HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

z10, strpi se još malo, mislim da je visoka cijena. Nemoj grlom u jagode :wink:. Stabilizovaće se to brzo na nekoj nižoj cifri!
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Apr 2010. 18:00

Post od z10 »

Lako je reci strpi se :D

Sacekacu jos malo . Valjda ce se moci naci po nekoj povoljnijoj ceni .
Pozdrav!

Mima85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 24. Mar 2010. 00:32

Post od Mima85 »

Da li neko zna ima li ovaj telefon podrsku za JAVA ME 2.0? Pokusala sam da instaliram planplus mobilnu verziju, koja je u jad formatu, kaze 'file type jad not found'
HTC Desire

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Mima85: Mozda moze da ti pomogne clan pod imenom Araphel , posto ga on vec poseduje . Mada verujem da jos neko to zna .

Pozdrav!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Koliko znam ne podržava, samo preko nekih emulatora mogu da se koriste java aplikacije, naziv tog programa ne znam.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ništa od java aplikacija, koliko ja znam. Lično nemam potrebu za drugim mapama osim onih koje koristim za navigaciju. Postoje java emulatori, ali ne znam neki da preporučim.

Edit: preduhitrio me Telep :oops:

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Cao drustvo !

Ne znam da li je bilo nesto o ovom ali ja na sreach nisam nasao .
Navodno radi se o tome da sam pronasao na jednom od sajtova
primedbu jednog momka , a glasi : Htc Desire u specifikaciji
sadrzi podatke o broju mb rama koji glasi Rom:512mb ; Ram:576mb.
Prema podacima na sajtu Vip-a ta secifikacija glasi drugacije :

http://img180.imageshack.us/img180/2644/vipdesire.jpg

Dobio je i odgovor koji glasi : za evropsko trziste je broj ogranicen na 448mb
,a za Americko 576mb.

Bas bezveze ,ipak je to 128mb manje .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Zar ne ide bese da korisniku nije nikad dostupno onoliko kojiko je fabricki prisutno, jer UI zahteva odredjenu kolicinu da bi radio? Ne razumem se mnogo u to, bitno mi je da telefon radi, i da radi brzo, sto i jeste tako...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ja bih rekao da je tako...

Prvi utisci u odnosu na hd2 su sledeci.

Pozitivni

Android je u odnosu na WIN mnogo bolji.
Dobar odziv ekrana, za mrvicu je manje osetljiv u odnosu na hd2 sto je po meni bolje jer je ovaj preosetljiv.
Tastatura bolje reaguje i ne mesaju se slova.
Imam utisak da je kamera bolja, slike su ostrije i bolje radi autofokus zbog dugmeta.
Power on/off dugme koje je vraceno iznad ekrana.
Baterija mi je lepo danas izgurala, tek je na 45% a 7h sam nakacen na wifi.
Ima jos dosta prednosti, ali je to sve vezano za sistem.

Mane

Ekran se grebe, mogli su lepo da odrade ekran kao na hd2 sa zastitom a ne ponovo na folije. Takodje ne ide folija uz telefon, a uz sve ostale modele je isla.
Manjak futrole u pakovanju.
Slab zvucnik, u odnosu na hd2 je dosta slabije i slabije vibrira pa ga jedva cujem iz druge sobe.
Slaba osetljivost optickog jostika.
Mala interna memorija, tj mana sistema sto aplikacije ne mogu da se instaliraju na karticu.
I laguje mi u glavnom meniju kada ga listam gore-dole i na home-u levo-desno.

Eto to je za pocetak.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

madness99, navodno je onaj sloj preko ekrana otporan na ogrebotine. ja svoj telefon drzim u dzepu, i imam gvozdje na usima, i jos nema nikakvih ogrebotina. Ni uz tattoo, ni uz legend, nisam primetio foliju. Sto se tice zvucnika, ja nemam pojma kako je na HD2, ali ja ga sasvim dobro cujem kad zvoni. Opticki joystick slabo koristim, ali ja primecujem preosetljivost, a ne neosetljivost. Nisam primetio ni da laguje u setanju kroz ekrane ili meni......bas me cudi tvoj komentar. Meni je najveci minus poklopac, kao sto sam vec rekao. Za futrolu je bas smor, ali narucio sam silikonsku i crystal case, pa ce to biti ok, kad stignu. I ja sam zadovoljan baterijom. na kraju krajeva, bude na oko 40% uvece, posle pola sata poziva, dvadesetak poruka, par sati muzike, i nesto mailova, igrica i interneta. ipak ga svako vece stavim na punjac, stvar navike. Generalno, isto tako mi je na Tattoo trajala baterija.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Realno, ovde mi samo malo "smrdi" dostupna "internal phone storage" memorija od 120MB (na Magic imam masu aplikacija i opet odprilike toliko MB free, razumem, druga verzija OS, ali...). OK, rešivo rutovanjem u budućnosti.
Koliko je RAM dostupno, ne morate da gasite "ignore" app, otprilike? :wink:
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, stvarno nemam pojma koliko tačno je dostupno. Meni su clock, gmail, mail, callfilter, friend stream, i još svašta nešto u ignore listi, i do sada najmanje RAM slobodno što sam iskusio, sa aktivnim (pored ignore aplikacija) music playerom, messages, marketom, bonsai blast, i gomilom nekih procesa, je bilo oko 150 Mb. Nije mi se ni jednom do sada desilo da moram da ubijam i aplikacije koje su na ignore listi.

ninjans
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Apr 2010. 07:02

Post od ninjans »

Ja sam presao sa N70 na Desire i prosto sam odusevljen. Ocekivao sam da ce to biti nesto komplikovano, ali do sada nisam imao nikakvih problema, prosto ne mogu da verujem kako je sve dobro odradjeno. Posle 2 godine koriscenja N70 i sad se pomucim da u onom konfuznom meniju nadjem zeljenu opciju, a na Desire-u mi je sve nekako logicno i na ocekivanom mestu, cak nisam imao potrebe ni za kakvim uputstvima, koristiti ovaj telefon je veliko uzivanje i zadovoljstvo.

Koju navigaciju koristite? Ja sam ubacio Navigon ali mapa Srbije, bar ova koju ja imam, podrazumeva samo glavne puteve.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel napisao:Nije mi se ni jednom do sada desilo da moram da ubijam i aplikacije koje su na ignore listi.
Ma to naravno, nesporazum - mislio sam - "ne morate da ubijate ignore recite otprilike koliko pokazuje RAM free".
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

araphel,

U vezi tog sloja sam citao na xda i dosta ljudi se zalilo da su se pojavile ogrebotine, neki su to govorili i za hd2 a nema nikakvu ogrebotinicu i ne pazim ga uopste.
Ne znam zasto mi laguje, imam samo 20mb zauzetih.
Ja cekam da vidim da li ce izaci htc-ova kozna futrola kao za hd2 jer ne volim crystal i silicon.
Baterija je super.

Sto se tice interne memorije, mogli su makar 300mb da stave slobodnih, a ne ovako.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

z10 napisao:Dobio je i odgovor koji glasi : za evropsko trziste je broj ogranicen na 448mb
,a za Americko 576mb.
Pa rekao bih da je dobio los odgovor.
Na poledjini kutije Desire (koji je kupljen u VIPu), pise ima 576MB ;)

Ja ludim sa baterijom i to je razlog zbog koga cu ga najverovatnije prodati.
Uzeo sam ga prekjuce.
Evo moja iskustva.

Ekran ima jako zivopisne boje i velika je razlika u odnosu na TFT telefone.
Kada se okrene pod uglom, kod mene bela boje postaje malo zelenkasta (postaje i na modelu izlozenom u VIPu ali malo manje),
Velicina telefona je sasvim OK kao i tezina. Po mom misljenju i misljenju ljudi kojiu su u mojoj okolini gledali i probali, HD2 u tom pogledu nema sta da trazi. Desire je manji, lepse lezi a opet dovoljno veliki i robusan. Odlicno lezi u ruci.
Ledja su jako prijatnog 'gumiranog' materijala, ali se uzasno tesko skidaju. Misli osam da se na Heroju skidaju tesko ledja ali sam se zeznuo. Citao sam o tome i bio ubedjen da nece biti problem jer znam za cimanje sa Herojom, ali sam se uplasio da ce se slomiti na donjim zabicama. Neko rece d aje to i dobro jer ne krcka. Nema problema sa zazorima.
Kazu da je telefon brz. Hmm... Ja bih pre rekao da je telefon 'momentalan'. Sve sto pritisnem momentalno otvara.
Kamerom sam prijanto iznenadjen, slike su jako dobre, video klip takodje. Ako neko zeli da poredi, defintivno bolja nego na HD2.

I jedina i najveca mana mu je baterija. Grr... ludim sa njom. Mislio sam da posle HTC Diamonda necu imati problema da mi baterija jedva sastavi uvece ili ne sastavi uopste. Sto se mene tice, jeste da sam ga uzeo pre 2, ali ga ne cackam puno. Evo juce sam poslao 40 sms poruka, sat vremena razgovora, non-stop ukljucen mobile network i jedno sat vremena neta preko wirelessa i NIJE mogla da sastavi do uvece. :(
Sacekacu jos malo ali mi se ne dopada to ni malo.

Sve u svemu telefon je fenomenalan. Kao i Hero. Koliko para toliko muzike.

ps. ni ja nemam nikakav problem u radu sa optickim dzojstikom i takodje imam utisak da je preosetljiv

@ninjans
Koristim Motonav. U sustini to je Igo pisan za Moto Droid. Razlog za njeno koriscenje je to sto iGO ne podrzava 480*800 rezoluciju.
iPhone 3G[s] 16GB

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Nikoola: Tacno je to onda do aparata . Mora da koristi tih 128 rama za pokretanje nekih app i sistema .

Araphel: Kao sto sam vec napisao Nikooli , mislim da je tu caka . Bas kao sto si i ti rekao .

ninjans
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Apr 2010. 07:02

Post od ninjans »

@nikoola
Instalirao Motonav. Zadovoljan ! Hvala.

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

blago vama momci koji ga posedujete.nece on biti 250-300 evra ni za godinu ipo dana,garant!nego me samo interesuje kako baterija araphelu izgura dan i jos ima a tebi nikoola ne?

a nece biti ni 400 za jos 6 meseci,kad ti kazem,jes da bi i ja voleo ali tesko :(

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

makibiki, pa prosto... Koristim vise telefon od njega 8)
No, cuo sam na par mesta da ce baterija sve vise i vise izdrzavati.

Moguce da ima logike, ali sam juce iskljuci 3G i malo smanjio Data mobile i sad mi je baterija na 52 a juce u ovo vreme bila na 35 a dopunio sam je preko dana jedno 40%
iPhone 3G[s] 16GB

Odgovori