HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Ninolina, Da li mi je potrebna gold kartica da rootujem fon jer mislim da mi fon nije brendiran(posto svi spominju goldcard kada treba da debrendiraju fon), a takodje me zanima kakvo je tvoje iskustvo sa rootovanjem fona, odnosno da li je mogucnost postavljanja custom romova veliki bonus?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

acambas, koliko znam u tvom slucaju ne treba gold card.. meni je svakako trebala.. ukoliko ti root nije neophodan bolje da ostanes na oficijelnom ROMu.. Duze ce ti trajati baterija.. ja ne bih mogla da ga koristim bez roota jer volim da imam potpuno otvoren sistem ali mozda tebi to i nije neophodno.. bolje mozda da se prvo malo bolje upoznas sa celom procedurom i dobro procitas ova uputstva pa tek onda da to i uradis.. uvek mozes da se vratis na fabricki ROM ako si nezadovoljan kuvanim, ali najbolje da prvo dosta o svemu tome procitas i vidis i tudja iskustva.. ne treba nigde da zuris..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

vec zadnje 3 nedelje visim po forumima, imam osecaj da sam procitao 1000 postova i sve sto sam mogao da naucim sa foruma naucio sam i
ROOT-ovao sam i nabacio svoj prvi kuvani rom modaco 2.09.405.8, koliko mi se cini ovo je samo rootovani oficijalni froyo.

Ninolina, Jasno mi je da root nije neophodan ali video sam neke prednosti rootovanja i svidele su mi se, a ako ne bude onako kako sam zamislio onda cu da odradim unroot.

E sada posto sam tek uleteo u ove vode voleo bi kad bi mi neko dao par pocetnih saveta npr. sta treba da uradim da mi radi A2SD(neshto treba da se uradi sa karticom ako sam dobro shvatio) i koji rom bi bilo najbolje da nabacim i jel ima nacin da vrtim izmedju romova a da ne moram da stalno brisem sve.

Izvinjavam se ako sam malo naporan ali pun sam volje i zelje da uletim u svet cooked romova i root privilegija

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

VladaZem,sve sto kazes stoji,ali sam ja navikao da uvek imam otvoren system i da mogu po njemu da cackam kao na svim symbian telefonima koje sam imao.Ipak cu bar malo da se igram sa ovim oficijelnim room-om pre nego sto se oglucim za bilo koji korak.Pocela je da me ubija neizvesnost kada cu dobiti tel,tj kada ce mi iz telenora javiti da im je stigao moj primerak,a rekli su do kraja nedelje,a ja sam se danas informisao da telefoni po teelnor prodavnicama stizu ponedeljjom i petkom tako da je petak definitivno u pitanju,a i rekli su mi da ce do kraja nedelje da stigne.Samo ih nisam pitao do kraja koje nedelje misle da ce da stigne :) Plasim se da ne stigne u petak jer ne mogu vise da izdrzim ovako...Da li je lakse root-ovati tel ili ubaciti root-ovani room i koji postupak je bezopasniji i koji ne moze da dovede do nekih nezeljenih posledica?
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

acambas, pa ako si sve vec uradio i proslo je ok, zasto onda pitas to za gold card? Za A2SD znam sta se radi ako je to vec spakovano u ROM..Tada treba da particionises karticu, a za to sto tebi treba neko je postavio link na prethodnoj strani.. Ja koristin LeeDroidov 1.8 ROM i zadovoljna sam gotovo potpuno.. Jedino mi se baterija malo brze trosi.. Nocas ce Lee objaviti i 1.8a verziju pa se nadam da ce biti poboljsanja i za bateriju jer se dosta ljudi zalilo..

toda81, svakako moras pre flashovanja da odradis Rootovanje jer jedino rootovan tel mozes da flashujes.. Bilo bi dobro da pazljivo procitas uputstvo koje je postavio Djoni nekoliko strana unazad.. Bice ti sve jasnije kad budes imao tel ispred sebe.. ovako ti se verovatno sve cini komplikovanije nego sto jeste..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok ninolina,sigurno si u pravu kada kazes da ne zurim i da ce mi uputsva sa prethodnih str izgledati drugacije kada bidem uspostavio kontakt sa telefonom.Ja sam hteo sve to unapred da saznam,ali je to ocigledno nemoguce
Poslednja izmena od toda81 u Čet, 12. Avg 2010. 12:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

Po forumima citam da uvek preporucuju wipe podataka pre nego sto se nabaci novi rom, a postoje 2 wipe opcije: wipe cashe particion, wipe data/factory reset pa me zanima koji wipe treba da odradim?

Takodje me zanima po kom principu radi nandroid, jel on bekapuje samp podatke (apps, podesavanja...) ili bekapuje i ceo rom(onaj nad kojim je izvrsen bekap) pa onda sve mozes odjednom da vratis. Ako nekome nije problem da mi objasni kako da nemoram stalno da ponovo instaliram sve programe kada menjam rom, a da odradim wipe bio bi mu mnogo zahvalan.

Trenutno koristim modaco r5 i za sada sam zadovoljan ali bi voleo da jos da isprobavam.
Moj prvi utisak vezan za cooked romove ja da su malo ali osetno brzi, app2sd je NEUPOREDIVO bolji(motanav mi pre sve isisao imao sam 35mb, a sada sam nabacio i vise stvari nego pre i imam 117mb), a saltanje izmedju romova uz ROM Menager je uber lako.

Vezano za bateriju, na ota froyo-u sam primetio da se baterija manje trosi kada ga koristim manjim intezitetom(posaljem poruku, procitam/posaljem email) ali cim dodje do zahtevne aplikacije(browser, poziv, video klip) baterija ekstremno brzo opada, dok na cooked romovima, makar na onima koje sam ja od sinoc probao(a gotovo da nisam oka sklopio :D :D ) baterija uopste ne opada onako brzo ko na ota froyo-u.

E da i kako da znam koji tip mi je particija koju sam napravio (ext2, ext3) posto nisam nigde video tu opciju dok sam je pravio

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

To znaci da se ne isplati ubacivati ota froyo.Dobro je da to znamo mi sto cemo tek da dodjemo do desirea.Negde sam procitao nesto vezano za bluetooth.Interesuje me da li se mogu slati fajlovi preko bluetootha na sve modele telefona ili kao sto sam nacuo samo na htc telefone
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

toda81, mogu se fajlovi prebacivati na bilo koji telefon, ai nema nekih bitnih razloga da se ne ubaci oficijalni froyo...evo kod mene polako sve leže na mesto, a baterija se i dalje ponaša kao i pre.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Hvala na odgovoru araphel.Upravo me je zvao cov ek iz telenorove radnje i rekao da mi tel stize u subotu ili ponedeljak.Kaze da ce mi javiti kad bude stigao.Na kraju cu da dobijem jos po 5 cirica na svakom zglobu dvanaestopalacnog crevceta umesto da se zadrzim na oovih vec postojecih 5 koje uredno hranim svakog dana i to tri puta raznovrsnom hranom
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81, samo da napomenem, zaboravio sam. Kad se uparuje telefon sa nekim drugim uredjajem, pa uključiš onaj discoverable mode, e to je ograničeno na nekih valjda 60 sekundi ili tako nešto....inače nisam primetio neka druga ograničenja. Kad se nakačiš šalješ šta hoćeš i kome hoćeš. Probano sa E72, Eten GloFiish, LG Viewty, N78.....

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel,najbitnije je da ta funkcija radi kako treba jer me je zacudilo to sto su negde pisali da ne moze da salje na druge uredjaje.Nisi jos uvek odlucio da odradis root?Da li si imao problema da ne mozes da instaliras neku app direktno na memorijsku karticu od kad imas ota froyo?
Note IV N9100 dual

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

1.000 hvala za ovo, namešteno, radi, prava stvar :D
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

VladaZem,da li sad mozes svaku app da instaliras na memorijsku karticu ili ne moze svaka app da se instalira na mmc
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81, koliko znam OTA froyo official ne moze jos da se rootuje. Nigde nisam ni nasao opciju da instaliram direktno na karticu. Stavim na memoriju, pa posle prebacim kroz manager.

NikolaBSR
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 12. Avg 2010. 20:36

Post od NikolaBSR »

Upravo sam napravio nalog da bi vam postavio jedno pitanje,(citao sam malo postove itd,ali nisam siguran da li je neko vec postavio pitanje ovo,ako jeste da li mozete ipak da mi odg.)

Radi se o tome da mogu da kupim nov HTC desire telefon koji je skidan sa mreze (telenor mreze) za neku pristupacnu sumu novca,da li ga treba kupiti ,ili ipak ne (koji su rizici)?! i ako moze obrazlozenje.
Hvala puno u napred!
pozdrav

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Meni je tako od oko 50-ak aplikacija moglo da se na karticu prebaci jako malo (4-5 app i 3 igre).
Sada sa ovom izmenom mogu sve da se prebace, nisam ih bas sve prebacio ali proverio sam sve imaju otvorenu opciju "Move to SD card". Znaci kod mene je bukvalno 100% aplikacija, iako na xda javljaju procenat od oko 70. Sta su tu "placene" aplikacije, da li je do njih i kako ide sa njima nisam ulazio jer me to naravno i ne zanima. I da, svaka naredno instalirana app ide automatski na karticu.
pozz

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

VladaZemun,ovo sto si napisao da svaka naredno instalirana app ide automatski na memorijsku karticu ti se odnosi na to od kad si odradio ono sto stoji na onom uputstvu ciji si link ostavio par postova iznad?Pitam sve ovo da bih znao ako se odlucim da uradim ota froyo da li bih mnogo pogresio.Mozda i skupim hrabrost za rot,nikad se ne zna
araphel,jesi li ti probao da uradis ovo sto je uradio Vlada Zem sto je opisano u onom gore linku da bi se mogle app instalirati na mmc?
NikolaBSR,koliko para ti traze za taj desire sto je skinut sa telenor-a?
Note IV N9100 dual

NikolaBSR
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 12. Avg 2010. 20:36

Post od NikolaBSR »

NikolaBSR,koliko para ti traze za taj desire sto je skinut sa telenor-a?
---
trazi mi oko 250e.
jel to sve ok,mislim jel ne moze da me za*ebe(jel ima nekih mana ako je skidan sa telenora)
hvala na pomoci

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

toda81, da, od kad je to "odradjeno". Probao sam i app skinute sa neta i sa Marketa, sve se odmah instalira na karticu. Nisam ja postavio link ka xda vec Telep, i jos jednom mu hvala.
A ne boj se ni roota, ako negde zapne ima ko da pomogne.
pozz

Odgovori