HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Marko.85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 27. Jun 2010. 21:15

Post od Marko.85 »

Dajte ljudi jel mi moze neko odgovoriti da li postoji jaca baterija za Tattoo?? Meni izdrzi do nekih 7 uvece pa moram da ga punim jos jednom pre nego sto odem do grada. Ako je ova od 1100 bar neka od 1300-1400.
HTC Tattoo

Vuksa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 30. Jul 2009. 00:33

Post od Vuksa »

Evo od skoro u svom posedu pored KS20 koji mi pune dve godine radi savršeno, želja za ekonomično pristupačnim android sistemom, naterao me da uzmem i HTC tatto, mada želja za Motorolom milestone ostaje ali je novac otišao na notebook.
E sada pročitao sam ovu temu do 40 stranicie i unazad jedno 10, i imam par pitanja na koja su odgovori možda bili u onih 10 nepročitanih. Zanima me kako da povežem Notebook na Tatto i da koristim tatto kao modem ka vipovom internetu, ima onih 1300 mb uz paket. A drugo navigacijski softer koji radi solidno, gde, koji i kako?
Hvala

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
:: iPhone 8 Plus

Post od Master Joda »

Otidji u Settings pa u Connect to PC i ukljuci (ako ti nije ukljuceno) "Ask me".
Kad se spojis sa Notebook-om odaberes onu trecu opciju "Share... nesto"
I onda bi ti telefon trebao raditi kao modem za tvoj Notebook.

PS: Ovo je teorija, nisam probao, nije mi trebalo.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Master Joda, tačno tako, poslednja opcija je internet sharing. kad se to postavi trebalo bi da laptop krene da srče konekciju sa telefona :wink:

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Mar 2010. 21:41

Post od Gaga3 »

Vuksa......dobrodosao u klub tattoo.... :D .... sto se tice motorole.....kakva milestone...da vidis tek DROID X...... :D .........ljudi imam pitanje moze li tattoo ako se koristi kao modem za lap da pokupi neki virus :unsure: .....prijateljica mi nema net, a ima lap sa milion virusa....ako bi povezala telefon da li bi nekako mogla da ga ugrozi..

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Gaga3, A kako bi mogla da ugrozi telefon virusima pisanim za PC MS Windows platformu? Sve i da se kopiraju na mass storage ili internu memoriju oni se nikako nece izvrsiti na Androidu. Medjutim sto se tice virusa - a da tvoj prijateljica instalira antivirus? Kako je uspela da nahvata gomilu virusa bez mreze? Ocigledno oni sa kojima razmenjuje fajlove takodje imaju zarazene racunare.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Gaga3 »

Hvala na odgovoru ....pa da, radi u sudu a tamo se niko ne bavi racunarima, svuda je raspad sistema sto se toga tice i naravno preko ex harda, flasha-a zarazi svoj lap..ne vredi joj nista ni antivirus kad ne moze da se vrsi update ...mislim ne znam koliko je taj antivirus onda pouzdan ,ocigledno nije, uglavnom taj lap ima stalno viruse...

boban79
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Jul 2010. 09:22

Post od boban79 »

postovanje ljudi...pitanje postoji li nacin da sredim displej ogrebo sam ga na nekoliko mesta nosio ga bez fotrolice a u dzepu bili kljucevi od auta i napravio sranje ps.radi se o HTC TATTOO

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

To i mene interesuje, cuo sam da imaju neke paste za poliranje ali da nisu bas previse efikasne, jel zna neko nesto o tome.
Inace da se pohvalim, uzeo sam tattoo, polovan i sada istrazujem, svidja mi se za sada
HOX Titanium gray

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Master Joda, araphel, a da li moze da sluzi umesto USB Stick-a za WiFi, posto imam usrani ZyXEL koji mi svaki cas pali gasi program za konekciju, nekad nece ni da se upali, pa da li moze fon da mi sluzi kao WiFi prijemnik, ili je to samo za mobilni internet...?

mkvb, sto ti u potpisu pise da imas HTC Smart, ako si uzeo Tattoo?
btw: kakav je smart u praksi, (ako ga imas) iako je tattoo mnoogo bolji... ali me zanima kakav je?
Samo nek se rolaju....sarme.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

mkvb, koliko si platio Tattoo? Sa garancijom? Koliko star? :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Uh nije mi ni palo na pamet da promenim potpis, sad cu...
Smarta sam uzeo preko Telenora ali mi je ipak trebao GPS pa sam ga prodao i dodao malo para i uzeo Tattoo, 120E je bio polovan, mada malo sam se zeznuo, display ima malo ogrebotinica koje sam video tek na boljem svetlu, uvece sam ga kupio i nisam bas mnogo obracao paznju, star je oko 5 meseci kupljen u VIPu. Mogao sam i bolje da prodjem ali sad sta je tu je.

Za Smart da ne idemo mnogo u off, dosta se pisalo o njemu pa potrazi malo forum, ukratko skroz ok fon za manje zahtevne korisnike, zove se Smart ali je u stvari dumb... Ima par bagova ali sve u svemu ok.
HOX Titanium gray

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

zato sam ja odmah kupio foliju iz amerike za tattoo... odlična je i mislim nepoderiva :D

Nego da pitam nešto drugo... Kod kuće imam wireless internet koji je malo čudan i niko ne zna na koji način radi, osim ljudi koji vode tu firmu... znači ja nemam nikakvu karticu u kompu, nikakav uređaj pored kompa, niti se logujem negdje znači ništa ništa.... nego samo jedan kabal koji ide iz kutije na balkonu u matičnu ploču... otvarao sam kutiju i tu je access point i improvizovana antena (net je odličan brzina preko 3mbps)... uglavnom došao je danas čiko :) i napravio sledeće : zamjenio staru antenu (ili bolje da kažem kutiju :D) i stavio novu jaču (davno mi je to obećao) i uz nju stavio još jednu malu antenu pomoću koje imam wifi signal na mob (kvalitet od 80-90 %)...
On se sa svojim laptopom bez problema konektovao iz prve na wifi, dok ja sa telefom ne mogu nikako...kucao sam i ip adresu, dns i ostalo i opet neće.... probao sa programom wifinder i piše connecting pa onda idle i diconnent (valjda sam dobro napisao)... da napomenem da sam se u gradu bez problema kačio na mreže koje to dozvoljavaju... čiko :) je čak potpuno kako on kaže u jednom trenutku skinuo zaštitu sa ove moje wifi mreže i opet se nisam mogao povezati...

BoJaN
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2010. 00:27

Post od BoJaN »

Jedno pitanje...Pošto sam početnik,i ne bi hteo da se bakćem sa rootovanjem mog telefona,da li postoji neka aplikacija za Tattoo koja služi za navigaciju (a da radi u offline modu za razliku od,po meni,dosta lošeg Google Maps)??

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Gaga3 »

Bojane ne postoji, N drive moze da se instalira ali lose radi, tako da jedino preostaje root i Igo! :) :) :) :) :) :) :) :)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Nema veze sto si pocetnik, ima dosta materijala na netu, sve je sazvakano i lepo objasnjeno. Ja sam se prvi put sreo sa Androidom i vec sutradan sam root-ovao fon i instalirao iGO, tako da probaj, nista te ne kosta a iGO je ubodljivo najbolja navigacija po mom misljenju
HOX Titanium gray

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
:: iPhone 8 Plus

Post od Master Joda »

@markonato u vezi tvoje mreze moze biti mnogo toga. Recimo... ako se dobro secam Tattoo ne podrzava wireless n standard. Ako je "ciko" u svojim podesavanjima stavio "n standard only" mozes se slikati. U svakom slucaju moraces se malo poigrati sa podesavanjima. I nemoj ostavljati svoj wireless bez zastite, ako nista drugo onda postavi MAC address filtriranje.

BoJaN
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2010. 00:27

Post od BoJaN »

@Gaga3,mkvb

Hvala vam na odgovorima,nisam imao pristup netu pa nisam ranije odgovorio...potražiću po Internetu instrukcije...

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 16:52

Post od xda »

Pozdrav, zamolio bih svakog ko procita ovo i poseduje htc tattoo da ode na manuelno biranje mreze i da pogleda da li telefon izbacuje sve tri mreze na pretrazi(vip, telenor, mt:s). Moj tattoo ne ocitava telenor mrezu i ima veoma los signal. :S
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Danas čiko :) opet dolazio malo je istražio itd... Donjeo laptop spojio se na wifi nekog djavla čačkao :lol: i kaže probaj se spojiti i iz prve se uspješno spojio i radi sada wifi k'o sat... očekivao sam da će mi pucati veza kao što se pojedini žale kad gle čuda ni to se ne događa 8)
Nokia Lumia 820

Odgovori