HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Fox, to je dobra ideja.Cim mi se ukaze prilika oticicu do vip-a da ih uporedim,a jos je bolje ako budu imali u ponudi i desire
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

njujork14, prijatelju, imas temu o GPS-u i ako bi je procitao verujem da bi nasao sve odgovore na sva svoja pitanja. Na kraju krajeva, ovde smo da se pomazemo koliko mozemo i znamo...
araphel, je covek koji je mnogima pomogao svojim znanjem i siguran sam da su mu mnogi zahvalni na tome pa ne vidim cemu taj cinizam i vredjanje u tvojoj poruci.
Ovaj forum jednostavno funkcionise tako sto je na novom korisniku da prvo prelista odgovarajuce teme pa tek ako ne nadje odgovor onda da postavi pitanje ili ako je neka nejasnoca u pitanju slobodno da pita. Pravila mozda i jesu "kruta" ali se moraju postovati, ne samo ti nego svi mi bez obzira na to koliko je ko na forumu i koliko je ko postova napisao...

Izvinjavam se na off-u...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

toda81,

http://blog.gsmarena.com/htc-desire-wit ... d-to-head/

http://gizmodo.com/5597391/is-htcs-repl ... -bad-thing

http://asia.cnet.com/reviews/mobilephon ... 671,00.htm

Mislim da će ti biti korisno. nažalost, nigde ne kažu kako da znaš koji ekran imaš bez poređenja. Pokušavao sam da skontam od koje serije kreću, da li ih nešto u nekom kodu obeležava, ali nigde ni traga o tome. U svakom slučaju, svi se slažu u jednom: ne treba brinuti, nije neka razlika. Gledajućiove fotke sa linkova, ja primećujem razliku ali mi stvarno ne bi bila bitna.

Pozz 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel, hvala ti na ovim linkovima.Cim budem bio u prilici idem do vip-a pa cu uporediti moj tel sa njihovim.Znaci na amoledu su mnogo jace boje nego na lcd-u
Note IV N9100 dual

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

Evo zanimljivo poredjenje lcd vs amoled vs super amoled na suncu.
http://www.youtube.com/watch?v=58gZzqvq ... re=related
Ali ceo klip odgledajte. Cini mi se da se LCD najbolje pokazao. :unsure:

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Mislim da je neko vec stavio link za ovaj ,,test". Ok ova dva su bolje vidljivosti od desire-a, i sta sad?
Zato covek ima dve ruke,jednom kucas poruke ili sta vec,a drugom zaklanjas sunceve zrake.
Ne razumem cemo tolika frka oko ekrana? Amoled, super amoled ili lcd?! Pa ne provodim ja ceo dan na suncu pa da mi sad smeta losa vidljivost!
ex ivan87

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Ne mogu da verujem, pa ja sam pisao pre xx postova da se moj desire i ortakov razlikuju po displeju...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sauriann, i koji je od ta dva amoled,tvoj ili njegov?Gde si ti kupio telefona gde ga je kupio tvoj drug?
Note IV N9100 dual

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Ovako, moj HTC je sa Orange mreže i verovatno ima taj LCD ekran dok je ortak kupio HTC ovde i ima AMOLED. Kada uporedimo telefone jedan pored drugog apsolutno izgledaju isto kao na sajtovima sa ovom vesti. Jedina nelogičnost je kako to da je moj Desire dobio taj lcd kada je star preko 2 meseca. Može biti da je Orange UK u svoje stavio te displeje. Molim ostale valsnike Orange Desire telefona da ako mogu uporede sa običnim Desire. Kod ortaka na kutiji piše AMOLED (originalno pakovanje) dok ću ja proveriti kod mene u toku dana...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ceftriaxone, nema nikakve frke, nego je čovek željan da shvati koju varijantu ekrana ima u svom telfonu. Mada iskreno, meni recimo kod AMOLEDa na Desire veoma smeta to što je praktično nevidljiv na suncu, pogotovo što su kod mene uglavnom tamni wallpaperi. Još kad nosim cvike za sunce, a obično ih jete, nosim po sunčanom danu, onda se tek ništa ne vidi. To i baterija su mi jedine ozbiljne zamerke po pitanju ovog modela.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Izvinjavam se,preterao sam! Nasao sam na youtube-u klipu kome decko poredi amoled i lcd, ima razlike,ali nije drasticna. Takodje postoje 2 vrste kutija, na jednoj pise amoled,a na drugoj ne...
Neverovatno da su to napravili! Ipak im je ovo telefon iz top ponude.
Todo, ako imas vezu probaj da zamenis telefon. Da samo na zapadu,verovatno bi uspeo,a ovde je diskutabilno.
ex ivan87

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ceftriaxone, Nije preterivanje, svako ima prava na mišljenje, sve dok ne udara po drugima. ja sam samo naveo eto, da mi recimo baš smeta to ponašanje na suncu....Inače, HTC nije imao izbora. Samsung je utanjio sa isporukama AMOLED ekrana, i morali su da biraju nešto drugo. Iskreno govoreći, ukoliko SLCD primetno manje jede bateriju, voleo bih da ja imam SLCD varijantu , kad se već i bolje vidi na suncu :D

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Cek,cek sad sam se pogubio. Postoji LCD, AMOLED, SLCD i SUPERAMOLDED? I tim redom se kvalitet poboljsava? A Toda i jos neki imaju ovaj prvi?
Ma samo kad bi izbacili neku jacu bateriju, sa suncem cu ja lako :lol:

Araphel, u vezi sa tvojim pitanjem od pre neki dan. Ono da ti tel prijavljuje pogresan br kad kucas sma. Desava se i meni ponekad!
A nasao sam jos nesto. Ponekad mi na homescreenu temperatura i datum ,,odu" ispod sunca. Koristim onaj widget sa satom i vremenskom prognozom..
ex ivan87

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ceftriaxone,tako je,postoje ta 4 tipa ekrana,ima tu jos nekih tipova ekrana ali su manje zastupljeni od navedenih.

Dalje,kolega toda81 pretpostavlja (jos uvek nije utvrdio),da ima SLCD (par postova iznad je objasnjeno zbog cega je HTC presao na tu vrstu ekrana).

Takodje si kolegi toda81 predlozio da ide i da trazi da mu se zameni telefon.
A za sta da mu se zameni,kada su od sad pa na dalje svi Desire-i na SLCD ?! :?

Isto tako,kada bi otisao da zameni uredjaj,prodavac bi mogao odmah da ga odbije.Zasto?
Zbog toga sto nigde ni uputstvu samog uredjaja,kao ni na kutiji (koju je on dobio),ne pise da uredjaj ima Amoled ekran.

Sam HTC je zvanicno putem medija najavio da ce prestati sa ugradnjom Amoled ekrana u svoje uredjaje sa 3,7" ekranima (ocekuje se Desire sa hardw. qwerty tastaturom),tako da ne vidim u cemu je pro.

A i siguran sam da taj SLCD ekran nije nista losiji od Amoled-a,u najmanju ruku bar ce imati duzi radni vek od Amoleda. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Fox, ja sam skapirao da je konkretno Todin ekran losiji od AMOLEDA. A ovi u telenoru i vipu mogu trenutno imati obe varijante ekrana,pa ako vec ima nekog uticajnog,mozda bi taj mogao da mu izmuva nesto. Ja sam na to mislo :D
Evo araphel bi rado menjao svoj amoled zarad duzeg trajanja baterije. Mozda mogu da se menjaju :lol:
ex ivan87

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ceftriaxone,zakljucak citave price je da su i jedan i drugi tip ekrana dobri i kvalitetni,e sad sto jedan tip ima prednosti koje drugi tip ekrana nema i obratno,to se ne moze promeniti sem prodajom i nabavkom drugog (u slucaju Amoleda verovatno polovnog) uredjaja,tako da... 8)
A u Telenoru i VIP-u ne znaju ni neke osnovnije stvari,a kamoli da utvrde da li uredjaj ima Amoled i SLCD ekran...:roll:
A i s obzirom da nabavljaju malu kolicinu tih uredjaja,i imajuci u vidu interesovanje za iste,cisto sumnjam da im je ostao neki primerak iz ranijih tura.
Poenta cele ove price oko ekrana je root.
Postoji uputstvo za rootovanje uredjaja koji imaju Amoled ekran i ono je prilicno lagano i razumljivo.To isti uputstvo se ne moze primeniti na uredjaj koji ima SLCD ekran...
Otud i ova debata oko ekrana i ko koji ekran ima... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

Fox napisao:A i s obzirom da nabavljaju malu kolicinu tih uredjaja,i imajuci u vidu interesovanje za iste,cisto sumnjam da im je ostao neki primerak iz ranijih tura.
Hm...kad smo vec kod toga, ja sam 13. avg narucio Desire u Telenoru, i jos uvek nista. Pre neki dan sam isao da vidim sta se desava, trenutno ga nemaju, cim stigne...zvace me. U subotu sam bio u Bg-u, svratio sam u 2 Telenorove poslovnice, i na oba mesta sam dobio isti odgovor. Nema ga vec duze vreme, kad stigne isporuka...stignu 5-10 primeraka koji se odmah razgrabe i to je to, a informacije o daljim nabavkama telefona nemaju. Tako da... Fox, ja sam prilicno uveren da nema vise starijih primeraka, bar u Telenoru, ne znam kako je u Vipu.
A sto se tice ekrana, ako SLCD stvarno produzi trajanje baterije, mozda bi bio i bolje resenje od AMOLED-a, jer ne verujem da je velika razlika u kvalitetu ekrana, a mislim da je svima potrebniji duzi rad baterije nego jaci kontrast i ostalo.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Smorili ste više sa ekranima, lepo sam objasnio par jednostavnih načina kako utvrditi bez ikakvog poređenja sa drugim telefonima (ako već ne može da se nađe ni jedan običan telefon), ako vam na kutiji ne piše amoled 100000% nemate amoled. Koliko ja znam AMOLED daje bolje trajanje baterije jer nema pozadinsko osvetljenje.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Pa dobro, ko nema amoled, nek se malo strpi kad je u pitanju rootovanje! nema druge! a mi sa amoledom cekamo jacu bateriju
ex ivan87

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

A i za tu bateriju ima neko rešenje... Nisam stigao da istestiram, a koga ne mrzi da proba, evo rešenja:

[HOW TO] Calibrate Desire Battery

Please connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until the notification LED is green, indicating the device is fully charged. Disconnect the phone from the charger, and power it off. Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the notification LED is green. Disconnect the phone from the charger and power it on. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the notification LED is green. Disconnect the phone, power it on, and use it. You need to use this sequence only once. If the issue of battery life on our phone persists, I recommend you contact our HTC accessory department directly.

Javite da li ste nešto postigli s ovim :D
HTC Desire + MIUI 0.11.12

Odgovori