HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

zlivan, posto mene zanimaju ROMovi bez Sense UI veoma, mozes li mi reci koliko si ih zaista isprobao i da li im apsolutno sve funkcije rade? ovo mi je jako vazno, jer ne zelim da rootujem telefon i stavljam custom ROM ukoliko mu ne radi ama bas sve. Ne podnosim te "samo sa ovime ima mali problemcic" fore.

njujork14, ne, ovo nije forum samo za super napredne korisnike, ali ti ako ne znas cemu sluzi GPS, pitas se zasto alarm ne zvoni kad je telefon ugasen, stavis telefon u airplane mode pa ga ugasis, i opet se pitas zasto ne zvoni, onda mozda zaista i nisi trebao da kupis ovakav telefon. A sad da ti odgovorim na pitanje: Gps treba da se iskljucuje jer nema potrebe da stalno radi. Za to imas widget koji izbacis na desktop i palis/gasis po potrebi. GPS sluzi da bi ti ocitavao poziciju i da bi ti preko njega radila navigacija, sto mozes preko Google maps, koji skida kredit, ili da instaliras Igo Motonav, koji ne skida kredit jer se mape stavljaju na karticu, i mnogo bolje radi navodjenje nego na Google maps. Ne znam koliko godina imas, i kakvo iskustvo imas sa telefonima, ali se predpostavlja da kad imas jedan od trenutno najboljih telefona, ponesto znas i o osnovnim stvarima, sto kod tebe bas i nije slucaj.

Pozdrav 8)

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Funkcioniše sve osim (za sad) FM radija, a probao sam bukvalno sve romove sa skoro svakim apdejtom. Meniji, liste s porukama, browser, imenik, sve je dosta fluidnije u plain froyou, ali naravno, ništa od sense widgeta koji meni i ne fale.
Ono što može da smeta je aplikacija za kameru koja je ružna ali funkcionalna i galerija koja ne prikazuje slike u punoj rezoluciji, ali takav je vanilla android, dok neko ne smisli način da prepravi ili portuje htc aplikacije.

U svakom slučaju, nije loša ideja rutovati telefon, pa imati izbor. Ja imam nandroid backup par romova pa menjam povremeno jer volim da isprobavam koješta.
Ne mogu da se setim ničeg drugog, morao bi da mi postaviš neko konkretnije pitanje pa da pogledam.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Da li postoji neki rom kod koga se telefon moze koristiti kao usb hub port? Video sam da je jedan lik to napravio sa svojim nexus one?
ex ivan87

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

njujork14, imaš na marketu besplatan program Alarm Master, koji je odlična zamena za postojeći u telefonu :D
HTC Desire + MIUI 0.11.12

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Citao sam nesto da ako zelim da rootujem telefon sa Windows 7 64-bit, da moze biti problema pa se preporucuje rootovanje sa Linux-a. koliko je ovo tacno i zasto?

Sta znaci update.zip file? Tj. to je neki recovery koliko sma skontao, al cemu on tacno sluzi?Vidim da se stalno spominje kako se mora ubaciti u karticu i odraditi, al ne znam tacno zasto.

Hvala u napred na odgovorima 8)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

vanjuska, Update.zip ti je rom ili bilo koji fajl (može biti tema, neka aplikacija, itd) koji može da se flešuje iz recovery-ja.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

vanjuska, ja sam odradio unrevoked sa win 7 64 bit i nema problema... eventualno može biti potrebno da se neki program (npr reflash) pokrene kao administrator (desni klik na ikonu ->run as admin)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Zna li neko kako mogu da vidim dali imam amoled ekran ili onaj drugi?Nakutiji stoji specifikacija,ali nigde ne.pise da li je amoled ili nije.Nemojte samo o razlici u bojama da pisete jer je na taj nacin tesko utvrditi koji je ekran u pitanju.Imam original kutiju telefona koji sam kupio u telenoru
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81, razlika izmedju amoled i slcd je prilicno velika po pitanju zasicenosti boja, tako da si golim okom da primetiti. Mada, mislim da jos nisu krenule te serije sa slcd ekranima

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

araphel,gresis,krenule su i ima ih dosta na trzistu po Evropi,sad ne znam koliko su zastupljene na nasem trzistu .
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

telep
Expert
Expert

Post od telep »

araphel, Jesu krenule, na drugom forumu je lik kupio telefon iz telenora i ima super lcd, toda81, nemoguće je ne primetiti razliku između amoled-a i lcd-a kada ih upoređuješ po bojama, bar je meni toliko očigledna razlika.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

telep, Fox, moja greska, izvinjavam se. Ja sam shvatio da ce tek da krenu sa time. Inace, secam se svojevremeno kad smo se sreli da je Miskoni uporedio boje na Iphone sa bojama na Legendu koji sam tada koristio (ista aplikacija, Igo, pocetni ekran), i da se razlika itekako primecivala.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=742379

Sa ovog linka, otvorim cmd ukucam tu komandu sto su napisali i trebalo bi da mi prebaci odredjen broj aplikacija na sd?

A taj broj sa opcijom (u mom slucaju 2) jel treba da ima te zagrade pre i posle ili kucam komandu bez zagrada?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

telep
Expert
Expert

Post od telep »

vanjuska, Ne treba nikakve zagrade, zato što treba samo da ukucaš broj 0,1 ili 2 i pritisneš enter.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

A jel treba da ulazim u nesto?

Nasao sam neku komandu kao da proverim da li mi je telefon prikacen i da li rade drajveri i izgleda ovako:
cd\
cd AndroidSDK\tools\
adb devices

I kaze da je nakacen telefon. Da li treba ovu komandu za prebacivanje aplikacija da ubacim samo umesto "adb devices" a ovo prehodno da ostavim?

Probao sam bez toga "cd" i ostatka, al onda mi ne prepoznaje komandu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

telep, kada bih imao priliku da uzivo uporedim moj desire sa nekim drugim sigurno bih uocio razliku.Meni boje deluju bas extra jake pa cak i prejake.Bas je nezgodno to sto nigde ne mogu da vidim da pisekoji ekran imam.Odvratna situacija.Evo sad bas upravo gledam ovde naforumu opciju gde pise posalji i bas crno jako izgleda to sto pise.Nisam pametan sta da mislim
Note IV N9100 dual

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Ako se baš jako približiš ekranu, toliko da te zabole oči :) možeš da primetiš nazubljene ivice teksta kao posledicu pentile matrice. Ili još bolje, uzmeš lupu pa em vidiš bolje, em čuvaš vid :) Dakle, čitljivost sitnog teksta bi trebalo da je nešto lošija na amoledu u poređenju s lcdom.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sve su to neki pokazatelji koje covek moze videti samo ako u rukama ima 2 desire-a i to jedan koji ima i drufi koji nema amoled
Note IV N9100 dual

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

toda81,ako ces uporedjivati sa necim,a sumnjas da imas SLCD,skokni do neke poslovnice VIP-a i uporedi svoj ekran sa ekranom Legenda (kod Legenda nece doci do promene panela koji se koristi,samo su modeli sa ekranom od 3,7" presli na novi tip ekrana). 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

Jaooo boze koliko namcora ovde ima da mi se povraca, araphel gledaj svoja posla i ne smaraj sa propovedanjima i ne, ne znam bas najbolje o mobilnim telefonima jer mi zivot nije samo da visim na ovom forumu kao ti i non stop nesto komentarisem , znam sta je Gps a sta jel strasno ako pitam cemu sluzi i ako hocu da proverim da li je to to? i Ne , necu da trazim po googlu vec cu ovde da pitam sta me zanima. Znaci katastrofa kakvi su ljudi, no comment.

Odgovori