0

Ja ovo nisam radio, nije mi potrebno, ako sam slučajno nešto propustio javnite pa da ispravim. ;)

Trenutno je S-OFF moguće uraditi samo na HTC Desire, a uskoro i na ostalim HTC modelima ;)

rootxd
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 21. Dec 2010. 22:53

Post od rootxd »

Autor teme nije proverio na svom telefonu kako stvari funkcionishu, zanimljivo. :)
Nije problem, u stvari, uradio sam S-OFF i vrlo zanimljiva stvar, jos ko hoce da se igra s' androidom, da moduje, menja... pravo zanimljivo.

HTC Desire, ROOT + S-OFF = VRH! :)

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Da li je moguće na uređaju kome je urađen s-off kasnije staviti RUU rom i normalno raditi ota update?

Našao sam odgovor na svoje pitanje.Moguće je, čisto da se zna, ako još nekog bude zanimalo.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

rootxd, mislim da si u pravu... pogotovo ROOT-ovani telefoni ili kod Symbiana hackovani telefoni, ali kod HTC modela to je jos izrazenije... Dosta se dobija ROOT-ovanjem a jos i S-OFF...
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Da li je neko uradio s-off na ovaj gore navedeni nacin? Da li su to svi potrebni koraci za s-off i da li ima veze da li je ekran amoled ili slcd da bi se ovo smelo raditi?
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Todo, ja sam odradio na ovaj nacin. Vrlo je prosto, cela procedura traje 5-6 minuta. Ne znam da li ovo vazi i za SLCD/
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sada cu ja to da pokusam da odradim pa se javljam .///Da javim samo da imam i ja s-off :D Sada u samom recovery-u postoji opcija za pravljenje particija sto je super.Samo da naucim sta sve sada mogu kada imam s-off i onda ce tek da bude super
Note IV N9100 dual

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Ceftriaxone, moze i SLCD da se o-off-uje kao sto pise na sajtu autora ciji program koristimo da uradimo s-off.

http://alpharev.nl/

Will this work on my SLCD device?

Yes. For Desire, we've patched HBOOT 0.93, which has AMOLED and SLCD support.
and justice for all...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Provereno moze i slcd jer sam ja odradio sa mojim slcd ekranom .
Note IV N9100 dual

jboban
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Avg 2010. 00:39

Post od jboban »

Šta se dobija sa S-OFF konkretno? Pre sam imao root, a sad sam uradio i S-OFF i šta dalje? Šta sad mogu što pre nisam?

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

moze jedan S-off za magic,32b,sa vodacoma je,znaci 1.6 android bez sensea,a ubija me,vec danima,ako imate upustvo common beybe!

pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:03
:: Galaxy S3

Re: [uputstvo] Kako uraditi S-OFF na HTC Desire?

Post od pedjasmek »

Imam root-ovan HTC Desire i na njemu instaliran Runnymede AIO V6.5 ali je S-ON.Hteo bi da uradim S-OFF ali Alpharev metoda ne pali,na telefonu stoji poruka "Normal NAND found.Non PVT4" i ne mrda dalje.Imam HBOOT 0.83 i njega ne podrzava Revolutionary metoda tako da ne znam kako da izvedem S-OFF.Jel ima neki neki predlog?

Odgovori