HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

A i to sam video negde! Znam da se mnogi zale da im se baterija ne napuni do kraja, meni uvek bude 100, al zato crkne za cas. Treba probati ovo. Javljam uskoro :wink:
ex ivan87

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Ja sam odradio tu kalibraciju baterije jos pre nekih nedelju dana i rezultat je po meni nekih 3 sata duzeg trajanja baterije. Moja preporuka za duze trajanje baterije je da root-ujete telefon i nabacite rom koji je podesen za duze trajanje baterije i instalirate set cpu. To je program za deklokovanje proca na telefonu ali ali najbolja stvar je to sto se moze podesiti u kakvim situacijama se proc deklokuje, npr. kod mene u sllep modu proc je na max300 mhz ili kada opadne baterije ispod 30 radi na max 650. Za sebe mogu da kazem da mi telefon uvek drzi blizu 2 dana.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Narode,nemojte da se varate i da ste 100% sigurni davam je ekran amoled ako pise na kutiji.Pitate ze zasto pricam gluposti....Mozda nekome ovo sto cu reci nije glupost i mozda je moja teorija nekome logicna,a nekome nije.Bio sam u vip-u u Pozarevcu.Situacija je sledeca...Drzao sam tel u ruci,alinavodno telnemabateriju u sebi pa na ogromnu zalost nisam mogaoda ga upalim dabih uzivo uporedio moj tel sa tim iz vip-a.Onda sam trazio da mi donesu kutiju od tel da vidim i donela mi je ta cura ina nalepnici beloj koja je bila zalepljena bocno na kutiji,a ne kao kod nas telenorovaca sa donje strane kutije je pisalo AMOLED.Sada cevecinada kaze da je to amoled.E pa jane bih rekao da sa sigurnoscuto moze da se tvrdi jer tu nalepnicu ocigledno stampajui lepe gospoda iz vip-a i telenora i nanjoj napisu sta hoce od specifikacije.U narodu je poznato uvereneje da desire ima amoled,a to i pise u specifikaciji po nasim sajtovima pa su zato gospoda iz vip-a napisala gde stoji tip ekrana AMOLED Krupnim slovima,a zasto telenor to nijenapisao ne znam.E sada jos nesto sto me je dovelo da posumnjam da li je stvarnotel u vip-u amoled,adau telenoru nije amoled je to sto je specifikacija u vipu mnogo sazetija i kraca od one iz telenora.Mozda ce sada neko da kaze da je toda sitnicar i da mozda vip stedi na samolepljivoj hartiji gde pise specifikaciju telefona,ali mozda je moja teorija i opravdana,a to je kao sto sam vec napisao danemora da znaci da je ekran amoled ako mu je.vipnalepio papiric gde pise amoled,a da telenorov desire nije amoled jer to ne pise.Ja nemam hrabrosti daprobam rot bas zbog ovog velikog nesporazumasa.ekranima,a ko sada ima hrabrosti da krene u root svakamu cast.Ovo je sve jedna velika "luda kuca" gde se ne zna sta u stvari imamo u rukama kad je ekran od desirea u pitanju.Da li kod ekrana koji nije amoled svetli sa bocnih strana ekrana ili gore i dole?U stvari kod mene nemanalepnica vec pise na samoj kutiji specifikacija.Jacu da zovem ovog uvoznika htc-a i pitacu da li oni znaju po serijskom broju ili vec cemu da je amoledili nije.Pa tacno,logicno bi bilo da se u htc-u zna po serijskim brojevima gde je koji ekran ugradjen.To bi bilo najlogicnije od svega
Poslednja izmena od toda81 u Pon, 23. Avg 2010. 18:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Na mojoj kutiji (ne na nalepnici) na dva mesta pise AMOLED.
Sve ovo n kraju nece biti bitno, jer ce i ovaj sa SLCD mci da se root-uje,a vec ce se naci neki nacin da se utvrdi koji je telefon amoled,a koji ne.

Sad nesto drugo da pitm. Imam aplikaciju android system info, tu sam nasao da mi je temperatura baterije u jednom vrucem (mnogo sam surfovao) trenutku bila 42 stepena. Kolika je gornja granica i kolike su vase temperature? Ipak treba malo skrenuti pricu sa ekrana :lol:
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ceftriaxone, da li kod tebepise sa.zadnjestrane kutije,tjnasamoj kutiji da je amoled display ili kako.Ma ok je sve to sto ce se naci nacin za root i onih koji nisu amoled,ali treba utvrditi koji ekran imamo
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Da pise na kutiji odmah u prvom redu,a posle nize negde na jos jednom mestu. Na nalepnici ne pise nista
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nisam pametan sta vise da mislim.Da li vi imati mogucnost da izbacite na.widget neku precicu tipa dananjoj moze samo jednim klikom da se pali i gasi wifi,gps,svetlo i blutut?Ja sam to stavio na.ekrani mogu skroz da ugasim svetlo,ali se tada vidi samo u mraku,a imam i jos dva nivoa osvetljenja.Ne znam da.li mi je.to neka ap koju sam skinuo ili je nesto sto je fabricki u tel
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Joj taj desire! Skini my settings sa marketa, tu je sve sto si pobrojao. Samo ces onda staviti widget na homescreen. A druga opcija ti je da za svaku app stavis poseban widget
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sad nadjoh widget i zove se power control to sto sam malopre napisao.Pa to ima svako,mislim da je to fabricka app.Ima i u settings/display/brigghtnes opcija.da.se pojaca i smanji pozadinsko osvetljenje
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Uradio sam ono sa punjenjem baterije,i evo vec 2 sata je na 100% uz malo wifi-ja ;)
Video sam da mnogi pricaju o downclocku proceora. Ja mislim da se proc sam downclockuje, pogledajte app android system info, tu mi pise da mi je pola vremena radio na frekvenci od 245 mhz...
ex ivan87

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Naravno da procesor ne gori stalno na gigahercu, ali uz SetCPU možeš da odrediš maksimalnu vrednost do koje može da skoči, tj. umesto ~ 1GHz možeš da odrediš maksimum od npr. 600 MHz.

E sad, koliko to praktično donosi uštede verovatno zavisi od upotrebe.
Neko ko inače jaše telefon mogao bi da očekuje solidna poboljšanja jer mu procesor više vremena provodi na maksimumu, dok će kod onih koji su manje aktivni promena biti manje uočljiva.

Osim toga, stock Froyo romovi obično imaju i andervoltovan kernel, pa je i to jedan od razloga za duže trajanje baterije na istim.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

vanjuska napisao:Probao sam bez toga "cd" i ostatka, al onda mi ne prepoznaje komandu.
Mora cd, na korak si od "resenja", pre te izvrshne komande moras u commandpromptu zadati "path" iliti put/adresu sdk adb alata - cd + adb lokacija + komanda, samo to.
Inace, ne neku, nego SVAKU app mozes tom metodom prebaciti na SD, a otprilike 9/10 ide automatski na karticu, nije ni bitno, i tu malu "desetinu" mozes naknadno prebaciti na SD. Jedino widget app zahtevaju restart telefona da bi ih "prepoznao". Meni je to uzivanje na nerootovanom Desire, posebno zbog zahtevnih HD igrica a i aplikacija.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Evo i ja da se javim povodom "panike" oko amoled ekrana.. Na mojoj kutiji ne pise amoled i tel je sa Orange mreze.. Nikakvih problema nije bilo prilikom rootovanja tel i ni jednog momenta se nije gubila slika sa ekrana.:-) Takodje, hboot mi je 0.75..:-) Ne znam da li mi je ekran amoled ali s obzirom da nije bilo problema sa rootom verujem da je amoled iako to na kutiji ne pise..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, sada si uvela jos vecu pometnju u nase redove time sto kazes da ni tebi na kutiji ne pise amoled kao sto ni meni ne pise.Definitivno je bas tesko saznati o kom se ekranu radi.Po meni je najlogicnije da se po imei broju moze odrediti koji ekran koji tel ima jer ovi iz hyc-a sigurno imaju evidenciju gde su koje ekrane ubacivali
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Hahha, polako ljudi, toda ima da nam se slogira xD POlako todo, izacice root normalan za slcd, imas taj tip ekrana sto posto inema vise sta da mozgas.

Vlada Zem, hvala vlado, odradio sam to jos tog momenta kad sam postavio pitanje, nisam mogao da cekam odgovor vise :) Skontao sam da treba da upisem to sve i sve radi super sad, imam mesta u telefonu, a isntalirao sam gomilu igara i programa :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

vanjuska, ja bih voleo da si u pravu i da bar znam kakav ekran imam sa sigurnoscu.Super je ovo kad se odradi postupak za froyo za app2sd.Svaka cast kolegi koji je to provalio kako ide i pomogao nam
Note IV N9100 dual

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Ninolina napisao:Na mojoj kutiji ne pise amoled i tel je sa Orange mreze.. Nikakvih problema nije bilo prilikom rootovanja tel i ni jednog momenta se nije gubila slika sa ekrana.:-) Takodje, hboot mi je 0.75..:-) Ne znam da li mi je ekran amoled ali s obzirom da nije bilo problema sa rootom verujem da je amoled iako to na kutiji ne pise..:-)
Ni na mojoj kutiji nema natpisa AMOLED ali nema ni bilo koje druge specifikacije jer mi je kutija crna i Orange brendirana. Da li postoji neki program sa marketa sa kojim bi mogla da se iščita oznaka displeja ili broj pa da uporedimo...

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Danas sam instalirao mnogo hvaljenu aplikaciju RockPlayer koja je navodno najbolji plejer, ali video klipove koje sam ja snimio u MPEG4 kompresiji formatu pusta super glatko samo sto umesto zvuka samo susti :? MP3 pesme se odlicno cuju. Jel koristi neko ovaj plejer? Navodno pusta sve super divx, avi, flv i ima opciju za titlove, ali bi voleo i da pusta moje snimke na primer :D

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Stigao je novi radio...
[radio] 32.44.00.32u_5.09.05.30_2 [23/08/2010]
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=762769

p.s samo da potvrdim da nije zaključao moj Orange...izgleda da je unapređen 720p

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

pimplo, meni sa divx filmovima radi odlično....ono što ja snimim puštam preko default video aplikacije, rock player mi i treba isključivo za filmove i serije

Odgovori